Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Γιορτή πέστροφας από το Σύλλογο Γυναικών


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιουλίου 2012 η γιορτή πέστροφας από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας.
Η γιορτή που για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Κεφαλόβρυσο ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους 2012 του Δήμου Καρπενησίου και χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και από την άψογη οργάνωση.

Πάρα πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο Κεφαλόβρυσο για να διασκεδάσει υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής ορχήστρας, αλλά και για να γευτεί δωρεάν τις πέστροφες που ήταν προσφορά του Συλλόγου.
Η εκδήλωση ήταν μια ιδέα και πρωτοβουλία του Συλλόγου και συνδιοργανώθηκε υπό την ευγενική χορηγία του Δήμου Καρπενησίου και άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, δίνοντας της υπόσχεση ότι η επόμενη εκδήλωση θα σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία.
Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας για ακόμη μια φορά απόδειξε πως είναι ένας από τους πιο δραστήριους και ζωντανούς συλλόγους του Νομού, καθότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σημειώνουν πάντα επιτυχία, και μέσω αυτών συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πολιτιστική και όχι μόνο ανάπτυξη του τόπου μας.


Η ΣΥΝΤΑΓΗ - ΜΙΛΦΕΪΓ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΛΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

3 φιλέτα πέστροφας
300γρ άγρια χόρτα
50γρ καρύδια
1 πατάτα
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
2κσ αρωματικό ελαιόλαδο
2κσ κατσικίσιο βούτυρο
Μαϊντανός
Φιλετάρουμε την πέστροφα, την πλένουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Περνάμε τα φιλέτα από αλεύρι και μετά τα σωτάρουμε σε καυτό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Βράζουμε τα χόρτα εποχής και ταυτόχρονα τα λαχανικά. Κρυώνουμε τα χόρτα σε νερό με πάγο και μετά τους ρίχνουμε το τριμμένo καρύδι.  Τοποθετούμε εν’ αλλάξ ένα φιλέτο πέστροφας -μια στρώση χόρτα και γαρνίρουμε το πιάτο μας με τα λαχανικά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΠΕΣΤΡΟΦΟΣΑΛΑΤΑ
1 πέστροφα καπνιστή
1 κρεμμύδι
½ ματσάκι άνηθο
2τεμ κρεμμυδάκι φρέσκο
50ml ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Πολτοποιούμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Οι προτάσεις είναι του Σεφ Νεκτάριου Ράϊκου.