Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργεί η Δικαιοσύνη από αύριο


Πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους η αυριανή και όλα τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Το μεσημέρι συνήλθαν εκτάκτως οι εισαγγελείς της χώρας και δήλωσαν τη συνταύτιση των κινητοποιήσεων τους με αυτές των δικαστών αφού ομόφωνα αποφάσισαν τη διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Ποινικών δικαστηρίων από αύριο μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, δεν θα υποβάλλουν εισαγγελικές προτάσεις προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρούνται οι περιπτώσεις προσωρινά κρατούμενων, υποθέσεις που τίθεται θέμα παραγραφής, κ.λπ.), δεν θα ολοκληρώνουν τις δικογραφίες που είναι στο στάδιο της προδικασίας (ανακρίσεις, κ.λπ.) και δεν θα αρχειοθετούν υποθέσεις.
Ακόμη, σταματούν να εργάζονται πλέον στο σπίτι τους και θα εργάζονται μόνο στις Εισαγγελίες και μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο, ενώ σταματούν να ασχολούνται και με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες (γήπεδα, κ.λπ.).
Επίσης, θα προσφύγουν στο Μισθοδικείο αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους, ενώ θα ζητήσουν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να λάβουν αποφάσεις για τις νέες μειώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών και ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις μεγάλες πόλεις, ενώ από αύριο οι δικαστές ξεκινούν πανελλαδικές στάσεις εργασίας (10 π.μ. έως 3,30 μ.μ.) με παράλληλη αναστολή δημοσίευσης αποφάσεων (εκτός των επειγουσών).