Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Το ΕΚΑΒ Καρπενησίου στη Βουλή - Επερώτηση στη Βουλή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Επερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για το ΕΚΑΒ Καρπενησίου. Ο Πολιτευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Μπακόλας μετά από συναντήσεις που είχε τόσο με  τον Τομεάρχη του ΕΚΑΒ Ευρυτανίας κ. Σβερώνη Ιωάννη, όσο και με εργαζομένους στο πολύπαθο κλάδο της υγείας στην Ευρυτανία και ύστερα από τις σχετικές ενημερώσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο αυτό,
ενημέρωσε με τη σειρά του τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτή Εύβοιας κ. Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος είναι ο αρμόδιος και για θέματα Ευρυτανίας.
Αφού ο κ. Μαρκόπουλος έλεγξε τα στοιχεία που είχε, μετά και την επιστολή που κατέθεσε ο Τομεάρχης του ΕΚΑΒ Καρπενησίου κ. Σβερώνης, στην οποία καταγράφονταν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία στο Νομό, υπέβαλε χθες Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και εντός των επόμενων ημερών το θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή.
Στη συνέχεια σας παραθέτουμε την ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας σχετικά με το θέμα:  
Σε συνέχεια της συνάντησης μας τόσο με τον Τομεάρχη του ΕΚΑΒ Ευρυτανίας κο Σβερώνη Ιωάννη και την επιστολή που μας παρέδωσε ιδιοχείρως με τα αιτήματα του κλάδου, όσο και με εργαζομένους στο πολύπαθο κλάδο της υγείας στην Ευρυτανία εκφράζοντας μας αμφότεροι την κραυγή αγωνιάς, σας ενημερώνουμε πως ο αρμόδιος και για θέματα Ευρυτανίας  Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  μας Ομάδας (Ανεξάρτητοι Έλληνες)  Βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος, κατόπιν εισηγήσεως του πολιτευτή Ευρυτανίας Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα και σχετικής γόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας με σκοπό και στόχο την ανάδειξη, αλλά και την διεκδίκηση των λύσεων για το κλάδο Υγείας στην Ευρυτανία, κατατέθηκε χθες Τρίτη 4 Δεκεμβρίου του 2012 σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.
Έχοντας απόλυτη γνώση και ξεκάθαρη ενημέρωση από τους καθημερινούς «μικρούς ήρωες» εργαζομένους στο ΕΚΑΒ Ευρυτανίας, σας δηλώνουμε την πρόθεση τόσο του   Πολιτευτή του νομού Ευρυτανίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα όσο και του αρμόδιου και για θέματα Ευρυτανίας Βουλευτή Εύβοιας Κώστα Μαρκόπουλου ν’ αγωνιστούμε και να κοινοποιήσουμε τόσο την κραυγή αγωνίας του τόπου μας των Ευρυτάνων,  όσο και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων  για το σύνολο του νομού Ευρυτανίας συμπεριλαμβάνοντας και την αποκλεισμένη εδώ και δεκαετίες από την ισόρροπη ανάπτυξη Δυτική Ευρυτανία και το απαραίτητο για τους πολίτες της Δυτικής και όχι μόνο Ευρυτανίας,  Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας το οποίο με τις ελλείψεις προσωπικού , αδυνατεί να καλύψει τις διακομιδές στην Δυτική Ευρυτανία , «επιβαρύνοντας» ακόμα περισσότερο το έργο του ενός ασθενοφόρου για όλο το νομό.
Γνωρίζοντας την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση του προσωπικού το οποίο με κενές οργανικές θέσεις, διπλοβάρδιες και χωρίς ρεπό παλεύει και σώζει ζωές καθημερινά, σας δηλώνουμε εμπράκτως μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο την αμέριστη ταύτιση μας με το αυτονόητο.
Να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις, 2 ασθενοφόρα για το νόμο Ευρυτανίας με κατάλληλα 4χ4 ασθενοφόρα. Να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζομένους στο κλάδο υγείας (Ιατρικό-Νοσηλευτικό-Διοικητικό προσωπικό) πως η ερώτηση στην Βουλή με θέματα ΕΚΑΒ του τομέα Ευρυτανίας είναι το πρώτο μέρος από τις παρεμβάσεις μας κοινοβουλευτικά για τον Τομέα Υγείας στην Ευρυτανία.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας θα παλέψουμε για την άμεση και έγκαιρη επίλυση των εύλογων αιτημάτων του κλάδου ζητώντας και απαιτώντας το αυτονόητο. Ταυτοχρόνως όσοι προσπαθήσουν να απαξιώσουν τις παροχές υγείας στην Ευρυτανία και να εξαθλιώσουν περεταίρω το προσωπικό θα μας βρουν απέναντι!

Για την συντονιστική Ευρυτανίας
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
Πολιτευτής νομού Ευρυτανίας
Μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης Ανάπτυξης Μεταφορών Υποδομών& Δικτύων