Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Όλη η αλήθεια για την πραγματική κατάσταση του Αθλητικού Κέντρου

Μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, ήταν και συνεχίζει να είναι η ορθότερη και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αξιοποίηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καρπενησίου.
Το έργο αυτό, σήμερα, καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό, αφενός λόγω τις δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και αφετέρου λόγω τις πολύ κακής κατάστασης των αθλητικών χώρων που η νέα Δημοτική Αρχή κλήθηκε να διαχειριστεί.

Ο Δήμος Καρπενησίου, στην προσπάθειά του αυτή επικεντρώνεται σε τρεις άξονες: Συντήρηση, Βελτίωση και Ορθή διαχείριση των αθλητικών χώρων, έτσι ώστε να μπορούν να ωφεληθούν πρωτίστως οι Δημότες, αλλά και φορείς όπως Πανελλήνιες Ομοσπονδίες, Τοπικοί Σύλλογοι και Φιλανθρωπικοί Οργανισμοί. Επιπρόσθετα, με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και του αθλητικού τουρισμού, στόχος είναι οι αθλητικοί χώροι του Δήμου Καρπενησίου να διατίθενται σε Επαγγελματικές Αθλητικές Ομάδες έναντι ενοικίου.
Σχετικά με το Αθλητικό Κέντρο, προς ενημέρωση των δημοτών και κάθε ενδιαφερόμενου, ο Δήμος Καρπενησίου οφείλει να επισημάνει τα εξής:
1. Η Δημοτική Αρχή και ο ΟΠΠΑΔΗΚ βρήκαν ένα κατεστραμμένο δίκτυο ύδρευσης σε όλη την έκταση του Αθλητικού Κέντρου (γήπεδα και κτίρια), σε τέτοιο βαθμό που η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αδυνατούσε να εντοπίσει την έκταση της βλάβης, ενώ ταυτόχρονα χάνονταν 110 με 140 τόνοι νερού την ημέρα, για τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Για το λόγο αυτό, έγινε μελέτη και κατασκευή βασικού δικτύου ύδρευσης προς κάθε κτίριο και γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου.
2. Έγινε αντικατάσταση ή συντήρηση ηλεκτροβανών και αντλιών οι οποίες είχαν φθαρεί ή καταστραφεί λόγω της ελλιπούς συντήρησης που πραγματοποιούνταν επί σειρά ετών στο χώρο.
3. Παρελήφθησαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις σε άθλια κατάσταση, με κατεστραμμένες υδρορροές και στέγες που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του παρκέ, των ηλεκτρικών πινάκων, των επίπλων και συνολικά των κτιρίων.
Έγινε πλήρης αντικατάσταση υδρορροών, ενώ οι εργασίες συντήρησης σκεπών βρίσκονται σε εξέλιξη (ολοκληρώνονται στο τέλος του καλοκαιριού). Επιπρόσθετα έγινε αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων, όπου αυτό ήταν αναγκαίο.
4. Από το 2011 πραγματοποιείται καθαρισμός όλων των χώρων πρασίνου, καθαρισμός σχαρών όμβριων υδάτων και της διαδρομής περιμετρικά του Κέντρου.
5. Από την αρχή της θητείας της, η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα προκειμένου να διευθετηθεί το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αθλητικού Κέντρου, επιχειρώντας πέραν της διαχείρισης να περάσει στο Δήμο Καρπενησίου και η κυριότητα αυτού.
6. Τα γήπεδα που διατίθενται σε ομάδες για προετοιμασία είναι σε καλή κατάσταση γεγονός που επιβεβαιώνεται μεταξύ άλλων:
Από τη φιλοξενία του Αστέρα Τρίπολης.  
Από τη φιλοξενία του Τουρνουά που διοργανώθηκε από το ίδρυμα Νιάρχου και το Μίμη Παπαϊωάννου. 
Από δύο Τουρνουά ιδιωτικών εταιριών (Pentagon και Sport Team).
Τα γήπεδα χρησιμοποιήθηκαν επί σειρά εβδομάδων (από 15 Ιουνίου 2012), λόγω της μεγάλης ζήτησης, χωρίς να υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια «ξεκούρασης» και αποκατάστασης τους. Αναγνωρίζεται ότι για 3 ημέρες, ώσπου να επανέλθουν στην πρότερη καλή τους κατάσταση, παρουσίασαν προβλήματα περιορισμένης έκτασης, τα οποία αποκαταστάθηκαν πλήρως, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες τις περιόδου, τα προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης και την αυξημένη χρήση για όλο το χρόνο και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, τα γήπεδα που διατίθενται προς ενοικίαση στις επαγγελματικές ομάδες σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. 
Την τελευταία εβδομάδα, ο ΟΠΠΑΔΗΚ, δέχθηκε αιτήματα από πέντε ομάδες της Α’ και Β’ Εθνικής. Τα γήπεδα μπορούν να φιλοξενήσουν τρεις από αυτές δεδομένου ότι οι ομάδες ενδιαφέρονται σχεδόν για την ίδια χρονική περίοδο.
Επίσης, ήδη έχει κλείσει η συμφωνία με τις ομάδες τις Κέρκυρας και της Κασσιόπης.
Σημειώνεται ότι ουδέποτε έγινε επικοινωνία ή αίτημα προς τον ΟΠΠΑΔΗΚ, από άλλες ομάδες οι οποίες στη συνέχεια απέσυραν το ενδιαφέρον τους, λόγω αρνητικών εντυπώσεων.    
Το Δελτίο Τύπου συνοδεύουν φωτογραφίες με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2012, από τα δύο γήπεδα που διαθέτουν τις προδιαγραφές για προπόνηση ομάδων αλλά και από το γήπεδο Ρήψεων, το οποίο δεν παραχωρείται για προπόνηση από τον ΟΠΠΑΔΗΚ αλλά ούτε και ζητείται από τις ενδιαφερόμενες ομάδες. 
Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη κιόλας στιγμή έδωσε έμφαση στη «βαριά βιομηχανία» του τόπου μας, τον τουρισμό. Με συντονισμένες δράσεις έχει καταφέρει να δημιουργήσει σε λιγότερο από ένα χρόνο γερές βάσεις για την ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού, μεταξύ άλλων και του αθλητικού τουρισμού.
Χωρίς να έχει παραλάβει κανένα τουριστικό – προωθητικό υλικό, χωρίς να έχει βρει δράσεις και προωθητικές ενέργειες τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει και να συνεχίσει, από όσους αυτοχαρακτηρίζονται «έμπειροι» στην τοπική αυτοδιοίκηση, δημιούργησε από το μηδέν ένα νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν παραγνωρίζει τη σπουδαιότητα και τη συμβολή στον τόπο του αθλητικού τουρισμού.
Ο Δήμος Καρπενησίου, με την πολύτιμη συνεργασία των ξενοδόχων και των επαγγελματιών του τουρισμού, θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κάθε ομάδα, κάθε σωματείο, κάθε σύλλογο και μεμονωμένο αθλητή, που εμπιστεύεται τον τόπο μας , για την πολύ σημαντική στην μετέπειτα πορεία, διαδικασία της προετοιμασίας.