Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Πρώτο ρόλο οι γυναίκες

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσία της Ένωσης Απανταχού Ευρυτανισσών για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας.

Η Ένωση, συνδιοργάνωσε με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ημερίδα με θέμα  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», την περασμένη Κυριακή 30   Σεπτεμβρίου 2012, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Συνδέσμου «ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».

Η Ημερίδα - Στρογγυλό Τραπέζι είχε σκοπό την ενημέρωση, ανάδειξη, συμβολή και προβολή πρακτικών βιώσιμης (αειφόρου) ανάπτυξης της Ευρυτανίας, με την συμμετοχή της Ένωσης στην επίλυση των προβλημάτων που ενδιαφέρουν την κοινωνία της περιοχής.
Στην εκδήλωση μίλησαν καταξιωμένοι οικονομολόγοι και καθηγητές, ενώ την ημερίδα παρακολούθησαν και αρκετοί σπουδαστές του ΤΕΙ Καρπενησίου. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Καραμπάς, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της ΟΕΣ κ. Λάμπρος Καρράς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Λίτσα Πετροπούλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ευγένιος ο Αιτωλός», καθώς εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και ενδιαφερόμενοι πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας, μέσα από την κοινωνική Οικονομία, την σωστή ερμηνεία, την εύρεση εργασίας, την επιμόρφωση αλλά και την αυτοαπασχόληση των ανέργων, αλλά και για την βελτίωση του επαγγελματικού τους επίπεδο, όπως επίσης και να κατανοήσουν και από άλλες πλευρές, την  χρησιμότητα του Εθελοντισμού, αλλά και την βασική νοοτροπία που όλους πρέπει να μας διακατέχει, αυτή της αλληλεγγύης.  
Να υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά, ότι  η Ένωσης είναι νεοσύστατη & με   Αρ. Μητρώου 28790/31-01-2012 με πρωτοποριακούς σκοπούς και στόχους σχετικά με την ανάπτυξη δεσμών φιλίας, συνεργασίας και αξιοποίησης δημιουργίας των απανταχού Ευρυτανισσών. Στόχος της, σύμφωνα με την δυναμική Πρόεδρο της, είναι να συνεργαστεί με κάθε γυναικείο σύλλογο, με κάθε συλλογικό όργανο,  με τους αρμόδιους  φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης   και πολιτικούς φορείς  του τόπου μας, και κάθε συναρμόδιο φορέα  με κάθε γυναίκα της Ευρυτανίας, σε οποίο  μέρος και αν αυτή διαμένει, και γενικά με κάθε Ευρυτάνισσα που θέλει να γίνει  συνοδοιπόρος  στην προσπάθεια  αυτή, για την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας, καθώς άπαντες στο Δ.Σ. πιστεύουν ότι, για τον τόπο μας, έχουμε όλοι το ίδιο όραμα, κάτι το οποίο φάνηκε με αυτή την πολύ πετυχημένη ημερίδα που διοργάνωσαν.

Η ομιλία της Προέδρου
κ. Αγγελικής Σκοτίδα
Κύριες και Κύριοι.   
Με πολλή χαρά σας καλωσορίζω.
αποτελεί   ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Ένωση μας, η Παρουσία σας στη σημερινή Ημερίδα η οποία πραγματοποιείται σε Συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.
Ευχαριστώ  Θερμά όλους όσοι προσήλθαν αλλά και όσοι μόχθησαν για την επιτυχία της ημερίδας μας, καθώς θα ήθελα επίσης   να ευχαριστήσω ιδιαίτερα   τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Συνδέσμου Ευγένιος ο Αιτωλός, κ. Παναγιώτη Βλάχο  που μας παραχώρησε  την αίθουσα αυτή.
Να ευχαριστήσω και να καλωσορίσω επίσης,  τους εκλεκτούς εισηγητές της Σημερινής Ημερίδας, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για τις απαραίτητες προυποθέσεις και ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα σε νέα πλαίσια ανάπτυξης., τα οποία θα βοηθήσουν   ώστε να  επιτευχθούν   οι επιδιωκόμενοι σκοποί της  Αειφόρου Ανάπτυξης της Ευρυτανίας, μέσα από την κοινωνική Οικονομία, την σωστή ερμηνεία, την εύρεση εργασίας, την επιμόρφωση αλλά και την αυτοαπασχόληση των ανέργων αλλά και όσων θέλουν να βελτιώσουν το επαγγελματικό τους επίπεδο, όπως επίσης και να κατανοήσουμε και από άλλες πλευρές, την  χρησιμότητα του Εθελοντισμού , αλλά και την βασική νοοτροπία που όλους πρέπει να μας διακατέχει ,αυτή της αλληλεγγύης...
Η συμμετοχή μας πρωτίστως στη κατανόηση των εννοιών που θα αναπτυχθούν , καθώς και οι διευκρινήσεις που θα δοθούν για την κοινωνική οικονομία, τις κοινωνικές επιχειρήσεις κτλ, , θα δώσουν κίνητρο και δυναμική ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε στο τόπο μας τις νέες, και τους νέους,  να αντιληφθούν και εκείνοι και εμείς ,ότι ευκαιρίες και δυνατότητες υπάρχουν γύρω μας πολλές , φθάνει να τις εντοπίσουμε σωστά να τις γνωρίσουμε και να προσπαθήσουμε με σωστή ενημέρωση και γνώση,  να δημιουργήσουμε και να συμβάλλουμε σε κάθε σκοπό που μπορεί να μας βγάλει από τη κρίση και από την δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.
Η συμβολή της Ένωσης μας, ελπίζουμε να είναι το κίνητρο για περαιτέρω δημιουργικότητα και υλοποίηση. ώστε να έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα για την  επιτυχία των σκοπών μας προσπαθώντας  να δώσουμε μια πρώτη εικόνα στο τι δυνατότητες μπορεί να έχει ο κάθε Ευρυτάνας και Ευρυτάνισσα , μέσα από τον πολύ πετυχημένο θεσμό στην ΕΥΡΏΠΗ, την κοινωνική Οικονομία…
Προσκαλούμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο συντοπίτη μας , να ανοίξει τους ορίζοντες της γνώσεις του , και να ξεφύγει από την νοοτροπία του Δημοσίου και μόνο… Να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, και με την συνεργασία όλων  των φορέων ώστε  να δημιουργήσουν ένα δίχτυ εργασιακής δυναμικής δικό τους , όπου με την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό αλλά και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να στηρίξουν την τοπική οικονομία και να διαμορφώσουν μια ικανοποιητική βιωσιμότητα με ότι αποφασίσουν να ασχοληθούν…
Δεν θα σας κουράσω άλλο, Άλλωστε πιο εξειδικευμένα θα μας μιλήσουν οι καλεσμένοι μας και φυσικά είναι και στη διάθεσή σας στο τέλος των ομιλιών τους για ερωτήσεις και διευκρινήσεις.
Τέλος, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας, να σας ευχαριστήσω ξανά για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας αυτό. για την τόσο σημαντική  Ημερίδα, με θέμα: « ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ »

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αγγελική Σκοτίδα