Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο Δήμος Καρπενησίου στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου στην πόλη Piatra Neamt στη Ρουμανία εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Καρπενησίου από την κυρία Δήμητρα Δημητρακοπούλου και τον κύριο Αντώνη Γρυπάρη, μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ).

Το συνέδριο διεξήχθη στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2012 και συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αγροτουρισμού EuroGites, τον Σύνδεσμο Τουρισμού Υπαίθρου Ρουμανίας ΑNTREC, το Υπουργείο Τουρισμού της Ρουμανίας, την Περιφέρεια της Μολδαβίας, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Neamt, τον Δήμο της Pietra Neamt και το τοπικό Επιμελητήριο.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και η πιστοποίηση αγροτουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων τουρισμού υπαίθρου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με πρωτοβουλία της EuroGites, θέμα το οποίο υποστηρίζει και ο ΣΕΑΓΕ, ιδιαίτερα εξαιτίας της έλλειψης θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα.
Η κυρία Δημητρακοπούλου και ο κύριος Γρυπάρης συναντήθηκαν με τον Επίτροπο Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κύριο Dacian Ciolos, τον Γενικό Γραμματέα του Ρουμανικού Υπουργείου Τουρισμού κύριο Christian Barhalescu, την πρόεδρο της EuroGites κυρία Vittoria Brancaccio και τον Γενικό Γραμματέα της, κύριο Klaus Ehrlich καθώς επίσης και με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγροτουρισμού Ρουμανίας.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καρπενησίου ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες στο συνέδριο για το Δήμο Καρπενησίου και τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας όσον αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου, ενώ δεν παρέλειψαν να τους προσκαλέσουν στην περιοχή μας, προκειμένου να δουν από κοντά τόσο τις άρτιες υποδομές όσο και το φυσικό περιβάλλον.