Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

1η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Το Κέντρο Υγείας, επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, ο γνωστός Καθηγητής του Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε σε εκδήλωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων στο Καρπενήσι, συνοδευόμενος από τον Κώστα Μπίκα και συνεργάτες του, είδε από κοντά τους γιατρούς του Κ.Υ.
και φεύγοντας δήλωσε ότι αυτό το Κέντρο Υγείας δεν θα πρέπει να κλείσει. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί ο αρμόδιος Υπουργός για το παρόν  και το μέλλον του Κ.Υ. στην περιοχή μας. Ο κ. Μητρόπουλος δεν είναι Ευρυτάνας, όμως και όταν δεν ήταν Βουλευτής, πάντα έδειχνε ξεχωριστό ενδιαφέρον για την Ευρυτανία και μάλιστα εμπράκτως.

*Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου θα μεταδίδονται πλέον ζωντανά μέσω internet με εικόνα και ήχο, αρχής γενομένης από την σημερινή συνεδρίαση. Ήδη έχει εγκατασταθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων κάμερα την οποία θα χειρίζεται υπάλληλος του Δήμου και έτσι οποιοσδήποτε επιθυμεί, θα μπορεί από όπου και αν βρίσκεται να παρακολουθεί ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου.Μπράβο στους συντελεστές αυτής της κίνησης, που δείχνει ότι στον  Δήμο Καρπενησίου, ακόμη και σε αυτά τα λεγόμενα απλά θέματα, δίνεται ξεχωριστή βαρύτητα.

*Γενικά πάντως στον Δήμο Καρπενησίου, επιτελείται έργο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι κάποιοι από την Δημοτική Αρχή, δεν συνεχίζουν τα λάθη τους. Ο Κώστας Μπακογιάννης, γνωρίζει τώρα, όσο λίγοι τι συμβαίνει δίπλα του και είναι σίγουρο ότι και αυτός θα προβεί στις όποιες διορθωτικές κινήσεις επιβάλλονται προκειμένου η ομάδα να ξαναμπεί σε καλό ρυθμό. Το γεγονός ότι στην ομάδα διαφαίνεται χαλαρότητα, φανερώνει ότι κάτι δεν πάει καλά στις προπονήσεις με αποτέλεσμα στα δύσκολα ματς μερικοί παίχτες και μάλιστα πρωτοκλασάτοι να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα.

*Μέσα τα κεφάλια και μάζεμα τα μανίκια στον Δήμο Αγράφων, γιατί η περίοδος των διακοπών τελείωσε. Η κατάσταση είναι στο απροχώρητο και οι όποιες αντεγκλήσεις πλέον είναι απαγορευμένες. Ο Δήμος πρέπει οπωσδήποτε να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας και απόδοσης γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και δεν μπορούν να περιμένουν. Στην παρούσα λοιπόν φάση θεωρώ ότι ΑΠΑΝΤΕΣ, θα πρέπει να ενσκήψουν στα προβλήματα αυτά και να επιδοθούν με πάθος για την επίλυση τους. Τώρα μάλιστα που λύθηκαν τα χέρια της Δημοτικής Αρχής, από δω και πέρα δεν επιτρέπεται να χαθεί ούτε λεπτό.

*Πάντως στο τελευταίο Δ.Σ. διαφάνηκε ότι ο Δήμαρχος έχει λάβει πολλά από τα μηνύματα του καλοκαιριού και ήδη προχώρησε στις πρώτες διορθωτικές του κινήσεις, προκειμένου να αναστρέψει το κλίμα.  Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, όμως ο έμπειρος Δημήτρης Τάτσης μπορεί να τα καταφέρει έτσι ώστε ο Δήμος Αγράφων να μπει σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης που τόσο πολύ έχει ανάγκη αυτός ο τόπος. 

*Αχ αυτές οι λίστες τι μας έχουν κάνει. Και εκεί που λέγαμε ότι θα μάθουμε ποιοι είναι επιτέλους αυτοί που την έκαναν και για τα δισέγγονα τους, ξαφνικά η λίστα χάθηκε, γιατί δεν βρέθηκε το φλασάκι, το οποίο τελικά ήταν άδειο γιατί το γνήσιο το είχε κάποιος στην Πάτρα και μπερδεύτηκε ο Βαγγέλης και μετά … έκλεισαν τα φώτα. Αυτοί λοιπόν αδέλφια είναι που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια και οι ίδιοι που μας κυβερνούν, όπως μας κυβερνούν. Οι λίστες υπάρχουν και τα ονόματα αυτών που την έκαναν, είναι γνωστά, όμως για πολλούς και διάφορους λόγους δεν τους αγγίζει κανένας και αντί αυτού, βρήκαν άλλες λίστες να κυκλοφορήσουν, όπως αυτές των ελέγχων του ΣΔΟΕ, που προήλθαν μάλιστα μετά από «καταγγελίες», έτσι απλά για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την αλήθεια, καθότι αν το κράτος έπιανε τους πραγματικούς φοροφυγάδες και άλλους τινούς, η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα και φυσικά κανένα χρέος.