Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη, συναντήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης


Την περασμένη  Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κύριο Σταύρο Καλαφάτη, στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους ,
ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό τα έργα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν  στο Δήμο Καρπενησίου, καθώς επίσης και τις προτάσεις που έχει υποβάλει η Δημοτική Αρχή σε προγράμματα που διαχειρίζεται το Υπουργείο.
Ο Δήμαρχος διερεύνησε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης ενός έργου για τις αποχετεύσεις των χωριών τις Ποταμιάς, το οποίο χαρακτήρισε επιτακτικό για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Επιπρόσθετα, ενημέρωσε τον κ. Καλαφάτη για την πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Καρπενησίου σχετικά με την Πρότυπη Αγροτική Κοινότητα Αγίου Νικολάου, κάνοντας εκτενή αναφορά στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να μετατρέψει τον Άγιο Νικόλαο σε «Πράσινο Χωριό» με την ένταξή του σε πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει σύστημα τηλεθέρμανσης για τα σπίτια της κοινότητας και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.  

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με το Δήμαρχο να προσκαλεί τον Υπουργό στο Καρπενήσι.