Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΟΕΣ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό Πανευρυτανικό Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, στη Σωτήρα Ανατ. Φραγκίστας, την περασμένη Κυριακή 29 Ιουλίου 2012.  Στη φυσική του θέση, όπως πολλοί είπαν, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η κορυφαία αυτή πολιτιστική εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την ΟΕΣ και τον Δήμο Αγράφων.

Παρά τις δύσκολες συγκυρίες, που διέρχεται η χώρα μας, η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική και όσοι παραβρέθηκαν στη μαγευτική τοποθεσία της Σωτήρας, διασκέδασαν και πέρασαν ευχάριστες ώρες κεφιού και νοσταλγίας.
Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Ανατολική Φραγκίστα, Στη συνέχεια, οι επίσημοι προσκεκλημένοι και όλοι οι παρευρισκόμενοι μετακινήθηκαν στο χώρο της Σωτήρας για το καθιερωμένο ευρυτανικό γιορτάσι.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λάμπρος Καρράς, καλωσόρισε τον κόσμο που βρέθηκε στο αντάμωμα, ενώ οι επίσημοι προσκεκλημένοι απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Καρράς αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ενώ τόνισε ότι το μέλλον της ΟΕΣ ανήκει στα νέα άτομα, και έκανε έκκληση στους νέους να προσεγγίσουν τους Συλλόγους και να εκλεγούν στα ΔΣ. Αναφέρθηκε στην καινοτομία να παρουσιάζουν τις δραστηριότητες τους οι Σύλλογοι να παρουσιάζουν στο Αντάμωμα, χαρακτήρισε ιδανικό το χώρο της Σωτήρας για την μόνιμη διεξαγωγή του ανταμώματος στη Σωτήρα και με την περίσσια ευγένεια που τον χαρακτηρίζει ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης.   
Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων από Συλλόγους και οι βραβεύσεις μαθητών που πέρασαν σε σχολές τις τριτοβάθμιες εκπαίδευσης. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές των σχολείων της Δυτικής Φραγκίστας και του Αγ. Γεωργίου.
Το χορό άνοιξαν οι επίσημοι, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο κόσμος, ο οποίος γλέντησε και διασκέδασε υπό τον ήχο της ορχήστρας του Πάνου Θεοδωρογιάννη.