Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ...

Καμία αντίσταση και από κανένα, απέναντι σε όλους εκείνους που οδηγούν την πατρίδα και τους Έλληνες στην εξαθλίωση. Ζητείται Ελπίδα, ζητείται ένας Έλληνας πατριώτης να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, πριν είναι πολύ αργά τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ηρωοτόκο και αγιοτόκο Ευρυτανία, της οποίας οι εκπρόσωποι της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τα τελευταία χρόνια με τα Μνημόνια, χωρίς δισταγμό ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, κάνοντας τυφλή κομματική υπακοή, αδιαφορώντας για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.




Αλήθεια αδέλφια Ευρυτάνες πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε ακόμη;
Υπάρχει τέλος σ' αυτό το γκρεμό που πέφτουμε ως λαός, ως έθνος;
Θα βρεθεί άραγε ένα χέρι, στιβαρό, με αποφασιστικότητα και θάρρος, να συγκρατήσει την Ελλάδα, να την σώσει απ' την ολοκληρωτική καταστροφή; Θα βρεθεί ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, να βγει μπροστά, να δώσει ελπίδα στον Ελληνικό λαό, στη δόλια πατρίδα;
Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία που εκτοξεύονται από το εξωτερικό, από τους λεγόμενους εταίρους, εχθρούς στην πραγματικότητα, δεν έχουν τελειωμό... Ο εξευτελισμός, από βάρβαρα όντα, που η γλώσσα τους είναι γεμάτη σύμφωνα, δεν έχει όρια...
Η χώρα μας, η Ελλάδα μας, η κοιτίδα του πολιτισμού, η μητέρα της δημοκρατίας, που έδωσε τα φώτα της σ' όλο τον κόσμο, όποτε χρειάστηκε ανά τους αιώνες, πρόταξε τα στήθη της, έστησε αναχώματα, για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη σωτηρία, την πίστη του Χριστού μας της Αγία. Σήμερα αυτή η Ελλάδα τρομοκρατείται, εκβιάζεται, εξευτελίζεται, ανελέητα, χωρίς τέλος, χωρίς έλεος...
Ζητείται επειγόντως, ένας πραγματικός ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, να συνειδητοποιήσει τον επερχόμενο "αρμαγεδώνα" και να τον αποτρέψει... γιατί αλλιώς, κλάψτα Χαράλαμπε. Βέβαια με λύπη μας τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας βρίσκεται κάτω από αυτή την νέα πλέον κατοχή, διαπιστώνουμε ότι καμία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν υπήρξε ΠΟΤΕ και από τους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως θα θυμούνται όλοι οι Ευρυτάνες, τόσο ο γιατρός Ηλίας Καρανίκας, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όταν κλήθηκε να πάρει θέση για το 1ο οδυνηρό Μνημόνιο, είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, κάνοντας υπακοή στον Πρόεδρο του, έτσι και τώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του, ο τωρινός Βουλευτής Ευρυτανίας, της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς δισταγμό θα πει ένα ακόμη ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, στο τελειωτικό χτύπημα των Ελλήνων, προκειμένου να φανεί «καλό παιδί» απέναντι στον δικό του αρχηγό και φυσικά όπως τονίζει, για να σωθεί η Ελλάδα, γιατί αυτή του η απόφαση είναι μονόδρομος.
Εμείς από αυτό εδώ το μετερίζι και έχοντας ακόμη λιγοστή μελάνι να ξοδέψουμε, δεν θα σταματήσουμε να αγωνιούμε και να νοιαζόμαστε για τούτο το τόπο, που τόσο αγαπάμε. Επειδή μέχρι τώρα δεν στηριχτήκαμε ποτέ στην πλάτη κανενός και δεν κάναμε υπακοή σε κανέναν αφέντη, ξεκαθαρίζουμε ότι θα δώσουμε τον δικό μας μικρό αγώνα στην αναζήτηση αυτού του πατριώτη, γιατί μέχρι σήμερα κυριολεκτικά, έχουμε απογοητευτεί, γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ από τους λεγομένους πατριώτες, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν έδειξε ότι νοιάζεται και πονάει για τούτο τον τόπο.
Μπορεί οι κομματικοί μηχανισμοί και οι κυβερνώντες να βλέπουν την κατάσταση από άλλη οπτική γωνία και να θεωρούν ότι ένα Μνημόνιο ακόμη δεν θα μας βλάψει καθότι την ερχόμενη Άνοιξη έχουν έτοιμο και άλλο. Ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκε γιατί ψήφισε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, για το πρώτο Μνημόνιο, απάντησε ότι το έκανε για την σωτηρία της πατρίδας, για να μην πτωχεύσει η πατρίς… Σήμερα, ο τωρινός μας Βουλευτής, της Νέας Δημοκρατίας και της συγκυβέρνησης, έρχεται να πει και αυτός το δικό του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, απαντώντας ότι αυτό είναι μονόδρομος για την σωτηρία της Ελλάδας και για να μη πτωχεύσει η πατρίς…
Το θέμα είναι ότι μετά το πρώτο Μνημόνιο, ακολούθησαν και άλλα και μεταξύ αυτών οι εκλογές που έστειλαν ένα μεγάλο μήνυμα τόσο στον κ. Καρανίκα, όσο και στο κόμμα του σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεν γνωρίζω αν ελήφθη το μήνυμα και αν ο γιατρός θα ψήφιζε και τώρα πάλι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Ξέρω όμως καλά ότι εκείνο το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ του Γιατρού και το τωρινό του Κώστα Κοντογεώργου, θα τα κρίνει η ιστορία και η ιστορία δεν παίζει.
Θεωρούμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή, θα βρεθούν αρκετοί ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που θα πουν ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ έτσι ώστε να υπάρξει, η απαρχή μιας νέας αντίστασης κατά εκείνων που θέλουν να εργαζόμαστε μόνο για τους δανειστές και τους τοκογλύφους και να αφήσουμε την πατρίδα και τα παιδιά μας στην καταστροφή.
Δεν είμαστε μηδενιστές ούτε θέλουμε να σπείρουμε ανησυχία και φόβο. Επιθυμούμε όμως και την τελευταία στιγμή να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους Βουλευτές και κυρίως στον δικό μας τον Κώστα Κοντογεώργο από τα Σελλά, ότι την Άνοιξη που θα του ζητήσουν να ψηφίσει τα νέα μέτρα, αν δεν προλάβει τώρα να πει ΟΧΙ, τότε θα είναι αργά.
Με την ελπίδα ότι δεν θα προκάμουν να επιβάλλουν αυτά τα σφαγιαστικά μέτρα, όπως αναφέρει σε κάποια προφητεία του ο Πατροκοσμάς, που διάβηκε την ευλογημένη Ευρυτανία, πολλές φορές, αντί επιλόγου αυτής της τοποθέτησης μας, θα σας παραθέσουμε ένα μικρό απόσπασμα από το λόγο του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, στις 29 Οκτώβρη 1944 και τα σχόλια δικά σας.

« Μας κατηγορούν είπε ο Άρης, ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει.
Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;
Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο που διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας.
Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει όπου βρει κέρδη, δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιά τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ; (...)
Να λοιπόν, ποιος είναι ο πατριωτισμός τους!
Αυτός φτάνει μέχρι το σημείο που δεν θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα (...)».