Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αλέξης Μητρόπουλος: «Λεηλασία το νέο πακέτο για την Ελλάδα»

Στην Ευρυτανία βρέθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, προκειμένου να παραβρεθεί στη γενική συνέλευση της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ευρυτανίας, μετά από πρόσκληση  του προέδρου της Ένωσης κ. Κωνσταντίνου Μπίκα.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 στο Καρπενήσι και στην αίθουσα «ΕΥΡΥΤΟΣ», ο κ. Μητρόπουλος ενημέρωσε τους αστυνομικούς υπαλλήλους για το νέο μέτρο, τον τρίτο βάρβαρο κύκλο λεηλασίας μισθών και συντάξεων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ενώ αναφέρθηκε και στα εργασιακά, θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την ένωση.
Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, έστειλε στην κυβέρνηση ένα μήνυμα από το Καρπενήσι λέγοντας ότι εάν υπάρξουν κι νέες περικοπές στους ένστολους, οι υπάλληλοι θα κινητοποιηθούν και οι υπηρεσίες θα κλείσουν, θα βάλουν λουκέτο. «Αν θέλουν αστυνομικές διευθύνσεις με κατεβασμένα τα ρολά ας το πούνε δημόσια», τόνισε χαρακτηριστικά
Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπίκας δήλωσε πως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια για τα νέα μέτρα που έρχονται και πως θα αντιδράσουν άμεσα.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε: « Ήρθαμε στο Καρπενήσι για να συζητήσουμε επίκαιρα, ακραίας επικαιρότητας ζητήματα που απασχολούν τον αστυνομικό πληθυσμό της πατρίδας μας, εν όψει του νέου πακέτου που έρχεται, στο οποίο, όπως φαίνεται, έχει καταλήξει η κυβέρνηση με την τρόικα, και περιέχει σημαντικές περικοπές στους μισθούς, στα επιδόματα, και το υπηρεσιακό καθεστώς των Ελλήνων Αστυνομικών Υπαλλήλων, για τους οποίους πολλές φορές έχουμε πει, πως οι υπάλληλοι είναι από τους χειρότερα αμειβόμενους αστυνομικούς σε όλη την Ευρώπη. Ήρθαμε εδώ για να τους ενημερώσουμε, να συζητήσουμε και να τους προϊδεάσουμε γι’ αυτό το οποίο είναι στο δρόμο. Σε μερικές μέρες, ίσως στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα έρθει το νέο μέτρο που θα αφορά όλον τον ελληνικό πληθυσμό, μισθωτούς και συνταξιούχους, και θα πρέπει να ενημερωθούν. Σε κάθε περίπτωση και με την ιδιότητα του πολιτικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, θεωρούμε ότι ο δρόμος του Μνημονίου είναι καταστροφικός για την Ελλάδα. Με την έλευση της κ. Μέρκελ, αυτά τα οποία μπορούσε να βάλει ως στόχο ο κ. Σαμαράς, ο πρωθυπουργός της τριμερούς συγκυβέρνησης, δηλαδή την άμεση καταβολή της δόσης των 31 εκ., την άμεση απεμπλοκή των 12 δις του ΕΣΠΑ, αλλά κυρίως να μην υπάρξει το τρίτο καταστροφικό πακέτο, που στην ουσία σημαίνει το τελευταίο κύκλο λεηλασίας μισθωτών, συνταξιούχων και επιτηδευματιών, δεν το έκανε. Έπρεπε ή  να μην υπάρξει και να συμπιεστεί το πακέτο με την καταβολή της δόσης, ή να το καταφέρει να το απλώσει ο κ. Σαμαράς στο βάθος της 4ετίας – 8ετίας. Αν δεν μπορέσει να το απλώσει, ο λαός δεν θα το αντέξει. Και θα αναμένουμε όλοι, έντονες κοινωνικές κινητικότητες, γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να ανεχτεί και να εφαρμόσει τον τρίτο βάρβαρο κύκλο λεηλασίας μισθών και συντάξεων. Το 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε 30 δις ευρώ από το λαό, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Πέρυσι πήρε 20 δις, αλλά και 15 δις από το κούρεμα και τώρα ζητούν να πάρουν άλλα 15 δις από το λαό, χωρίς καμία προοπτική. Από το όμορφο Καρπενήσι, στέλνω το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι  πρέπει να σταματήσει η καταστροφική πορεία του Μνημονίου. Ο περήφανος Ελληνικός λαός έχει ανάγκη από άλλο σχέδιο, ολοκληρωτικής, οικονομικής, παραγωγικής, θεσμικής, αειφόρας, νέας ανάπτυξης για τον τόπο μας. Μόνο σ’ αυτό μπορούν να προσβλέπουν οι νέες γενιές της περήφανης πατρίδας μας».