Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

1η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Πολύς ο ντόρος για την περίφημη λίστα του ΣΔΟΕ. Τζάμπα η φασαρία γιατί μπορεί να αποδειχθεί ότι ο θησαυρός ήταν «άνθρακες». Το λέω αυτό γιατί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στους μέχρι τώρα ελέγχους που έγιναν, δεν βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό η άλλο επιλήψιμο στοιχείο για τα πρόσωπα που βρίσκονται στην περιβόητη λίστα.
Κρίμα που το θέμα πήρε τόση διάσταση καθότι αποδεικνύεται ότι οι ανώνυμες καταγγελίες, τις περισσότερες φορές δεν γίνονται για σοβαρό λόγο αλλά γιατί κάποιοι αρέσκονται στο να παίζουν τον ρόλο του καταδότη. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τα δημόσια πρόσωπα και όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, δεν πρέπει να ελέγχονται.
Τουναντίον  θα πρέπει να γίνεται σε όλους αυστηρός έλεγχος με την μόνη διαφορά να τηρούνται από τη Πολιτεία οι τύποι και η μυστικότητα, να εξασφαλίζεται η προστασία της προσωπικής  αξιοπρέπειας του καθενός και οι ελεγχόμενοι να δέχονται τους ελέγχους χωρίς πολλά και διάφορα.

* Κάτι ανάλογο όπως όλα δείχνουν μπορεί να ισχύσει και για τον πρώην Αντιδήμαρχο Καρπενησίου, του οποίου το όνομα υπήρχε στην λίστα που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα το www.zougla.gr. Εδώ βέβαια θέλω να τονίσω ότι όταν γίνεται έλεγχος σε κάποιον αυτοδικητικό το καλύτερο που έχει να πει και να κάνει είναι να πει «καλοδεχούμενος» ο όποιος έλεγχος και όχι να τυρβάζει περί άλλων την στιγμή μάλιστα που η γνωστοποίηση του ονόματός του, γίνεται μέσα από μια ηλεκτρονική σελίδα που έχει 500.000 επισκέπτες την ημέρα. Το λέω αυτό γιατί διάβασα στο διαδίκτυο παράπονα γιατί  γνωστοποιήθηκε η λίστα και από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εδώ για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν άπαντες από την περασμένη Παρασκευή, τώρα ενόχλησε η ντόπια αναδημοσίευση και μάλιστα άνευ σχολίων. Πάντως επ΄ αυτού, η αντιμετώπιση του όλου ζητήματος από Χειμάρα και Καμένο μπορώ να πω ότι ήταν άψογη.

* Δραστήριος δείχνει ότι είναι ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Νομό, ο οποίος δεν αφήνει να του πέσει τίποτα κάτω. Ο κ. Μπακόλας συχνά με δελτία τύπου παίρνει θέση και σχολιάζει τα πεπραγμένα στο Νομό. Εκτός αυτών όμως, ετοιμάζει τη Συντονιστική των Ανεξαρτήτων στο Νομό, αλλά και αυτή της Νεολαίας. Συχνά πυκνά, επισκέπτεται και το Καρπενήσι, ενώ πριν λίγες μέρες, όπως έμαθα, είχε συνάντηση με τρία άτομα όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, αλλά και στο Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας. Μπράβο Κωνσταντίνε, συνέχισε έτσι.
* Και μια φιλική συμβουλή. Καλό είναι να κρατάμε ένα σοβαρό επίπεδο συνεργασίας με τα ΜΜΕ και πάντα μέσα στα πλαίσια της δεοντολογίας. Το είπα – ξειπα δεν ωφελεί… 

*Τώρα που είπα για το Κέντρο Υγείας να σας πω ότι δεν έχουμε κανένα νεότερο επί του θέματος. Το ίδιο σκηνικό συνεχίζει να επικρατεί, χωρίς να δίνεται καμία βοήθεια. Τι κι αν φωνάζουν γιατροί και κάτοικοι της περιοχής, τίποτα δεν ακούγεται! Μάλλον μιλάνε σε τοίχο.

* Πάντως για το μείζον αυτό ζήτημα θα ασχοληθεί και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπολουλος, ο οποίος το ερχόμενο Σάββατο θα επισκεφτεί την Φραγκίστα για να δει από κοντά πως έχει το όλο ζήτημα.  Μπράβο στον Καθηγητή γιατί και από αυτό το μετερίζι αποδεικνύει εμπράκτως ότι νοιάζεται για τούτο τον τόπο και ας μην είναι Ευρυτάνας.

*Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Αγγουράς, ο οποίος επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους. Άντε κ. Αγγουρά μου, εύχομαι να γίνει αμέσως δεκτή η παραίτησή σου και να πας στην οικογένειά σου και ελπίζω αυτή τη φορά το Υπουργείο να ορίσει διοικητή που να αγαπά την Ευρυτανία, όσο την αγαπούσες κι εσύ. Θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα...", είπε στο LamiaReport.gr, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πέρα από τους σοβαρούς οικογενειακούς λόγους που επικαλείται στην παραίτησή του, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση... "Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο για την ώρα. Θα κάνω δηλώσεις όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραίτησης...", είπε ο κύριος Αγγουράς. Δεν ξέρω Διοικητά μου τι θέλεις να πεις, ξέρω όμως καλά ότι κάπου τα μπέρδεψες τα πράματα και η ζημιά δεν άργησε να γίνει.

* Πάντως οι Ευρυτάνες απέδειξαν ότι όποιος τους αγαπά και νοιάζεται γι΄ αυτούς ξέρουν και ανταποδίδουν την εκτίμηση αυτή, όπως έγινε και με τον Ταισίρ. Ο Γιατρός μπορεί να μην είναι Ευρυτάνας, ούτε καν Έλληνας, για όσους όμως τον γνωρίζουν καλά είναι παραπάνω Ευρυτάνας από πολλούς που «σφάζονται» χρόνια τώρα για το καλό του τόπου μας και δει για τον τομέα της υγείας. 

* Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο Δημήτρης Κολοκύθας, στην παραίτησή του από Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας. Ο Δημήτρης είναι μυαλωμένος άνθρωπος και για να πάρει αυτή την απόφαση κάτι σημαντικό θα συμβαίνει. Το θέμα είναι ότι τα κόμματα πλέον δεν πείθουν ΚΑΝΕΝΑ και καλό θα είναι για ένα διάστημα να αναστείλουν τις όποιες δραστηριότητες έχουν καθότι από αυτές δεν ωφελείτε ΚΑΝΕΝΑΣ. Κάτι θα ήξερε ο Δημήτρης και πήρε την απόφαση αυτή…