Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αβραμιαία φιλοξενία στην Εθνική ομάδα Χάντμπολ Γυναικών από τον Δήμο Καρπενησίου και το Ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ


Με τις καλύτερες εντυπώσεις και με γεμάτες πεποίθηση για καλά αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έφυγε από το Καρπενήσι η Εθνική ομάδα Χάντμπολ Γυναικών.  Καθόλη την διάρκεια της παραμονής τους στην ευρυτανική πρωτεύουσα όλα τα μέλη της αποστολής της Εθνικής έτυχαν αβραμιαίας φιλοξενίας τόσο από τον Δήμο Καρπενησίου όσο και από τους ανθρώπους στο Ξενοδοχείο ΜΟΝΤΟΝΑ όπου και διέμειναν.
Επίσης με ταα καλύτερα λόγια μίλησαν για τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου οι δυο προπονητές των αντιπάλων της Εθνικής ομάδας. Τα λόγια δυο τόσο σπουδαίων ονομάτων του χάντμπολ μόνο τυχαία δεν είναι.
Χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος Βασίλε Μαργκουλέσκου της CSM Βουκουρεστίου είπε: «Θέλω να πω ευχαριστώ για την φιλοξενία, έχω γυρίσει όλο τον κόσμο και δεν έχω ξαναδεί τέτοιες εγκαταστάσεις.» Ενώ ο Μαυροβούνιος Ράτκο Τζούρκοβιτς της Ορμής τόνισε: «Η Ελλάδα είναι ίσως η πιο όμορφη χώρα του κόσμου και οι εγκαταστάσεις που συναντήσαμε εδώ στο Καρπενήσι είναι εντυπωσιακές.»
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ
Το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο δημοτικά σχολεία, καθώς και το 2ο Γυμνάσιο επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας Γυναικών συνοδευόμενες από τον μάνατζερ των Εθνικών Ομάδων Γιάννη Βαρελτζή και τον ΠΟΠ Κώστα Κότσιρα. Τα μικρά παιδιά χάρηκαν πολύ με την παρουσία των διεθνών, ενώ ο Περιφερειακός Προπονητής τους εξήγησε πως παίζεται το άθλημα του χάντμπολ με παραστατικό τρόπο. Όλα τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους με τις αθλήτριες και το χάντμπολ για την επόμενη ημέρα, όπου διεξήχθη το τουρνουά street handball.
ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Άκρως εποικοδομητικό και ενδιαφέρον ήταν το προπονητικό σεμινάριο για καθηγητές φυσικής αγωγής α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012. Περισσότεροι από 40 καθηγητές του Καρπενησίου και των γύρω περιοχών βρέθηκαν εκεί. Από πλευράς Ομοσπονδίας δίδαξαν στο θεωρητικό κομμάτι ο τεχνικός σύμβουλος- μάνατζερ Εθνικών Ομάδων Γιάννης Βαρελτζής και στο πρακτικό ο ΠΟΠ Κώστας Κότσιρας.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ STREET HANDBALL ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Στο προαύλιο του 2ου δημοτικού σχολείου διεξήχθη την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, το πρώτο τουρνουά street handball στο Καρπενήσι. Η συμμετοχή και η επιτυχία του τουρνουά ξεπέρασε κάθε προσδοκία με περισσότερα από 250 παιδιά να δίνουν το παρών συνοδευόμενα από τους καθηγητές φυσικής αγωγής. Παρούσες στο τουρνουά ήταν και οι διεθνείς αθλήτριες, οι οποίες και μοίρασαν αυτόγραφα στους μικρούς φίλους. Για περίπου τέσσερις ώρες οι μαθητές γνώρισαν το άθλημα του χάντμπολ και διασκέδαζαν με την ψυχή τους. Στο τέλος της εκδήλωσης παρέλαβαν τα διπλώματα τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το κλειστό γυμναστήριο, προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες της Εθνικής Γυναικών. Με την διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης, η Ομοσπονδία ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις παράλληλες δράσεις της στο Καρπενήσι για την ανάπτυξη του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή.
ΔΕΞΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Με μία λαμπρή βραδιά ολοκληρώθηκε η παρουσία της Εθνικής Γυναικών στο Καρπενήσι για το α’ στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει μία όμορφη δεξίωση στο ξενοδοχείο- χορηγό της προετοιμασίας- Hotel Spa Montana προς τιμήν της Εθνικής Γυναικών με προσκεκλημένη και την νταμπλούχο Ελλάδος ΑΣΕ Ορμή Λουξ, την Ρουμάνικη CSM Βουκουρεστίου, αλλά και φυσικά όλους τους τοπικούς φορείς του Καρπενησίου. Το παρών έδωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Καρπενησίου με παραδοσιακές φορεσιές και χορούς που ενθουσίασαν τους καλεσμένους.
Από την πλευρά της η ΟΧΕ ευχαρίστησε τον Δήμο, την Περιφερειακή Ενότητα Καρπενησίου και το ξενοδοχείο για την στήριξη και την φιλοξενία.

Η Ομοσπονδία και ο Δήμος Καρπενησίου αντάλλαξαν δώρα με την ΟΧΕ να προσφέρει στον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη μία φανέλα με τις υπογραφές των παικτριών και του τεχνικού τιμ, όπως και στον υπεύθυνο του Hotel Spa Montana Ανδρέα Θεολόγου για την πλούσια αθλητική συλλογή του ξενοδοχείου. Επίσης μία εμφάνιση με τις υπογραφές της νταμπλούχου Ελλάδας ΑΣΕ Ορμή Λούξ προσέφερε και ο Πρόεδρος της Πατρινής ομάδας και Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Πελοποννήσου Ανδρέας Κόγκας. 
Οι εκπρόσωποι της CSM Βουκουρεστίου κατενθουσιασμένοι από την φιλοξενία, ενημέρωσαν την ΟΧΕ ότι θα μεταφέρουν στην Ρουμάνικη Ομοσπονδία τα πιο θερμά τους σχόλια για την παρουσία τους στο Καρπενήσι και τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, ενώ τόνισαν ότι στο μέλλον θα ανταποδώσουν την φιλοξενία. Ομοσπονδία και διοργανωτές γνωρίζοντας πλέον την συνταγή της επιτυχίας μετά και από αυτή την άψογη συνεργασία, ανανέωσαν το ραντεβού τους για μελλοντικές δράσεις που αφορούν το άθλημα και κατ’ επέκταση και την προβολή της ευρύτερης περιοχής.