Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Καρπενησίου για το Πεστροφογεννητικό Σταθμό

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ      
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ                            
E-mail : bkarfis@otenet,gr                          

ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ! ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!!  ΑΛΛΑ...
ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ!!!

Αυτή ήταν στην κυριολεξία η απάντηση του Δημάρχου Καρπενησίου στην έντονη κριτική συνολικά της αντιπολίτευσης κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του πεστροφογεννητικού σταθμού στο Γάβρο Μεγάλου Χωριού.
Ένα θέμα που ήρθε για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού υπήρξε αμφισβήτηση ακόμα και από την παράταξη του κ. Μπακογιάννη. Πρόκειται για μια υπόθεση που αφενός μεν απαξιώθηκε και υποβαθμίστηκε ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου και αφετέρου εκτέθηκε για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα στις 19.12.2011 δημοπρατήθηκε η εκμίσθωση του πεστροφογεννητικού σταθμού με συγκεκριμένους όρους διακήρυξης και υπήρξε ανάδοχος της δημοπρασίας. Στη συνέχεια γνωστός συμβολαιογράφος της πόλης συνέταξε στις 10.04.2012 το συμφωνητικό μίσθωσης το οποίο υπεγράφη από τον Δήμαρχο και τον πλειοδότη της δημοπρασίας και στις 12.09.2012 εκπονήθηκε από τον ίδιο συμβολαιογράφο δεύτερο συμφωνητικό μίσθωσης που αφορά τροποποίηση του πρώτου. Μεταξύ της διακήρυξης της δημοπρασίας που ψήφισε η οικονομική επιτροπή και των δύο συμφωνητικών, προκύπτει τεράστια διαφορά που κυρίως αφορά στην καταστρατήγηση όρων υπέρ του αναδόχου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά παράβαση των όρων της διακήρυξης με βάση τα συμφωνητικά, ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ! στον πλειοδότη ανάδοχο 4 μισθώματα συνολικού ποσού τουλάχιστον 5.600 ευρώ και επίσης από τα συμφωνητικά προκύπτει ότι ανεμπόδιστα ο ανάδοχος μπορεί να προβαίνει σε οποιαδήποτε αλλαγή, μετατροπή ή ακόμα και σε δημιουργία νέων εγκαταστάσεων χωρίς την άδεια του Δήμου  κάτι που δεν αναφέρεται στην διακήρυξη. Επί πλέον μέσα από τα συμφωνητικά επιχειρείται να απεικονιστεί χωρίς την άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου μια άλλη κατάσταση εγκαταστάσεων η οποία πρόσφατα δημιουργήθηκε με σκοπό ο πεστροφογεννητικός σταθμός να έχει και άλλες εμπορικές δραστηριότητες κατά παράβαση των άρθρων της διακήρυξης που αναφέρουν ότι σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η άδεια του Δ.Σ. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι περίεργα και ύποπτα έγγραφα με εκπρόθεσμες ημερομηνίες και αιτιολογίες που δεν αντέχουν στην κοινή λογική, εκπονήθηκαν με σκοπό την έστω και εκ των υστέρων εξαπάτηση του Δημοτικού Συμβουλίου και στόχο την ωφέλεια  φυσικών προσώπων που ανήκουν στην ομάδα του κ. Μπακογιάννη, κατέχουν θεσμικούς ρόλους στην διοίκηση του Δήμου και όπως καταγγέλθηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. συμμετέχουν στην εμπορική δραστηριότητα του πεστροφογεννητικού ως επιχειρηματίες.
Μετά λοιπόν την υπογραφή των δύο συμφωνητικών και την ωμή παραβίαση των όρων της διακήρυξης, ο δήμαρχος σκέφτηκε ότι θα πρέπει να νομιμοποιήσει την πράξη του και να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ.  ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ "αναφώνησε τρείς" ο Δήμαρχος στην δεύτερη συνεδρίαση για το ζήτημα και ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ είπε. Θα περίμενε κάποιος στη συνέχεια να ζητήσει ένα συγνώμη από τα μέλη του Δ.Σ. και όχι μόνο συγνώμη δεν ζήτησε αλλά αγνοώντας και την αρχική εισήγηση του αναπληρωτή του περί ακύρωσης του συμφωνητικού, εισηγήθηκε την εκ των υστέρων υπερψήφιση των δύο συμφωνητικών. Η πλειοψηφία  πειθάρχησε, υπερψήφισε τα συμφωνητικά και ουσιαστικά αναγνώρισε από δω και πέρα αφενός μεν το δικαίωμα στο κ. Μπακογιάννη να χειραγωγεί την βούληση του Δ.Σ. και αφετέρου να δημιουργεί με παράνομες αποφάσεις του, συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.
Στηρίζουμε την τοπική επιχειρηματικότητα σε συνθήκες όμως τέλειου και όχι αθέμιτου ανταγωνισμού και καταγγέλλουμε τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες σε άλλες εποχές και με κοινούς θνητούς δημάρχους θα προκαλούσαν τουλάχιστον την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.