Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δωρεά ακινήτου στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας

Μια ξεχωριστή κίνηση έκαναν δυο αδελφές από το Καρπενήσι, οι οποίες δώρισαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας ένα οικόπεδο, εντός του οποίου υπάρχει ισόγεια οικία με υπόγειο.

Την περασμένη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, στο γραφείο του Συμβολαιογράφου κ. Κωνσταντίνου Βλάχου, υπογράφτηκαν τα συμβόλαια της δωρεάς, από τις δωρήτριες και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΕΠ η κ. Βασιλική Γκούμα, μία εκ των δύο δωρητριών, προχώρησαν με την αδερφή της σ’ αυτή τη δωρεά, γιατί αυτή ήταν επιθυμία τους.
Το ακίνητο, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου, με στοιχεία (οικ. 783 ΟΤ34), επί της οδού Τριανταφυλλοπούλου, ήταν ιδιοκτησίας των κ.κ. Βασιλικής Γκούμα του Σπυρίδωνα το γένος Νικολάου Σπυράκη και Ελένης, χήρας Ιωάννου Παππά, το γένος Νικολάου Σπυράκη.
Μετά το σχετικό  αίτημά τους  προς την Περιφερειακή Ενότητα, από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη με το υπ’ αριθμ. 481/3/10/2012 έγγραφο, τους δόθηκε η απάντηση ότι αποδέχονται την δωρεά με τους όρους που έχουν θέσει οι δωρήτριες.
Οι όροι που έθεσαν, προκειμένου να προχωρήσουν στη δωρεά ήταν πρώτον το συγκεκριμένο ακίνητο να αποτελεί εσαεί περιουσία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, χωρίς να εκποιηθεί σε τρίτο για κανένα λόγο δημοσίου ή άλλου συμφέροντος. Δεύτερον σε εμφανές σημείο της οικίας να υπάρχει πάντα τοποθετημένη μαρμάρινη πλακέτα με τις φωτογραφίες των δικαιοπαρόχων των δωρητριών (μητέρας και αδερφού) η οποία θα αναγράφει: «Δωρεά εις μνήμην Διονυσίας και Γεωργίου Σπυράκη έτος 2012» γενομένης μνείας στην παραπάνω πλακέτα ότι η δωρεά εγένετο επί θητείας του σημερινού Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά. Και τρίτον, σε περίπτωση που αθετηθεί ένας από τους δύο όρους το συμβόλαιο ακυρώνεται και το ακίνητο επιστρέφει αυτόματα στις δωρήτριες.
Μετά την υπογραφή των συμβολαίων ο κ. Καραμπάς ευχαρίστησε θερμά τις δωρήτριες για την ενέργειά τους αυτή, ενώ δεσμεύτηκε ότι σύντομα το ακίνητο θα αξιοποιηθεί.
Από την πλευράς της, η κ. Βασιλική Γκούμα -Σπυράκη δήλωσε αποκλειστικά στον ΕΠ: «Για τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά, δεν έχω να πω λόγια! Τα έργα του και οι κινήσεις του αξίζουν δις και λίγα αναφέρω. Υπήρξε άξιος Δήμαρχος επί τετραετίες και τώρα Αντιπεριφερειάρχης, ενώ του αξίζει ανώτερη θέση. Δεν μιλούν με λόγια για το πρόσωπό του, μιλούν τα έργα του»!
Εδώ να αναφερθεί ότι το ίδιο ακίνητο, αρχικά οι δυο αδερφές θέλησαν να το δωρίσουν στο Δήμο Καρπενησίου, αλλά για διάφορους λόγους η «συνεργασία» αυτή δεν καρποφόρησε.