Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ευχάριστη Κυριακάτικη βόλτα με ποδήλατα από την ΑΛΑΚ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος του Καρπενησίου. Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, τον 3ο ποδηλατικό γύρο του Καρπενησίου.

Μικροί και μεγάλοι πήραν τα ποδήλατά τους και βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, όπου ήταν το σημείο εκκίνησης της διαδρομής, στις 11 το πρωί της Κυριακής. Συνολικά έλαβαν μέρος 145 ποδηλάτες.
Οι ποδηλάτες μπορούσαν να ακολουθήσουν δύο διαδρομές. Η πρώτη ήταν από την κεντρική πλατεία Καρπενησίου έως το αθλητικό κέντρο και όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να συνεχίσουν στην δεύτερη διαδρομή έως την  διασταύρωση Αγίου Νικόλαου και επιστροφή στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου μέσο της εθνικής οδού.
Τερματισμός της διαδρομής ήταν και πάλι η κεντρική πλατεία Καρπενησίου.
Οι ποδηλάτες δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στον ποδηλατικό γύρο, μπήκαν ταυτοχρόνως και στην κλήρωση για ένα ποδήλατο, προσφορά του Καταστήματος Υγρών Καυσίμων Ντότσικα.
Ο τυχερός που κέρδισε το ποδήλατο ήταν τελικά ο Γρηγόρης Καμαρέτσος.
Να σημειωθεί ότι η παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο γιορτάζετε κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου, λόγω όμως ότι η διοργάνωση της όποιας εκδήλωσης γίνεται ημέρα Κυριακή και λόγω ότι φέτος συνέπεσε με τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης Καρπενησίου, του Αγίου Νικολάου, αποφασίστηκε από την ΑΛΑΚ, η ποδηλατοδρομία να γίνεται μια βδομάδα μετά.
Σκοπός όλων ήταν να παρακινηθούν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, ώστε να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τη χρήση του ποδηλάτου και να απολαύσουν τις ευεργετικές του επιπτώσεις τόσο στους ιδίους όσο και στο περιβάλλον και τη κοινωνία που ζουν.
Αξίζουν πολλά μπράβο στην ΑΛΑΚ που διοργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ευχόμαστε την επόμενη χρονιά η εκδήλωση να έχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και περισσότερη αγάπη για το ποδήλατο!
Ήταν υπέροχα! Μπράβο σε όλους!!!!!
Και του χρόνου!!!!