Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

2η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Καλό και πολλαπλώς ωφέλιμο το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου σε Καρπενήσι και Κερασοχώρι. Σημαντικά θέματα και ουσιαστικές εισηγήσεις από Ευρυτάνες επιστήμονες που για μια φορά ακόμη, απέδειξαν ότι νοιάζονται και πονάνε αυτόν τον τόπο.
Προσωπικά όμως θα ήθελα να καταθέσω μια μικρή ένσταση για τις εργασίες του Συνεδρίου που έλαβε χώρα στο Κερασοχώρι. Εκεί λοιπόν παρουσιάστηκαν εισηγήσεις υψηλού επιπέδου ενώ έγινε ειδική μνεία και σε απόδημους αδελφούς μας, των οποίων η προσφορά υπήρξε τεράστια στην γενέθλια γη τους. Όταν όμως βρίσκεσαι στο Κεράσοβο και δεν γίνεται αναφορά στους μεγάλους ευεργέτες και δωρητές της γενέτειρας του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ και σε σπουδαίες προσωπικότητες του Κερασόβου, τότε αφήνεις πολλά κενά και δημιουργείς προβληματισμό. Το λέω αυτό γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ, από τους εμπλεκομένους στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ, δεν μερίμνησε έτσι ώστε να γίνει ξεχωριστή αναφορά στον σπουδαίο ΕΥΡΥΤΑΝΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, Ανατολικοφραγκιστιανό, που μεγαλούργησε στην ΠΟΛΗ, και κατασκεύασε με δικές του δαπάνες το 1900, το υδραγωγείο στην Ανατ. Φραγκίστα, που κόστισε εκείνη την εποχή 2.000.000 δραχμές αλλά και στον γνωστό Ελληνοαμερικανό Επιχειρηματία, Κων/νο Πανουργιά, που πρόσφερε το ποσό των 100.000 δολαρίων Αμερικής, για να ανακαινιστεί το ιστορικό σπίτι του Πρωθυπουργού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, όπου στεγάζεται σήμερα το ομώνυμο Ίδρυμα. Επίσης εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι σε καμία στιγμή του Συνεδρίου, δεν αναφέρθηκε η μεγάλη προσφορά των ομογενών μας από την Κρέντη, του Άρχοντα δικαιοφύλακα του Πατριαρχείου κ. Ιωάννη Γ. Ντάλλα, των 3 Αφών Κλ. Μάκκα, με δωρεές των οποίων χτίστηκε ο Ι.Ν. του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και Κερασοβιτών, που προσέφεραν τα μέγιστα στο χωριό τους, τότε δικαιολογημένα μπορώ να χαρακτηρίσω τα όποια μουρμουρητά ακούστηκαν. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αυτό έγινε εσκεμμένα. Ωστόσο όμως κάποιοι έπρεπε να μεριμνήσουν για το θέμα αυτό έτσι ώστε να υπάρξει έστω και μια αναφορά στων ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑ.

*Επίσης παράπονα εκφράστηκαν, γιατί δεν κλήθηκαν στο Συνέδριο παράγοντες που έχουν άμεση σχέση με τα θέματα αυτά και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην  περίπτωση αυτή. Μπορεί τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ, να μην τον κάλεσαν επίσημα στο Συνέδριο, ωστόσο όμως η επίσκεψη των Συνέδρων στο Ίδρυμα και η ξενάγηση που τους έγινε από τον Πρόεδρο ήταν μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι τον εν λόγω ίδρυμα αποτελεί σημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για τον τόπο μας.

*Θα δείτε το λογαριασμό της ΔΕΗ και δε θα τον γνωρίσετε!
Βλέπατε το λογαριασμό της ΔΕΗ στο γραμματοκιβώτιο και τρέματε να τον ανοίξετε;
Μην ανησυχείτε πλέον! Η ΔΕΗ για να προστατέψει του καταναλωτές από αυτόν τον φόβο έλαβε δραστικά μέτρα! Τι έκανε; Αλλάζει το έντυπο!
Το νέο έντυπο λογαριασμού που αποστέλλει από σήμερα η ΔΕΗ στους πελάτες της έχει βασικό στόχο, όπως αναφέρει, την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Ο νέος λογαριασμός είναι μονόφυλλος, δηλαδή πιο φιλικός για το περιβάλλον και ο σχεδιασμός του βασίστηκε σε αποτελέσματα έρευνας καταναλωτών που διενήργησε η ΔΕΗ.
Στη μπροστινή όψη του εντύπου θα αναγράφονται τα πιο σημαντικά στοιχεία του λογαριασμού, όπως το συνολικό ποσό πληρωμής, οι χρεώσεις που περιλαμβάνει ο λογαριασμός συνοπτικά, η συνολική κατανάλωση ρεύματος, η ημερομηνία, ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής και η ημερομηνία της επόμενης καταμέτρησης. Επίσης, θα εμφανίζονται μηνύματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πελατών και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Στην πίσω όψη του εντύπου θα εμφανίζονται αναλυτικά όλες οι χρεώσεις του λογαριασμού που αναφέρονται στην μπροστινή όψη συνοπτικά. Πρόκειται για τις χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και τις χρεώσεις υπέρ τρίτων (Δήμοι, ΕΡΤ κ.λπ.), που εισπράττει η ΔΕΗ.
Η αποστολή του νέου λογαριασμού, ξεκίνησε από την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και θα συνοδεύεται από ενημερωτικό έντυπο.