Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Φραγκίστα-Παλαιοκατούνα 0-2 Είχε Αρχοντη(α) και τύχη

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτή που πετυχαίνει περισσότερα γκολ. Κάπως έτσι έγινε και το προπερασμένο Σάββατο στην Φραγκίστα, όπου η τοπική ομάδα καλύτερη σε όλους τους τομείς, είχε τρία δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, όμως το χρυσό τρίποντο, το πήρε η Παλαιοκατούνα, που σημείωσε δυο γκολ, έχοντας στα γκολπόστ της ένα σπουδαίο τερματοφύλακα, πραγματικό άρχοντα, τον Γιάννη Αρχοντή, που ήταν από τους βασικούς συντελεστές αυτής της τεράστιας επιτυχίας. Αντίθετα οι γηπεδούχοι χωρίς νίκη μέχρι τώρα, με την ήττα αυτή βρέθηκαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκομιδή μόλις δυο βαθμούς σε ένα ολόκληρο γύρο. Δυστυχώς και για την Φραγκίστα αποδείχτηκε εμπράκτως ότι μια ομάδα για να μπορέσει να πετύχει υψηλούς στόχους, χρειάζεται καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πάνω απ΄ όλα τύχη, που η ομάδα του Γιώργου Περούλα φέτος δεν έχει καθόλου.
Το λέμε αυτό γιατί στα περισσότερα παιχνίδια, που η Φραγκίστα έχει γνωρίσει την ήττα, ήταν καλύτερη του αντιπάλου της, ενώ είχε τουλάχιστον 2 δοκάρια και σωρεία χαμένων ευκαιριών σε κάθε παιχνίδι. Όλα αυτά δείχνουν ότι η βαθμολογική θέση των γηπεδούχων είναι πλασματική, ωστόσο όμως από δω και πέρα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγει η ιστορική αυτή ομάδα τον υποβιβασμό στην Β΄ κατηγορία. Εδώ να θυμηθούμε ότι πριν μερικά χρόνια ο ΑΠΟΔΦ, είχε φτάσει στην κορυφή του ευρυτανικού ποδοσφαίρου κατακτώντας την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία του και χάνοντας για «ειδικούς» λόγους, στα σημεία την άνοδο στην Δ΄ Εθνική. Βέβαια και στις ομάδες όλα αλλάζουν, όμως ιστορικά Σωματεία σαν και αυτό της Φραγκίστας θα πρέπει να έχει πάντα στόχους υψηλούς και να αντιμετωπίζετε με περισσότερο σεβασμό από όλους και κυρίως από τους εκάστοτε διαιτητές…
Από την άλλη μεριά η μέχρι προχθές τελευταία Παλαιοκατούνα κατέβηκε σε αυτό το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με πολύ πάθος και αποφασισμένη να φτάσει στην νίκη, την οποία και κατέκτησε πετυχαίνοντας 2 γκολ στην αρχή και στο τέλος του παιχνιδιού. Έτσι με το τρίποντο αυτό το συγκρότημα του Κώστα Λαθύρη ανέβηκε στην 8η θέση, έχοντας πλέον 4 πόντους, ατενίζοντας με άλλο αέρα την συνέχεια.
Οι ηττημένοι ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στο δεύτερο γύρο σε δυο εβδομάδες με δεύτερο σερί παιχνίδι στην έδρα τους απέναντι στην Κρέντη, ενώ η Παλαιοκατούνα θα υποδεχτεί σε ένα καθοριστικό ματς τον Απεραντιακό. Ενδιάμεσα θα αγωνιστεί στον προημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον ΑΠΟΚ.
Καλύτεροι από τους γηπεδούχους οι Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος Π. και ο αγέραστος Γιώργος Σερπάνος και από την Παλαιοκατούνα, ο κορυφαίος όλων Αρχοντής, και οι Σταμούλης, Ιωάννου, Διώτης
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη Ι. από δεξιά, ο Περούλας βρήκε την μπάλα με το στήθος, με τον Αρχοντή να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.
7΄: Εκτέλεση φάουλ του Χαλκιά λίγο πιο μπροστά από το κέντρο απέκρουσε σε κόρνερ ο Μάκκας.
