Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε ολόκληρη την Ευρυτανία, με αποκορύφωμα της εορτής τις μαθητικές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 28ης τόσο στην Ευρυτανική πρωτεύουσα όσο και στα χωριά του Δήμου Αγράφων που λειτουργούν Σχολεία.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, σε όλα τα σχολεία πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων και ποιημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, την παράσταση έκλεψαν οι μαθητικές παρελάσεις, οι οποίες κέρδισαν τα βλέμματα σεβασμού και θαυμασμού του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να τις παρακολουθήσουν, τόσο στο Καρπενήσι, όσο και στα υπόλοιπα χωριά του Νομού, παρά τον άσχημο καιρό με τις έντονες βροχοπτώσεις.                    
Στο Καρπενήσι μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, η τήρηση ενός λεπτού σιγής για τη μνήμη των νεκρών, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η πανηγυρική ομιλία, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρπενησίων πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Λιάπη.
Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11.30, με τους μαθητές όλων των βαθμίδων να παρελαύνουν, όπως και τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρπενησίου καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ευρυτανικής πρωτεύουσας.
Το «παρών» έδωσαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σελέκος Πέτρος
Μετά το πέρας της παρελάσεως ο κ. Καραμπάς δεξιώθηκε τους επίσημους ως είθισται στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας.
Στην υπόλοιπη Ευρυτανία, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τις παρελάσεις στη Δυτική Φραγκίστα, στο Κερασοχώρι, τη Γρανίτσα, το Ραπτόπουλο και στη Φουρνά, ενώ σε κάθε χωριό που λειτουργεί δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, έλαβαν χώρα εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην Επέτειο και δη στους υπέρ της πίστης και πατρίδας ηρωικώς πεσόντες.