Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αρχαιρεσίες και κοπή πίτας στην Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας, ταυτόχρονα με τις προγραμματισμένες αρχαιρεσίες της για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον θάνατο του πολύ γνωστού σε όλους και αγαπητού Γρανιτσιώτη Θανάση Τσίγκα και ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Κων/νο Φούκα.

ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

Σήμερα είμαι σε θέση να ανεβάσω τριάντα φωτογραφίες από αυτό το θαύμα του χειμώνα, που δεν είναι άλλο από τον πάγο δηλαδή που κάλυψε από άκρη σε άκρη την επιφάνεια της λίμνης ΠΛΑΣΤΗΡΑ. Το γεγονός δεν είναι καινούργιο, κάθε φορά που πέφτει τόσο πολύ η θερμοκρασία η λίμνη παγώνει αλλά ποτέ μέχρι σήμερα σε τέτοια έκταση και φυσικά σε τόσο μεγάλη διάρκεια.

Το πολύτιμο δαχτυλίδι (Μια διασκευασμένη ιστορία του Χόρχε Μπουκάϊ)

Ήρθα δάσκαλε, γιατί νιώθω τόσο ασήμαντος που δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Μου λένε ότι δεν αξίζω τίποτα, ότι δεν κάνω τίποτα σωστά, ότι είμαι αδέξιος και χαζός. Νιώθω πολύ άσχημα για αυτό, αισθάνομαι ότι η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα, ότι δεν θέλω καν να ζω.

Νεκρός από χάπια ο 48χρονος που πήρε 30.000,00ευρώ από συνταξιούχο Ιερέα που διέμεινε στην Προυσιώτισσα

Νεκρός, κατά πάσα πιθανότητα από χρήση απαγορευμένων ουσιών, βρέθηκε προχθές στο Παγκράτι ο 48χρονος ημεδαπός, που προ ημερών 62χρονο ιερέα, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των -30.650-  ευρώ από λογαριασμούς που διέθετε συνταξιούχος ιερέας από την Μεσσηνία που φιλοξενούνταν το τελευταίο διάστημα στην Ιερά Μονή Προυσού.  

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σύλλογος Προστασίας Πέστροφας Ενημέρωση επί τη ενάρξει της νέας αλιευτικής περιόδου

Με αφορμή την έναρξη της αλιευτικής περιόδου της πέστροφας σας γνωστοποιούμε ότι η ερασιτεχνική αλιεία στα ποτάμια και τις λίμνες επιτρέπεται μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία, όπως καλαμίδι, πεταλούδα, καθετή κ.λπ. εκτός από παραγάδια (Π.Δ.373/85 «περί ερασιτεχνικής και αθλητικής αλιείας»). Η αλιεία με ψαροντούφεκο και δίχτυα είναι παράνομη. Κάθε ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να συλλαμβάνει συνολικά μέχρι δύο (2) κιλά αλιευμάτων ή μέχρι τρία (3) άτομα το 24ωρο ανεξαρτήτως βάρους.

Αίτημα Καρανίκα για Ελικοδρόμια στην Ευρυτανία

Την αναγκαιότητα δημιουργίας ελικοδρομίων στον Δήμο Καρπενησίου και στον Δήμο Αγράφων συζήτησαν ο Βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας και η Διοικήτρια της Πολιτικής Αεροπορίας κ. Φώφη Παπαδημητροπούλου.
Ειδικότερα σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο της Διοικήτριας της Πολιτικής Αεροπορίας στη Γλυφάδα ο κ. Καρανίκας ζήτησε

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή


 Συνελήφθη και ο προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας ανακύκλωσης μετάλλων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΒΡΕΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ Ο 42ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΞΑΦΡΙΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ


Νεκρός, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, βρέθηκε αργά χθες το βράδυ, ο 42χρονος απατεώνας που προ ημερών είχε αρπάξει από συνταξιούχο ιερέα στην Ιερά Μονή Προυσού, το ποσόν των 30.000,00.

Με τον Τάσο Γιαννίτση συναντήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Τάσο Γιαννίτση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκαν ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης ενόψει του νέου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Μεταναστευτική Πολιτική»,

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΝΙΚΑ Διατηρεί την οργανική και οικονομική του αυτοτέλεια το νοσοκομείο Καρπενησίου

Σε έντονη κινητικότητα επιδόθηκε το διήμερο 21 & 22 Φεβρουαρίου 2012 ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, προκειμένου να εξαιρεθεί η οργανική ενοποίηση των νοσοκομείων Λαμίας – Καρπενησίου – Άμφισσας, από τις προβλέψεις του σχετικού νομοσχεδίου με τίτλο  «Εφαρμοστικός νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τον ψηφισθέντα Νόμο

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τι δήλωναν Μπακογιάννη-Κούβελος στο "Πόθεν Έσχες" Διαβάστε τι αναφέρει η δήλωση "Ποθεν Έσχες" του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου

Στο "Πόθεν 'Εσχες" του συζύγου της αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την αποκάλυψη ότι ο Ισίδωρος Κούβελος ήταν το πρόσωπο που έβγαλε εκτός Ελλάδος 1.000.000€ τον Μάρτιο του 2011.
"Η δραστηριότητα του άνδρα μου, είναι καταγεγραμμένη στο "πόθεν έσχες" του από την ημέρα που τον παντρεύτηκα μέχρι σήμερα", δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Ας δούμε όμως τι δήλωναν οι δύο στην τελευταία δήλωση "Ποθεν Έσχες" που είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή


Σήμερα θα γίνει γνωστό το όνομα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης...
και ενώ η κυβέρνηση καλούσε τον κόσμο να μην αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες.
Ο κ. Νικολούδης ανέφερε ότι η συναλλαγή έγινε στις 4 Μαρτίου. Εκέινη την ημερομηνία έγιναν συνολικά πέντε κινήσεις προς το εξωτερικό οι οποίες και ελέγχονται.

Αίσιο τέλος για τους εγκλωβισμένους στα χιόνια στο δρόμο προς Βελούχι


 Αίσιο τέλος, όπως γράψαμε και χθες αργά το βράδυ είχε ο απεγκλωβισμός των αποκλεισμένων στον δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι.                    

 Το ερπυστριοφόρο της 7ης ΕΜΑΚ που έλαβε μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ 14 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ αλλά και ανθρώπων του Χιονοδρομικού Κέντρου, και άλλων φορέων και με τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, απεγκλωβίστηκαν προ λίγων λεπτών τα 14 άτομα από τα αυτοκίνητά τους και αυτή την στιγμή μεταφέρονται με ερπυστριοφόρο μηχάνημα προς το Καρπενήσι. Τα αυτοκίνητα έχουν παραμείνει στο σημείο του εγκλωβισμού, γιατί οι συνθήκες στην περιοχή παραμένουν δύσκολες.

Θρίλερ με εγκλωβισμένους στα χιόνια - Αγώνας από τους άνδρες της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των 14 ατόμων, πριν μείνουν τα αυτοκίνητα από καύσιμα.

Θρίλερ με εγκλωβισμένους στα χιόνια - Αγώνας από τους άνδρες της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των 14 ατόμων, πριν μείνουν τα αυτοκίνητα από καύσιμα.  ΕΜΑΚ και ο στρατός έχουν φτάσει στο σημείο για να τους απελευθερώσουν.Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, με τον οποίο μόλις επικοινωνήσαμε οι εγκλωβισμένοι είναι καλά και έχουν καύσιμα στα αυτοκίνητα τους ώστε να λειτουργούν τα καλοριφέρ αλλά και τρόφιμα.

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΜΑΚ

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΜΑΚ ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ
ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΟΤΕΡΑ

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 14 ατόμων στο Βελούχι – Δεν κινδυνεύει κανένας

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια διάσωσης 14 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια, στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του χιονοδρομικού κέντρου της περιοχής.
Πρόκειται για τους επιβάτες δύο αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων είναι 9 εκδρομείς για 5 εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο που επιχείρησαν να κατέβουν από το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι αλλά εγκλωβίστηκαν στο δρόμο από τα χιόνια.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 14 ατόμων στο Βελούχι

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 14 ατόμων στο Βελούχι - Νεότερα σε λίγο

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Ποιος οδήγησε τη χώρα στην μοιραία αγκαλιά της τρόικας βρέ παλικάρια του ΠΑΣΟΚ;


Το έχουμε γράψει πολλές φορές αλλά δεν θα σταματάμε να σας το θυμίζουμε το<<Λεφτά υπάρχουν>> το περίφημο αυτό σύνθημα θα μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μας.

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Αξίζουν πολλά μπράβο στον Εφημέριο και στα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων, για τις πρωτοβουλίες που συχνά παίρνουν, που σχετίζονται με την ενίσχυση και στήριξη πασχόντων συμπολιτών μας και όχι μόνο.

Νέα επιστολή Μπακογιάνννη προς Βενιζέλο, Κουτρουμάνο και Γιαννίτση για την επικείμενη κατάργηση της Εργατικής Εστίας

Με νέα επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη, προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο και προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αναστάσιο Γιαννίτση ο Κώστας Μπακογιάννης ζητά να αρθεί ο σχεδιασμός  κατάργησης του Ο.Ε.Κ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Διαφωνούν οι δάσκαλοι της Ευρυτανίας με τις προτάσεις του Προισταμένου Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης για μεταβολές στα Σχολεία των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων

Επιστολές στους Πρόεδρους των Δ.Σ. Καρπενησίου και Αγράφων σχετικά με τις ιδρύσεις – προαγωγές – καταργήσεις Σχολικών Μονάδων για το σχολικό έτος 2012 – 2013.

Διαφωνούν οι δάσκαλοι της Ευρυτανίας με τις προτάσεις του Προισταμένου Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης για κατάργηση 2 σχολικών μονάδων, υποβιβασμό άλλων 4 με συνολική μείωση 6 οργανικών θέσεων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - Αλληλεγγύη & αγώνας

Το τελευταίο διάστημα, εκτός από μέρες κατοχής, πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς με τα κάθε είδους χαράτσια, ζούμε και μέρες παραφροσύνης . Όλοι αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, με τα ψέματα, την κοροