Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ

Με κάθε λαμπρότητα - και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν  -  γιορτάστηκε  κι εφέτος η Εθνική μας Επέτειος  του ηρωικού ΟΧΙ των Ελλήνων του 1940 στη σημαιοστολισμένη πλατεία του χωριού μας την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου και κάτω από μεγάλο σκέπαστρο που είχε τοποθετηθεί από τον Σύλλογό.

Το πρωί της Κυριακής και μετά την τέλεση της  Θείας Λειτουργίας από τον π. Ματθαίο Καλαμπαλίκη  έγινε ενώπιον  του πολυπληθούς εκκλησιάσματος   η καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Δομνίστας και στη συνέχεια μπροστά στο Μνημείο των ηρωικώς πεσόντων αγωνιστών της Δομνίστας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο των δέκα (10) Δομνιστιάνων νεκρών ηρώων του Έπους του ’40, καθώς και των επτά (7)  ηρωικώς πεσόντων συγχωριανών μας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης  εκατό (100) χρόνων από τότε, ακολούθησαν ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Φιλόλογο Καθηγητή κ. Αθανάσιο Σταμάτη, τα λόγια του οποίου ήταν γεμάτα συγκίνηση και ειλικρινή πατριωτισμό, κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της Πανευρυτανικής Ένωσης  κ. Αθανάσιο Σταμάτη και την εκπρόσωπο του Συλλόγου μας κ. Βιβή Σιακαβέλλα, τήρηση ενός (1΄) λεπτού σιγής και η όλη εκδήλωση  έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο. 
Στο τέλος προσφέρθηκαν  από το Σύλλογό παραδοσιακά γλυκίσματα (τηγανίτες και άλλα εδέσματα) και κατόπιν συνεχίστηκε η γιορτή του τσίπουρου με  γλέντι μέχρι αργά το βράδυ.
Στην εκδήλωση, συντονιστής της οποίας ήταν ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος ,  εκτός του Προέδρου της Τοπικής μας Κοινότητας ήταν παρόντες και  ο  συντοπίτης στρατηγός ε.α.  κ. Κωνσταντίνος Καρακώστας (από Ανιάδα, απόφοιτος του Γυμνασίου Δομνίστας), ο οποίος εντυπωσίασε με το υπέροχο ψάλσιμό του,  γιοι και συγγενείς των ηρώων νεκρών του ‘40 (Ευάγγελος Ι. Σιακαβέλλας, Κων/νος Ι. Παπαδόπουλος κ.ά.),  ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος  της Πανευρυτανικής Ένωσης κ.ά. 
Σημειώνεται ότι η προβλεπόμενη παρέλαση  και η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από μέλη  του χορευτικού ομίλου, με τις τοπικές παραδοσιακές στολές, δεν  πραγματοποιήθηκε, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν κατά την ημέρα αυτή.