Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Μια εκδήλωση διαφορετική απ’ όλες τις άλλες

 Μια εκδήλωση διαφορετική απ’ όλες τις άλλες, που έκλεψε τις παραστάσεις πραγματοποίησε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καρπενησίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, το ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη», με την υποστήριξη του  Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Φθιώτιδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας

και του Δήμου Καρπενησίου, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα με τίτλο «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΞΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &  ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, την περασμένη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012.
Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου αυτή περιείχε ενημέρωση, συζήτηση, δραστηριότητες προσομοίωσης και παιχνίδια ρόλων με κύριο θέμα τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με νοητικά, κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα.
Η συνεργασία αυτή των μαθητών της Ειδικής και τυπικής εκπαίδευσης, έγινε στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών και της ένταξης των μαθητών με Αναπηρία.
Ευχή όλων μας είναι, κάθε μέρα του χρόνου, όλοι μας να αφιερώνουμε το ενδιαφέρον, την κατανόηση και την υποστήριξη μας στο συνάνθρωπο μας που είναι διαφορετικός και να διεκδικήσουμε μαζί του το δικαίωμα να απολαμβάνει ισότιμα τις παροχές της Πολιτείας.