Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 2-0 Στο ημίωρο το ντέρμπι έληξε…

Δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, το Βελούχι πήρε σπουδαία νίκη επί των πρωτοπόρων Αγράφων, στο ντέρμπι κορυφής που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Καρπενήσι. Το συγκρότημα του Γ. Κρασιά, μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού κλείδωσε ουσιαστικά το τρίποντο πετυχαίνοντας τα δυο γκολ της αναμέτρησης με τους Κουρλό και Τσουκαλά.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν δίκαια στην νίκη δίκαια, επιστρέφοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο στα θετικά αποτελέσματα μετά  τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών. 
Τα Άγραφα «πλήρωσαν» το τραγικό πρώτο ημίωρο, στο οποίο πραγματοποίησαν μια από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις και παρά τις προσπάθειές τους στην επανάληψη, δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ γνωρίζοντας έτσι την πρώτη τους ήττα, στο φετινό πρωτάθλημα.
Παρά την ήττα τους όμως τα Άγραφα παρέμειναν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς ενώ το Βελούχι έφτασε τους 15 βαθμούς (Όσους και η Κρέντη) μειώνοντας την διαφορά στους 4 πόντους, από τους πρωτοπόρους.
ΑΠΟΚ και Άγραφα έχουν υποχρεώσεις την ερχόμενη Κυριακή (25-11) για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Οι Καρπενησιώτες θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Παλαιοκατούνα, ενώ οι Αγραφιώτες θα υποδεχτούν την Κρέντη.
Διακρίθηκαν από το ΑΠΟΚ οιΤσουκαλάς, Κουρλός, Κουτσουπιάς και από τα Άγραφα οι Ντότσικας, Πανόπουλος, Ζωχάκης.
Η διοίκηση του ΑΠΟΚ απέδωσε ελάχιστο φόρο τιμής πριν την έναρξη του αγώνα στον Γιάννη Κωστούλα, ο οποίος έφυγε από την ζωή, χτυπημένος από την επάρατη νόσο πριν από λίγο καιρό σε ηλικία 41 ετών. Ο αδερφός του εκλιπόντος Παναγιώτης Κωστούλας, ο οποίος είναι και αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης παρέλαβε στο κέντρο του γηπέδου μια αναμνηστική φανέλα από τον πρόεδρο του Βελουχίου Ανδρέα Θεολόγου. Στην πορτοκαλί φανέλα τερματοφύλακα υπήρχαν μπροστά οι υπογραφές όλων των παιχτών του ΑΠΟΚ και πίσω αναγραφόταν KOSTOULAS 15.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Εκτέλεση φάουλ του Κουρλού από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Τσουκαλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλύβας.
21΄: Κόρνερ του Κουρλού από δεξιά, μετά από προσωρινό διώξιμο της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο αμαρκάριστος Κρίντας σούταρε από το ύψος της περιοχής και δεξιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα.
27΄: Κάθετη πάσα του Τσιλιμέκη στον Κουρλό, ο οποίος ελίχτηκε έξω περιοχή και δεξιά και με πολύ όμορφο καλοζυγισμένο σουτ σημάδεψε το δεξί «Γ» των Αγράφων (1-0).
30΄: Ο Κουρλός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά από τον Αντωνίου, με τον κ. Χρυσαφόπουλο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών.
31΄: Ο Τσουκαλάς από τα 11 βήματα με ιδανική εκτέλεση έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Καλύβα, κάνοντας το 2-0.
37΄: Χτύπημα φάουλ του Ζωχάκη από το κέντρο, κεφαλιά του Αντωνίου πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτου.
40΄: Ωραία μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κουρλού κατέληξε πάνω από την εστία των Αγράφων.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Σέντρα του Μάρκη από αριστερά, απευθείας σουτ του Αθανασόπουλου κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
73΄: Ο Μάρκης σούταρε από θέση έξω δεξιά, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόκκοτου.
76΄: Ο Κόγιας τροφοδότησε τον Καλύβα Τ., ο οποίος δοκίμασε ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο του Κόκκοτου, στην επαναφορά σουτ του Ντότσικα μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο του Βελουχίου.
81΄: Γέμισμα του Θεοχάρη από το κέντρο και αριστερά, πρώτη κεφαλιά του Αντωνίου, δεύτερη από τον Μπισμπίκη εξ επαφής κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο δεύτερος επόπτης κ. Δροσίνης σήκωσε την σημαία και ακύρωσε το τέρμα.
87΄: Παράλληλη σέντρα του Φλωράκη από δεξιά, ο Κουτσουπιάς σούταρε από κοντά μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Κατσαντώνη.
95΄: Πάσα του Κουτσουπιά στον Συγκελόπουλο, το σουτ του οποίου από αριστερά πέρασε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καλύβα.
Συνθέσεις Ομάδων
ΑΠΟΚ (Γιώργος Κρασιάς): Κόκκοτος, Γιαννόπουλος, Ξαγάρας, Ζαλοκώστας, Τσουκαλάς, Συγκελόπουλος, Τσιλιμέκης Δ.(94΄ Τσιλίκας), Κρίντας(84΄ Ράπτης Μ.), Φλωράκης, Κουρλός, Κουτσουπιάς
Άγραφα (Δημ. Αντωνίου): Καλύβας Γ., Ζωχάκης(60΄ Γιαννιώτης), Θεοχάρης(90΄ Σαλαμάρας), Αντωνίου, Μπισμπίκης, Κόγιας, Μάρκης, Πανόπουλος, Τσιγαρίδας, Ντότσικας, Αθανασόπουλος(71΄ Καλύβας Τ.)
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας), 1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου, 2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)