11΄: Ο Σταμούλης γέμισε βαθιά, εκτελώντας ελεύθερο μετά από υπόδειξη οφσάιντ λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του(!), η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας, ο Διώτης σούταρε στην επαναφορά, με τον Περούλα να κοντράρει και ο Μπλέντζος, που επωφελήθηκε πλάσαρε από πλεονεκτική θέση και δεξιά στην αριστερή γωνία του Μάκκα, κάνοντας το 0-1.
13΄: Μπαλιά του Οσμενάι στον Διώτη, το σουτ του οποίου από θέση αριστερά μάζεψε  ο Μάκκας.
23΄: Σέντρα του Σερπάνου Γ. από δεξιά, γυριστό σουτ του Γερονίκου Π. κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Αρχοντή.
24΄: Χτύπημα φάουλ του Ντάλλα από το κέντρο, την κεφαλιά του Μπισμπίκη Ι. μέσα από την περιοχή και αριστερά απέκρουσε εντυπωσιακά και με βοήθεια αμυντικού με το πόδι ο Αρχοντής στην δεξιά του γωνία, ο Σερπάνος Δ. στην επαναφορά εξ επαφής πλάσαρε και μετά από «κόντρα», που έγινε στον ίδιο, η μπάλα πέρασε άουτ.
31΄: Η Φραγκίστα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι μετά από σουτ του Μπισμπίκη Ι., θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Ιωάννου.
32΄: Πάσα του Σερπάνου Δ. αριστερά στον Σερπάνο Γ., ο οποίος μέσα από την περιοχή και πλεονεκτική θέση πλάσαρε, αλλά ο Αρχοντής έδιωξε σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Μπαλιά του Σερπάνου Δ. στον Γερονίκο Π., ο οποίος έκανε την χαμηλή σέντρα-σουτ από πλάγια δεξιά, η οποία πέρασε από όλους και σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
58΄: Σέντρα του Μπισμπίκη Ι. από αριστερά, ο Σερπάνος Γ. πλάσαρε από πλεονεκτική θέση υπό την πίεση των Ιωάννου-Ζούγρη, με τον Αρχοντή να μαζεύει.
63΄: Εκτέλεση φάουλ του Σερπάνου Δ. από καλή θέση προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Παλαιοκατούνας και κατέληξε άουτ.
69΄: Ο Διώτης επωφελήθηκε από τις κόντρες και πλάσαρε από αριστερά, με τον τερματοφύλακα της Φραγκίστας να μπλοκάρει.
72΄: Εκτέλεση πλάγιο του Μπισμπίκη Β., σουτ του Μπισμπίκη Ι. σταματήθηκε από τον Σταμούλη και πέρασε σε κόρνερ, με τους γηπεδούχους να ζητούν χέρι του ποδοσφαιριστή της Παλαιοκατούνας και πέναλτι.
75΄: Ωραία φαλτσαριστή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη Β. από πλάγια αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αρχοντή.
84΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη Ι. από αριστερά, κεφαλιά του Ντάλλα από κοντά μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Αναγέννησης, σώζοντας ξανά την εστία του.
87΄: Όμορφο σουτ του Μπισμπίκη Ι. εκτός περιοχής απέκρουσε ο Αρχοντής στην δεξιά του γωνία, στην επαναφορά ο Γερονίκος Χ. πλάσαρε από αριστερά, αλλά ο πορτιέρο των νικητών μπλόκαρε ξανά.
91΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πραγματοποίησε έξοχη ατομική προσπάθεια από αριστερά, σέντραρε και ο Διώτης μόνος ανενόχλητος μέσα από την μικρή περιοχή πλάσαρε ιδανικά τον Μάκκα στην δεξιά του γωνία (0-2).
Συνθέσεις Ομάδων
Φραγκίστα (Γ. Περούλας): Μάκκας, Μακρής, Καζάκος Γ., Περούλας Γ., Ντάλλας Κ., Μπισμπίκης Β., Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος Π., Καζάκος Π.(53΄ Γερονίκος Χ.), Σερπάνος Γ.(77΄ Μπισμπίκης Φ.), Σερπάνος Δ.
Παλαιοκατούνα (Κ. Λαθύρης): Αρχοντής Ι., Ζιάκας, Ζήσης (46΄ Ζούγρης), Σταμούλης, Ιωάννου, Χαλκιάς, Κοράκης Α., Οσμενάι, Μπλέντζος(62΄ λ.τρ Λαθύρης Π.), Γκούρλιας(79΄ Γενιτσαρόπουλος), Διώτης
Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος 2ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)