Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τα σχόλια της εβδομάδας

*Περίεργη σιγή στο Δήμο Αγράφων. Θα μπορούσε να πει κάνεις ότι βρισκόμαστε στην κατάσταση  νηνεμίας πριν την μεγάλη καταιγίδα.  Οι αστραπές και οι βροντές της προηγούμενης εβδομάδας πέρασαν προς στιγμήν και όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι περιμένουν την κρίση του μεγάλου ηγέτη  για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.


*Οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι  όμως που δεν άλλοι από τους κατοίκους των χωριών του Δήμου καθόλου δεν τους ενδιαφέρει  για τις επιστολές και  τις διαμαρτυρίες των αιρετών. Το μόνο που τους ενδιαφέρει  είναι  πότε επιτέλους θα καθαριστούν οι αγροτικοί δρόμοι και  τι θα  γίνει εν όψει χειμώνα.

*Πως το είπε ο κ. Κατσιφός για τον διαμαρτυρόμενο Αντιδήμαρχο Αγράφων  ότι η βοήθεια στο σπίτι δεν λειτουργεί για όλα  τα χωριά του πρώην Δήμου Αγράφων λόγω έλλειψης καυσίμων ,αρκεί βεβαίως να έχει βενζίνα το δικό του τζιπ για τις βόλτες του και ότι εκ του πονηρού συνοδεύει τα μηχανήματα της περιφέρειας όταν καθαρίζουν τους δρόμους που έχει ευθύνη ο Δήμος. Σιγά  φίλε Ευάγγελε γίνονται αυτά τα πράγματα? Ο καημένος ο Αντιδήμαρχος πιστεύει ότι μόνο αυτός  προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα και καθημερινά δίνει μεγάλες μάχες τόσο εντός όσο και εκτός Δήμου . Πόσο καλά θα ήταν τα πράγματα εάν αυτό το πίστευαν και οι Δημότες βλέποντας χειροπιαστά αποτελέσματα και όχι μια Δημοτική Αρχή που αδιαφορεί για τα προβλήματα. Αφήνουν να συντελεστεί ο φόνος και ύστερα δείχνουν το πτώμα. Το σωστό θα ήτανε να αφοπλίζουν το χέρι  αυτού που κρατεί το πιστόλι πριν πυροβολήσει και όχι να κάνουν διαπιστώσεις εκ των υστέρων  συνεχίζοντας να ανήκουν στην ίδια ομάδα. Μήπως άκουσε κανείς τίποτα περί  ανεξαρτητοποίησης και δεν το ξέρω? 

*Πολίτες που μένουν  στον Πάνω Ξηριά  μου είπαν ότι ο Δήμος  δεν  έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν  αρκετοί  κάδοι  ανακύκλωσης  σε αυτήν την περιοχή. Όσοι εκ των κατοίκων θέλουν  να ανακυκλώνουν υποχρεώνονται  να πηγαίνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά αρκετά μακριά ώσπου να βρουν τον κατάλληλο κάδο .Εάν πράγματι έτσι είναι και με δεδομένη  την ευαισθησία των αρμοδίων του Δήμου καλό θα ήταν  να τοποθετηθούν και σε αυτήν την περιοχή κάδοι ανακύκλωσης μιας  και όλο και περισσότεροι κάτοικοι ευαισθητοποιούνται προς τον σκοπό αυτό.

*Πριν λίγες ημέρες έγινε μια σύναξη με  σκοπό την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς  στην  οποία συμμετείχαν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που  έχουν μείνει εκτός βουλής .  ψάχνοντας το θέμα στο διαδίκτυο είδα κάτι ωραίες φωτογραφίες με τον πρώην βουλευτή μας σε θερμές χειραψίες με την πρώην σιδηρά κυρία και πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου. Γιατρέ μου σεβαστές οι όποιες  απόψεις σας περί πολιτικής όμως οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η εν λόγω κυρία δεν ήταν που άφησε τα σχολεία μας χωρίς βιβλία επί Υπουργίας  της  και ακόμη όσοι συμμετείχαν  σε αυτήν την σύναξη η ιστορία δεν τους έχει κρίνει ως  αποτυχημένους και χρεωκοπημένους? Με παλιά υλικά δεν φτιάχνεις  καινούρια οικοδομή  γιατρέ μου αλλά το κυριότερο κανείς γνήσιος αριστερός  δεν ψηφίζει και δεν ανέχεται μνημόνια.  

*Πολύ πρόθυμα και ευγενικά  όταν καλούμε  πενταψήφιους αριθμούς  για τηλεφωνικές πληροφορίες θέλουν  να μας εξυπηρετήσουν και να μας συνδέσουν με τον αριθμό που αναζητάμε. Προσοχή όμως μην το κάνετε . Σημειώστε  τον αριθμό που αναζητάτε και καλέστε μόνοι σας. Εάν σας  συνδέσουν από την εταιρία  η χρέωση  είναι  σύμφωνα  με τους δικούς  τιμοκαταλόγους . Έτσι ο λογαριασμός του τηλεφώνου θα σας  έρθει αρκετά φουσκωμένος και δεν θα ξέρετε  το γιατί.