Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Νίκος ΣτασινόςΔ/ντής Α.Δ. Ευρυτανίας: «Είμαστε δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματα του»



Ο Νίκος Στασινός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευρυτανίας, είναι ένας διακεκριμένος Αστυνομικός, από τα κορυφαία στελέχη που διαθέτει η ΕΛΑΣ. Τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας, απέδειξε στην πράξη ότι είναι από τους αστυνομικούς εκείνους, που γνωρίζει πολύ καλά την μεγάλη του αποστολή και κυρίως πως μπορεί να επιτύχει σπουδαίους στόχους μέσα από την ποιοτική και αποτελεσματική αστυνόμευση σε μια περιοχή.

Ωστόσο όμως, όπως και στους περισσότερους κλάδους στην χώρα μας, αυτή την δύσκολη εποχή, προβλήματα υπάρχουν και στην Αστυνομική Δ/νση Ευρυτανίας, τόσο με την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, όσο και με τον στόλο των αυτοκινήτων. Και για τα δυο αυτά θέματα ο κ. Στασινός, μας είπε, πως με σωστή διαχείριση τα αντιμετωπίζει, ενώ στο ερώτημά μας αν είναι ικανοποιημένος από την αστυνόμευση στην Ευρυτανία μας απάντησε ότι: «όλοι στην Αστυνομική Δ/νση προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, με τις δυνάμεις και με τα μέσα που έχουν, προκειμένου να είναι δίπλα στον πολίτη
και στα προβλήματα του»
Αυτά και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στην παρακάτω Συνέντευξη που ευγενικά μας παραχώρησε ο κ. Στασινός.

Είστε ικανοποιημένος από την αστυνόμευση στην περιφέρεια της Ευρυτανίας;
Είμαστε ικανοποιημένοι από την αστυνόμευση στην Ευρυτανία και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, με τις δυνάμεις και με τα μέσα που έχουμε προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματα του. Όπου υπάρχει πρόβλημα σε κάποια περιοχή, αναμορφώνουμε τις δράσεις μας για να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε ζήτημα.
Πηγές αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή η ΑΔ Ευρυτανίας λειτουργεί με τη μισή της οργανική της δύναμη, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να βγάλετε όλες τις υπηρεσίες στο Νομό.
Υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή η ΑΔ δεν έχει το 30% της οργανικής της δύναμης. Δηλαδή έπρεπε να είχαμε 109 άτομα και έχουμε 80.

Όταν όμως φεύγουν δυνάμεις για άλλες περιοχές σε έκτακτες ανάγκες τι γίνεται; Δεν δημιουργείται κι άλλο ένα πρόβλημα στην Α.Δ.;
Όταν φεύγουν κάποιοι άνδρες, καλύπτεται το κενό από τα άτομα που υπηρετούν στα γραφεία και τις ημέρες εκείνες, δεν λείπει κανένας με άδεια ή ρεπό, ούτως ώστε να βγαίνουν κανονικά όλες οι υπηρεσίες.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη δύναμη του Α.Τ. Κερασοχωρίου. Κάποτε είχε 20 άνδρες. Σήμερα πόσους έχει και με τη δύναμη που έχει καλύπτονται η ανάγκες στην περιφέρεια του Δήμου Αγράφων;
Παλιότερα ήταν άλλες εποχές. Κάποτε όντως υπήρχαν 20 άτομα, αλλά με τις μεταθέσεις και την κρίση τώρα έχει 10 άτομα, μαζί με τον Α.Σ. Γρανίτσας. Υπάρχει άριστη συνεργασία και όποτε υπάρχει πρόβλημα ανταποκρινόμαστε αμέσως. Συχνά, όμως, φροντίζουμε να στέλνουμε δυνάμεις για ελέγχους, διότι ο Δήμος Αγράφων είναι μια μεγάλη περιοχή και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ενώ σύντομα θα ενισχυθεί το Τμήμα με δύο ακόμη άτομα.

Ακόμη ακούγεται ότι η ΑΔ έχει πολλά ακατάλληλα οχήματα, μερικά από τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν και ως επικίνδυνα. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα λόγω της οικονομικής κρίσης. Αντιμετωπίζουμε κι εμείς αυτό πρόβλημα, αργούν οι δαπάνες να έρθουν και όπως έρχονται προσπαθούμε να διαχειριστούμε τα χρήματα με σωστό τρόπο, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προτεραιότητα. Μέσα σ’ αυτές είναι και τα σέρβις και η συντήρηση των αυτοκινήτων.

Στο διάστημα της δικής σας διοίκησης τα ποσοστά εγκληματικότητας στο νομό μας έχουν πέσει κατά πολύ.
Βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς και από τις 30 κλοπές που έχουν σημειωθεί, έχουν εξιχνιαστεί οι 15. Ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες και έρευνες για την εξιχνίαση και των υπολοίπων. Όσον αφορά τα τροχαία είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Πέρυσι σημειώθηκαν 11 ατυχήματα, ενώ φέτος μόνο ένα. Δόξα τω Θεώ είμαστε σε καλό δρόμο και ευχόμαστε να μην σημειωθεί κανένα άλλο δυσάρεστο γεγονός, ενώ δεν έχει γίνει κανένα άλλο συμβάν.