Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

«Έφυγε» ο αγαπητός μπάρμπα Γιώργης

Στην αιωνιότητα ταξίδεψε την περασμένη Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ο Γεώργιος Ζαραβέλης, από το Παλαιοχώρι της Δ.Ε. Φραγκιστας, προδομένος από την καρδιά του. Ο αξιαγάπητος μπάρμπα Γιώργης, υπήρξε ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος, ένας αδαμάντινος χαρακτήρας και πάνω απ΄ όλα, ένας πανάξιος «διάκονος» της τοπικής εκκλησίας, την οποία υπηρέτησε επ΄ αγαθώ για πάρα πολλά χρόνια, τόσο ως ψάλτης, όσο και ως Εκκλησιαστικός Επίτροπος στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου.


Πέραν των ανωτέρω, ο εκλιπών ήταν και η ψυχή του Παλαιοχωρίου καθότι διατηρούσε στο χωριό το μοναδικό καφενείο που υπήρχε, το οποίο λειτουργούσε τόσο ως ιατρείο, κάθε εβδομάδα που έγραφε ο Αγροτικός Γιατρός τα φάρμακα των γερόντων όσο και ως «παράρτημα» των ΕΛΤΑ, όπου σ΄ αυτό γίνονταν κάθε μήνα η διανομή των συντάξεων του ΟΓΑ από τον Ταχυδρόμο.
Ο μακαρίτης, πάλεψε πολύ στη ζωή του, πέρασε δύσκολα χρόνια, όπως οι περισσότεροι εκείνες τις εποχές, όμως ποτέ δεν γόγγυξε για τίποτε, αλλά πάντα έκανε το σταυρό του λέγοντας, ότι «ο Θεός δεν θα με αφήσει έτσι». Στο διάβα της ζωής, παντρεύτηκε με την Μαρίκα, με την οποία απέκτησαν δυο κόρες, την Φρόσω και την Ελένη, τις οποίες υπεραγαπούσε.
Ακούραστος συμπαραστάτης του στη ζωή, για 50 περίπου χρόνια, η εκλεκτή σύντροφος της ζωής του, η καλοκάγαθη κυρά- Μαρίκα, μια γυναίκα λεβέντισσα του παλιού καλού καιρού. Στα δύσκολα και στις χαρές ήταν πάντα δίπλα του, έχοντας πάντα ένα καλό λόγο για τον σύζυγό της, τον άνθρωπό της όπως έλεγε.
Στην εξόδιο ακολουθία που εψάλλη την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012, στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιοχωρίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων, αναφέρθηκε με τα πιο θερμά λόγια στον αείμνηστο μπάρμπα – Γιώργη, ευχόμενος στην συντετριμμένη σύζυγο και τα παιδιά του, όπως ο Πανάγαθος Θεός  κατατάξει την ψυχή του εκλιπόντος μετά των δικαίων και σε αυτούς να δώσει κουράγιο και κάθε καλό.
Αιωνία σου η μνήμη αξιαγάπητε μπάρμπα Γιώργη.