Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΔΟΣΗ ΠΡΩΤΗ

*Δεν ήταν αποτελεσματικές, όπως αποδείχτηκε οι παρεμβάσεις που έγιναν για να μη μπει λουκέτο στα Ειρηνοδικεία Απεραντίων και Αγραίων. Το σύστημα όπως φαίνεται δεν πολυλογαριάζει, τους τοπικούς φορείς και τους Βουλευτές και γι΄ αυτό όπως αποδεικνύετε μας κάνουν όπως θέλουν.
Λοιπόν, κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι με οχλήσεις δεν βγαίνει αποτέλεσμα. Η Ευρυτανία και κυρίως η εγκαταλελειμμένη, Κεντροδυτική εδώ και χρόνια, χρειάζεται στήριξη με έργα και δυναμικές, κάτι που δεν έχει γίνει από κανένα. Κρίμα. 

* Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Αγράφων, πάρθηκε απόφαση για παραχώρηση δημοτικού κτιρίου για την στέγαση του Ειρηνοδικείου Απεραντίων την στιγμή που είχε σταλεί ήδη το ΦΕΚ για  υπογραφή στον αρμόδιο υπουργό για την κατάργηση του συγκεκριμένου Ειρηνοδικείου.

*Να ευχηθούμε να μην έχει ανάλογη πορεία και το θέμα του Κέντρου Υγείας Φραγκίστας. Μακάρι να πιάσει τόπο η Ερώτηση ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, διότι αν τα θεριά κλείσουν και το Κέντρο Υγείας, τότε η κατάσταση στον τόπο μας θα γίνει κυριολεκτικά τραγική, γιατί εδώ μιλάμε για την υγεία μας και κυρίως των παιδιών και κανένας δεν δείχνει να νοιάζεται γι΄ αυτό. 

*Εδώ θα ήθελα να συγχαρώ τον αγωνιστή Πρόεδρο της Δυτικής Φραγκίστας, που χρόνια τώρα δίνει την δική του μάχη για το μείζον αυτό θέμα, αλλά και για άλλα προβλήματα του χωριού του και όχι μόνο. Αν σε κάθε χωριό υπήρχαν Πρόεδροι της δυναμικής και της αγωνιστικότητας του Θύμιου Κολοκύθα, πολλά θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει στον τόπο μας. Δυστυχώς όμως το μεγάλο ζητούμενο για τους περισσότερους, είναι το μίσθιο και τίποτε άλλο….

* Τόσο για το Κ.Υ., όσο και για τα Ειρηνοδικεία και τα σχολεία του τόπου μας, έχουμε ρίξει μέσα από τούτο το εφημεριδάκι μπόλικο μελάνι. Ωστόσο όμως αποδεικνύετε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση από κανένα ή αν θέλετε αποδεικνύετε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  ότι το πολιτικό σύστημα στην Ευρυτανία δεν έχει πλέον καμία πέραση...

*Παλιός φίλος προχθές που με βρήκε στο δρόμο, με παρατήρησε για τον σχολιασμό που έκανα για την ομάδα του Δήμου Καρπενησίου και για τα σκαμπανεβάσματα που παρουσίασε στα τελευταία παιχνίδια της, που όμως δεν της στοίχησαν, καθότι δεν υπήρξαν απώλειες. «Η Δημοτική Αρχή Καρπενησίου», μου είπε ο καλός φίλος, «παίζει σε επίπεδο Τσάμπιονς Λίγκ και λογικό είναι σε κάποια παιχνίδια λόγω κόπωσης να έχει χαμηλή απόδοση, που δεν την εμποδίζει όμως να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Αλλού κοίτα να δεις τι γίνεται, γιατί στο Καρπενήσι το πρωτάθλημα το έχουν και πάλι στην τσέπη». Επειδή κατάλαβα λίγο πολύ το νόημα των λόγων του, προσωρινά σιώπησα, όμως λίγο αργότερα δεν άντεξα και του είπα: «Φίλε μου δίκιο μπορεί να έχεις καθότι στις δυο «ομάδες» του Νομού μας, υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Όποιος έχει δει την ομάδα του Κώστα Μπακογιάννη να αγωνίζεται τελευταία, θα διαπίστωσε ότι μπροστά ο «ψηλός» με τους ακραίους κυνηγούς του δεν παίζονται και γι΄ αυτό σε κάθε παιχνίδι βλέπουν και δίχτυα. Το πρόβλημα είναι στα μετόπισθεν και ειδικά στον «τερματοφύλακα», που τελευταία μπάζει απ΄ όλες τις πλευρές. Βέβαια λύσεις υπάρχουν, όμως για να μην γίνει καμιά στραβή καλό θα είναι οι διορθωτικές κινήσεις να μπουν σε εφαρμογή. Τώρα όσον αφορά την άλλη ομάδα, εκεί, μετά τις κόκκινες και τους συχνούς τραυματισμούς, υπάρχει πρόβλημα και η μόνη λύση είναι να μπουν στην ομάδα νέοι «παίχτες» που έχουν ταλέντο και κυρίως όρεξη να σώσουν την παρτίδα, γιατί η ομάδα βρίσκεται λίγο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού…