Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δήμος Καρπενησίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετείχε από τις 22 έως και τις 25 Νοεμβρίου 2012 στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.
Με δικό του περίπτερο υποδέχτηκε για τέσσερις ημέρες τόσο τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και το ευρύ κοινό, ενημερώνοντάς τους για το τουριστικό προϊόν που προσφέρεται στον τόπο μας.

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ευρυτανίας, φιλοξένησε στο περίπτερο του ένα μεγάλο αριθμό από επιχειρήσεις, ενώ ο χάρτης και τα ενημερωτικά έντυπα του Δήμου συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση της περιοχής.
Στο πλαίσιο της έκθεσης οι εκπρόσωποι του Δήμου συναντήθηκαν με τουριστικούς πράκτορες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Σημαντική προσέγγιση έγινε στις αγορές της Νοτίου Αφρικής, της Ινδίας, του Λιβάνου, της Κίνας, της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και της Ολλανδίας.
Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου αναμένεται να φτάσει στο Καρπενήσι εκπρόσωπος ενός από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ινδίας προκειμένου να γνωρίσει την περιοχή και να συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις επιχειρήσεις του Δήμου.
Στην αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Δημήτρης Σταμάτης, οι Ειδικοί Σύμβουλοι Ευάγγελος Βλάχος, Επαμεινώνδας Μουσίος και Ευαγγελία Σοφρώνη  καθώς επίσης και η υπάλληλος του Δήμου Κατερίνα Τσούκα.
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες της έκθεσης για τα καταλύματα και τις τιμές τους, τις δραστηριότητες στη φύση αλλά και τις υπηρεσίες εστίασης. Την προσοχή τους όπως ήταν φυσικό τράβηξαν τα τοπικά προϊόντα που προσέφερε ο Δήμος αλλά και η κλήρωση για τέσσερα Σαββατοκύριακα με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Καρπενησίου ευχαριστεί θερμά το κατάστημα των Αδελφών ΒΡΕΚΟΥ και το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Δομνίστας, το HOTEL SPA MONTANA, το COUNTRY CLUB HOTEL, το ξενοδοχείο Ελβετία και τον ξενώνα Υλήεσσα καθώς επίσης την Trekking Hellas, την Ευ Ζην Active και το Saloon Park για τις προσφορές τους.   
Η Δημοτική Αρχή πιστεύει στη δυναμική του τουρισμού και τον ενισχύει με κάθε δυνατό μέσο.  Όλοι μαζί, τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιώτες μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας και να συμβάλουμε στην έμπρακτα στην ανάπτυξή του. Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις για τον τουρισμό συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς.