Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Καρπενήσι ενόψει έργων ανάπλασης

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών του Δήμου Καρπενησίου, δημοσιεύουμε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ς θα γίνουν κατά την διάρκεια κατασκευής της πρώτης φάσης του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», που αφορά στο στο τμήμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας (πρώην Νομαρχία) έως το κτίριο του ΟΤΕ.

Το τμήμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας έως το κτίριο του ΟΤΕ θα παραμείνει κλειστό από τις 20 Αυγούστου και για τον σκοπό αυτό προτείνεται να γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
1. Οδός Εθνικής Αντιστάσεως
 Απαγόρευση της κυκλοφορίας για το τμήμα από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας (πρώην Νομαρχία) έως το κτίριο του ΟΤΕ. Θα χρησιμοποιηθεί σήμανση με πινακίδες Ρ-7 (Απαγόρευση εισόδου) και στις εκατέρωθεν διασταυρώσεις θα γίνει ρύθμιση με χρήση πινακίδων Ρ-2 (STOP), Ρ-50 α,δ, (Υποχρεωτική πορεία αρ., δεξ.) και Ρ-51α (Υποχρεωτική πορεία εμπρός ή αριστερά). Στην διασταύρωση του ΟΤΕ συγκεκριμένα θα δοθεί προτεραιότητα κίνησης στους κινούμενους επί της Εθν. Αντιστάσεως για να στρίβουν στην οδό Σπ. Τσιτσάρα ή στην Ζ. Παπαντωνίου. Αμέσως μετά την είσοδο προς το πάρκινγκ του παλαιού ΚΤΕΛ θα τοποθετηθούν 2 πινακίδες Ρ-25 που θα απαγορεύουν την διέλευση οχημάτων με μήκος μεγαλύτερο των 10,00μ.
 2. Οδός  Αποδήμων Ευρυτάνων (α)
Στην διασταύρωση της οδού Αποδ. Ευρυτάνων με την οδό Π. Μπακογιάννη θα τοποθετηθούν: α) Πινακίδα τύπου Π-9 η οποία θα φέρει την επιγραφή «Οδός Εθνικής Αντιστάσεως κλειστή λόγω έργων»
β) Πινακίδα τύπου Π-8β με την επιγραφή «Κέντρο Λεωφορεία» (και στα Αγγλικά)  η οποία θα οδηγεί τα εισερχόμενα από την δυτική είσοδο λεωφορεία προς τα δεξιά στην Π. Μπακογιάννη για να κινηθούν περιφερειακά προς το κέντρο. Αντίστοιχη θα υπάρχει και για το αντίθετο ρεύμα η οποία θα οδηγεί τα λεωφορεία αριστερά στην Π. Μπακογιάννη.
 3. Οδός  Νικ. Στράτου
Η οδός Νικ. Στράτου θα γίνει αμφίδρομη από την διασταύρωση της με την οδό Αποδήμων Ευρυτάνων έως και την διασταύρωσή της με την οδό Ζορμπά, για να εξυπηρετεί την πρόσβαση προς το κέντρο για τα ΙΧ, με την μετακίνηση των υπαρχόντων σημάνσεων.
4. Οδός  Αποδήμων Ευρυτάνων (β)
Στην διασταύρωση της οδού Αποδ. Ευρυτάνων με την οδό Νικολάου Στράτου θα τοποθετηθεί πινακίδα τύπου Π-8β με την επιγραφή «Κέντρο» (και στα Αγγλικά)  η οποία θα οδηγεί τα εισερχόμενα από την δυτική είσοδο Ι.Χ. προς τα δεξια στην Ν. Στράτου  για να εισέλθουν προς το κέντρο κινούμενα από τις οδούς Φεραίου και Ιερομνήμονος και από την οδό Κονδύλη για να οδηγηθούν στο πάρκινγκ της Παλιάς Λαϊκής. Αντίστοιχα για όσους κατεβαίνουν την οδό Καφαντάρη θα υπάρχουν :α) Πινακίδα τύπου Π-8β με την επιγραφή «Κέντρο Λεωφορεία» (και στα Αγγλικά)  η οποία θα οδηγεί τα λεωφορεία προς τα δεξιά στην Αποδήμων Ευρυτάνων.β) Πινακίδα Π-9 με την επιγραφή «Κέντρο» (και στα Αγγλικά)  η οποία θα οδηγεί τα ΙΧ προς την Νικ. Στράτου.
5. Άξονας  οδών Παναγίας Προυσιωτίσσης-Έλλης-Χρυσής Κατσάμπα
Στην διασταύρωση της οδού Παναγίας Προυσιωτίσσης με την οδό Στέφανου Γρανίτσα θα τοποθετηθεί πινακίδα τύπου Π-9 με την επιγραφή «Κέντρο Λεωφορεία» (και στα Αγγλικά)  η οποία θα οδηγεί τα λεωφορεία ευθεία προς τα κάτω.
Στην διασταύρωση της οδού Χρυσής Κατσάμπα με την οδό Αισώπου θα τοποθετηθούν:
α) Πινακίδα τύπου Π-8β με την επιγραφή «Κέντρο Λεωφορεία» (και στα Αγγλικά)  η οποία θα οδηγεί τα λεωφορεία αριστερά.
β) Πινακίδα τύπου Π-8β με την επιγραφή «Κέντρο» (και στα Αγγλικά)  η οποία θα οδηγεί τα εισερχόμενα από τον περιφερειακό οχήματα  προς τα δεξιά.
γ) Πινακίδα τύπου Π-9 με την επιγραφή  «Λαμία» η οποία θα οδηγεί τα αυτοκίνητα που θέλουν να βγουν από την πόλη προς τον  περιφερειακό δρόμο.
6. Οδός Αισώπου
Στην διασταύρωση της οδού Αισώπου και της Αθ. Καρπενησιώτη θα τοποθετηθεί  πινακίδα τύπου Π-9 με την επιγραφή «Κέντρο Λεωφορεία» (και στα Αγγλικά)  η οποία θα οδηγεί τα λεωφορεία ευθεία στην νεά  κεντρική οδό της περιοχής των Παλιάμπελων (συνέχεια της Αισώπου). Επίσης θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτή την οδό με την μετακίνηση του STOP επί της οδού Αθ. Καρπενησιώτη.
7. Συνέχεια οδού Αισώπου  (Παλιάμπελα)
Στην διασταύρωση της συνέχειας της οδού Αισώπου με την οδό Πανόρμου θα τοποθετηθεί  πινακίδα τύπου Π-8β με την επιγραφή «Κέντρο Λεωφορεία» (και στα Αγγλικά)  η οποία θα οδηγεί τα λεωφορεία αριστερά επί της Πανόρμου. Επίσης θα δοθεί προτεραιότητα στην οδό Πανόρμου με την τοποθέτηση πινακίδας STOP επί της συνέχειας της Αισώπου.
8. Οδός Πανόρμου
Στην διασταύρωση της συνέχειας της οδού Πανόρμου θα τοποθετηθεί  πινακίδα τύπου Π-8β με την επιγραφή «Κέντρο Λεωφορεία» (και στα Αγγλικά)  η οποία θα οδηγεί τα λεωφορεία δεξιά επί της Χαρ. Τρικούπη.
9. Παλιά Εθνική Οδός (οδός Γεννηματά)
Στην διασταύρωση της Π. Εθν. Οδού με την Χαρ. Τρικούπη θα τοποθετηθεί πινακίδα τύπου Π-8β η οποία θα αναγράφει «ΟΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΑ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ) ΚΛΕΙΣΤΗ» .
10. Οδός Ζηνοπούλου
Αμέσως μετά τον κόμβο θα τοποθετηθεί πινακίδα Π-9 που θα αναγράφει « ΟΔΟΣ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ» ούτως ώστε όσοι επιθυμούν να κάνουν αναστροφή στον κυκλικό κόμβο. Επίσης 25,00 μέτρα πριν την πλατεία στα σκαλάκι της οδού Βαλαωρίτου θα τοποθετηθεί η ίδια πινακίδα ούτως ώστε όσοι επιθυμούν να στρίβουν αριστερά στην οδό Αθ. Καρπενησιώτη.
11. Οδός Ζ. Παπαντωνίου
Θα απαγορευτεί η στάθμευση δεξιά και αριστερά για να μπορεί η οδός να δεχθεί τον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο. Επίσης θα τοποθετηθεί STOP στην διασταύρωση της με την Εθν. Αντιστάσεως καθώς και απαγορευτικό Ρ-27 αριστερής στροφής  και μια ρυθμιστική Ρ51δ (υποχρεωτική πορεία εμπρός ή δεξιά).