Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ο καθηγητής κ. Ανδρ. Καμπιζιώνης σε εκδήλωση για την ανάπτυξη της Λαμίας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 το απόγευμα  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων  διάλεξη από τον διεθνούς φήμης Έλληνα αρχιτέκτονα και ζωγράφο Καθηγητή Ευθύμιο Βαρλάμη, με θέμα: «ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ»
παρουσία μεταξύ άλλων, του  εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικόλαου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Νεόφυτου Ραφαηλίδη, του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Κλ.Περγαντά, των Βουλευτών Φθιώτιδας κ. Κ.Κουτσογιανακόπουλου και κας Ελ.Μακρή-Θεοδώρου, του Προέδρου του Δημ.Συμβουλίου Λαμιέων κ. Παν.Φώσκολου, του Αντιπεριφερειάρχη κ.Νικ.Μπέτσιου, του πρώην Δημάρχου Γοργοποτάμου και δωρητή ιδιωτικής έκτασης για την ανέγερση του μουσείου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» κ. Παν.Σπαθούλα, των Αντιδημάρχων κ.Παν.Ευαγγελίου, κ.Δημ.Μητσόπουλου, κ.Δημ.Καλμπαλίκη, κ.Κ.Μουστάκα, κ.Δημ.Ματζάνα της επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κας Τζένης Οικονόμου – Μαλακάτα, του επικεφαλής της ΄΄Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας΄΄ κ. Παν.Στασινού,  αρκετών Δημοτικών Συμβούλων , Προέδρων και Συμβούλων Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, Αντιπροσωπείας Ομογενών Ελλήνων από την Ν. Καρολίνα των Η.Π.Α. με επικεφαλής τον «δικό» μας, καθηγητή κ. Ανδρ.Καμπιζιώνη, Εκπροσώπων φορέων & Συλλόγων, εκπροσώπων  Τραπεζών, Επιχειρηματιών, κ.α.
Η διάλεξη, δόθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης της μεγάλης Έκθεσης: ΄΄ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣΟ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ΄΄
Η μεγάλη αυτή έκθεση που θα παρουσιασθεί το Σεπτέμβριο του 2012 στη Λαμία (Θερμοπύλες) αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας των δύο μεγάλων μας καλλιτεχνών, του Μίκη Θεοδωράκη και του Ευθύμιου Βαρλάμη.
Πρόκειται για ένα πραγματικό πολυθέαμα όπου συνδυάζεται με ένα ιδιαίτερο τρόπο η μουσική του μεγάλου μας συνθέτη με τους πίνακες ζωγραφικής που δημιούργησε ο γνωστός ζωγράφος και οι οποίοι παρουσιάζουν τον Μίκη Θεοδωράκη όπως δεν τον γνωρίζουμε μέχρι τώρα.
Είναι ένα έργο που δείχνει ότι η πατρίδα μας, η Ελλάδα, ακόμα και σήμερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, έχει σύγχρονη παραγωγή με παγκόσμια ακτινοβολία.
Η Έκθεση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την δημιουργία στην περιοχή του Μουσείου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», μια ιδέα του Ευθύμιου Βαρλάμη η οποία πέραν της Πολιτιστικής υπόστασης έχει και ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό χαρακτήρα για την ευρύτερη περιοχή. 
Ενώ ιδιαίτερα συγκινητική για όλους τους παρευρισκόμενους ήταν η στιγμή που με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για την μεγάλη αυτή πρωτοβουλία ίδρυσης του Μουσείου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» στις Θερμοπύλες.
Χθες το μεσημέρι ο Καθηγητής Φιλοσοφίας στο FRANCIS MARION UNIVERSITY κ. Ανδρέας Καμπιζιώνης από την πόλη Florence, SouthCarolina, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, επισκέφτηκε τον Γιώργο Κοτρωνιά και του παρέδωσε επιστολή του Δημάρχου της πόλης Florence καθώς και την απόφαση της Αμερικανικής πόλης να καθιερώσουν την 24 Μαρτίου ως «Ημέρα της Λαμίας».