Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Όλα έτοιμα για την Ημερίδα που θα γίνει στο Καρπενήσι στις 30/9


Το Δ.Σ. της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» συνδιοργανώνει με  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας « Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας » Ημερίδας - Στρογγυλό Τραπέζι  με θέμα :  « ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ » η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30   Σεπτεμβρίου 2012,  ώρα  10.30 - 14.30 μ.μ. στο Καρπενήσι, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Συνδέσμου «ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ>>

Η Ημερίδα - Στρογγυλό Τραπέζι σκοπό έχει την ενημέρωση, ανάδειξη, συμβολή και προβολή πρακτικών βιώσιμης (αειφόρου) ανάπτυξης της Ευρυτανίας, με την συμμετοχή της Ένωσης στην επίλυση των προβλημάτων που ενδιαφέρουν την κοινωνία της περιοχής.
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι  η Ένωσης είναι νεοσύστατη & με   Αρ. Μητρώου 28790/31-01-2012 με πρωτοποριακούς σκοπούς και στόχους σχετικά με την ανάπτυξη δεσμών φιλίας, συνεργασίας και αξιοποίησης δημιουργίας των απανταχού Ευρυτανισσών. Στόχος της, σύμφωνα με την δυναμική Πρόεδρο της, είναι να συνεργαστεί με κάθε γυναικείο σύλλογο, με κάθε συλλογικό όργανο,  με τους αρμόδιους  φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης   και πολιτικούς φορείς  του τόπου μας, και κάθε συναρμόδιο φορέα  με κάθε γυναίκα της Ευρυτανίας, σε οποίο  μέρος και αν αυτή διαμένει, και γενικά με κάθε Ευρυτάνισσα που θέλει να γίνει  συνοδοιπόρος  στην προσπάθεια  αυτή, για την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας, καθώς άπαντες στο Δ.Σ. πιστεύουν ότι, για τον τόπο μας, έχουμε όλοι το ίδιο όραμα.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
10.30 - 10.45   Προσέλευση – Διαπιστεύσεις - Εγγραφές νέων μελών Ένωσης – Καφές.
10.45 - 11.30 - Χαιρετισμός– Υποδοχή προσκεκλημένων από την Πρόεδρο της Ένωσης κα Α.Σκοτίδα.
- Χαιρετισμός  Αντιπεριφερειάρχη  Περιφερειακής  Ενότητας Ευρυτανίας κ. Βασ. Καραμπά.
- Χαιρετισμός Βουλευτή  Ευρυτανίας κ Κ.κοντογεώργου.
- Χαιρετισμός Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κων/νου Μπακογιάννη.
- Χαιρετισμός Προέδρου του  Πνευματικού Κέντρου Συνδέσμου «Ευγένιος ο Αιτωλός» κ. Παν. Βλάχου.
- Χαιρετισμός Προέδρου Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας κας Ε. Πετροπούλου.
- Χαιρετισμός Προέδρου Λαογραφικού Μουσείου Μικρού Χωριού κας Μ. Καλιάνη.
- Χαιρετισμός Προέδρου Συνεταιρισμού «Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ» κας Α.Τριανταφυλλίδη.
- Χαιρετισμός Προέδρου Συλλόγου Γυναικών Φουρνάς κας Γ. Γκαρίλα.
- Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων.
11.30 – 11.45 « Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνικές Επιχειρήσεις στην Πράξη – Αναπτυξιακές Συμπράξεις »
Τακτικός Βασίλειος – Επικοινωνιολόγος –Oικονομολόγος -Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.
 11.45 – 12.00   - « Ο ρόλος των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στην βιώσιμη ανάπτυξη»
Σκριάπας Κων/νος - Οικονομολόγος, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».
12.00 – 12.15   « Κοινωνική Οικονομία – Τοπική Ανάπτυξη και κρίση» Φεγγίτης Δημήτριος, Οικονομολόγος – Yπεύθυνος Γραφείου Θεσσαλίας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης
12.15 – 12.30 « Γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο – Περίπτωση των Γυναικείων Συνεταιρισμών»
Ρουμπάκου Aργυρώ – Δ/ντρια Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
12.30 – 12.45 « Η αυτοοργάνωση του πολίτη και η κοινωνική οικονομία ως μοχλοί προστασίας του στο πλαίσιο διαχείρισης των κινδύνων που διατρέχει σήμερα η κοινωνία μας» Λάμπρου - Αρσένη Βούλα – Οικονομολόγος.
12.45 – 13.00  « Αγροδασοπονία : Πρακτικές και προοπτικές». Δρ.Παντέρα Νατάσσα, Τμ. Δασοπονίας & Δ.Φ.Π. ΤΕΙ Λαμίας.
13.00 – 13.15    «Εναλλακτικές χρήσεις αυτοφυών φυτών-Δυνατότητα συμβολής τους στην περιφερειακή ανάπτυξης»  Δρ. Φωτιάδης Γεώργιος , Τμήμα Δασοπονίας Δ.Φ.Π. Δράμας, ΤΕΙ Καβάλας.
13.15 – 13.30  «Βασικός πυλώνας αξιοποίησης και ανάπτυξης του φυσικού πόρου. Επιμορφωτικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις ».Σκόνδρα Βαρβάρα, Φιλόλογος.
13.30 – 14.30 Ερωτήσεις – Συμπεράσματα Ημερίδας.
Πάμε Καρπενήσι
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, ΣΤΙΣ 30/09/2012, ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ.
•ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 29-09-2012 ΩΡΑ 14.00 ΜΜ – ΑΘΗΝΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Επιβίβαση ΠΑΝΟΡΜΟΥ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
•ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ -  ΚΥΡΙΑΚΗ 30-09-2012, ΩΡΑ 18.00 ΜΜ  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΑΘΗΝΑ.
ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 35,00 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ (Μετάβαση και επιστροφή).
Δηλώσεις συμμετοχής στη κα Σταθοπούλου Ελένη Γεν.Γραμματέα Δ.Σ.Τηλ.6934246992