Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου στο Καρπενήσι το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας

Το ερχόμενο τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας, με θέμα «Το παιδί και η οικογένεια στο ορεινό χωριό: εσωτερική μετανάστευση και ποιότητα ζωής».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα εκπαίδευσης, διάθεσης χρόνου και προσβασιμότητας, που επηρεάζουν την υγεία και τη σωματική ευεξία των παιδιών των ορεινών περιοχών της πατρίδας μας και των οικογενειών τους.
Το 24ο Συνέδριο πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου. Συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο των Ορέων, το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ) της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και το Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας (ΕΔΙΠΑΒ).
Επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους θα παρουσιάσουν σημαντικά θέματα σε στρογγυλές τράπεζες, επιστημονικές αντιπαραθέσεις και ομιλίες, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θα είναι οι εμπειρίες για τις δράσεις των παραρτημάτων της Εταιρίας.
Θα δοθεί ακόμη βήμα στους ενδιαφερόμενους να παρουσιάσουν την ερευνητική τους δουλειά με τη μορφή εκθέματος (αναρτημένης ανακοίνωσης) ή προφορικής/βραχείας ανακοίνωσης τόσο σε αντικείμενα των θεματικών αξόνων του Συνεδρίου όσο και γενικότερα της Κοινωνικής Παιδιατρικής. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε δραστηριότητες αλληλεπίδρασης των συνέδρων με την τοπική κοινότητα που σχεδιάζονται για την 1η και 3η μέρα του Συνεδρίου, όπως βήμα διαλόγου με εφήβους, εκθέσεις ζωγραφικής των παιδιών του Δημοτικού, βιωματικές δραστηριότητες στις μεγαλύτερες ηλικίες και ανοικτές συζητήσεις με το κοινό και προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.
Για περισσότερε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα www.socped.gr)