Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια - Του Βασίλ. Κολημένου

Μέτρα σοκ εισηγούνται οι τροϊκανοί και  εφαρμόζει πιστά  οι εγχώρια   κυβερνητική  τρόικα. Τα αποτελέσματα γνωστά, εξάλλου τα  έχουμε  ξαναγράφει.  Οι  πολιτικοί μας κρύβονται πίσω από  ένα ιδεολογικό κάλυμμα παραπλανούν και εφαρμόζουν ακριβώς τα αντίθετα.

Εάν θυμηθούμε για παράδειγμα  την προεκλογική περίοδο του 2009 . .  Ο Γ. Παπανδρέου  φώναζε Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα ξεγελώντας  αρκετά  κόσμο και όταν κέρδισε τις εκλογές  εφάρμοσε  άκρως φιλελεύθερη πολιτική, λεηλάτησε  με άγρια  βαρβαρότητα  την χώρα και τους εργαζόμενους  παραδίδοντας τη  στις ορέξεις των εκβιαστών τοκογλύφων. Να μην ξεχάσουμε και τον πατέρα του πως περνούσε τα  αντεργατικά μέτρα.
Στην συνέχεια η συν τις εκλογές τις κέρδισε  η λεγόμενη συντηρητική παράταξη  και με την βοήθεια  του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σχηματίζει κυβέρνηση. Κυρίαρχο σύνθημα  των παρατάξεων  ήταν  το Πατρίς-Θρησκεία- Οικογένεια. Με αυτό το σύνθημα  οι πρώην κυβερνήσεις προσπαθούσαν  να προσεγγίσουν  φιλήσυχους ανθρώπους  που τα ιδανικά τους για την ζωή και η αγάπη τους για την Πατρίδα την  Θρησκεία και την Οικογένεια ήταν το υπέρτατο αγαθό  και ιδανικό
Με τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν  και με αυτά που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση  αποδομούνται η πατρίδα και η θρησκεία ,καταστρέφονται δε οι οικογένειες και δεν δημιουργούνται καινούριες.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει κάθε τι κρατικό.
Λες και ότι είναι δημόσιο κρατικό πρέπει να πέσει στα χέρια ιδιωτών – επενδυτών .
Ο δρόμος για παράδειγμα πρέπει να κατασκευαστεί από ιδιώτες και δεν είναι υποχρέωση κρατική .
Έτσι για να περάσει από τα διόδια ένα πυροσβεστικό όχημα για να σβήσει την φωτιά ,θα πρέπει είτε να πληρώσει διόδια είτε να πάρει άδεια από τον ιδιώτη. Η πατρίδα και η περιουσία τους να ξεπουληθούν στο όνομα της ανάπτυξης της δήθεν αξιοποίησης και για την αποπληρωμή των τοκογλύφων. Τα νερά της και τα βουνά της πρέπει να” αξιοποιηθούν” από τους δήθεν επενδυτές ώστε να παράγεται φθηνή ενέργεια ,αδιαφορώντας για τις καταστροφές στη φύση και τις συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων που ζούνε  κοντά σε αυτά.
Όμως τι είναι η πατρίδα μας που έλεγε και ο ποιητής! Δεν είναι οι άνθρωποι τους; Οι άνθρωποί τους που αυτή τη στιγμή έχουν υποτυπώδες παροχές υγείας και φωτοτυπίες από βιβλία στα σχολεία .
Άρα η πατρίδα γι’αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει . Αρκεί  να εφαρμοστεί σωστά το μνημόνιο και οι εφαρμοστέοι του νόμοι.
Οι Έλληνες πατριώτες ας πεθάνουν από την πείνα. Για την θρησκεία τώρα η κυβέρνηση ούτε ενδιαφέρονται ούτε τη νοιάζει . Στην προσπάθεια της για εξοικονόμηση χρημάτων σκέφτεται να κόψει τον μισό μισθό των ιερέων.
Είναι Χριστιανός δεν βρέθηκε να τους πει  το πώς θα ζήσει ένας ιερέας και θα ασκεί το λειτούργημα του όταν τα χρήματα που θα λαμβάνει δεν θα του φτάνουν . Ας πούμε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχουν πλούσιες ενορίες πολλά μυστήρια κλπ.
Στην επαρχία όμως ,στα μικρά και απομονωμένα  χωριά που οι άνθρωποι της θα εξυπηρετούν τις θρησκευτικές υποχρεώσεις;
Γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα των Ελλήνων είναι θρησκευόμενος λαός.
Θα μας στερήσουν ακόμη και  αυτό το δικαίωμα;
Όσον αφορά για την οικογένεια τι να πει κανείς? Καλύτερα να ρωτήσει τους νέους ανθρώπους που είναι σε ηλικία γάμου εάν σκέφτονται να παντρευτούν και εάν όχι γιατί;
Όλοι θα απαντήσουν: με τέτοιες οικονομικές συνθήκες πώς; Πώς θα ζήσουμε; Πώς θα κάνουμε οικογένεια και παιδιά;
Έτσι όπως πάμε ένα είναι σίγουρο: ότι η πατρίδα μας σίγουρα θα καταρρεύσει και η θρησκεία μας θα διαλυθεί και οικογένειες  δεν θα δημιουργούνται!
Και όλα αυτά από τους δήθεν υπερασπιστές της πατρίδας ,της θρησκείας και της οικογένειας.
Αυτοί το μόνο που υπερασπίζονται είναι τα πλούτη και την πολυτελή ζωή τους.
Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε το χρήμα και γενικότερα τα πλούτη δημιουργούν την αποξένωση από τις έννοιες  πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια.