Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Τον έψαχναν στο βουνό … τον βρήκαν κοντά στο σπίτι του Σώος βρέθηκε ο παππούς από το Κρίκελλο

Αναστάτωση προκάλεσε σε όλο το χωριό και σε όλα τα σωστικά συνεργεία ένας 90χρονος παππούς από το Κρίκελλο, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι για μια βόλτα και … ξεχάστηκε να επιστρέψει.
Η σύζυγος του ηλικιωμένου άνδρα, αφού είδε πως ο άνδρας της αργούσε να γυρίσει από τη συνηθισμένη του βόλτα, ο οποίος πάσχει από άνοια, ειδοποίησε το χωριό και οι χωριανοί άρχισαν να τον ψάχνουν. Καθώς η ώρα περνούσε και ο 90χρονος δεν εντοπίζονταν, οι χωριανοί ειδοποίησαν την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Ομάδα Διάσωσης.

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έφτασαν στο χωριό οι άνδρες της ομάδας διάσωσης και της αστυνομίας και αμέσως άρχισαν οι έρευνες.
Μέχρι τις 5 τα ξημερώματα έψαχναν χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το πρωί κατέφτασε στην περιοχή και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης, μια γειτόνισσα καθώς πήγαινε στο στάβλο της, βρήκε τον παππού ξαπλωμένο πίσω από κάτι θάμνους, κοντά στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, λίγα μόνο μέτρα μακριά από το σπίτι του.
Η γυναίκα αμέσως ειδοποίησε τους άνδρες της ομάδας διάσωσης, οι οποίοι κατέφθασαν αμέσως στο σημείο και διαπίστωσαν πως ο παππούς ήταν μια χαρά και τον μετέφεραν σώο στο σπίτι του και στη γυναίκα του, που τον καρτερούσε αγωνιωδώς όλο το βράδυ.
Στο σημείο που βρέθηκε ο ηλικιωμένος άνδρας, οι υπεύθυνοι και οι χωριανοί είχαν ψάξει, όμως κατά πάσα πιθανότητα ο παππούς περιπλανώμενος από τόπο σε τόπο, έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να βρεθεί κοντά στην εκκλησία όπου και παρέμεινε μέχρι να τον βρει η γειτόνισσά του, η οποία περνούσε τυχαία από το συγκεκριμένο σημείο.
Τέλος καλό, όλα καλά για τον παππού, ο οποίος μπορεί να αναστάτωσε για τα καλά, την οικογένειά του, τους συγχωριανούς του και τα σωστικά συνεργεία, όμως βρέθηκε σώος και αβλαβής και χαίρει άκρας υγείας.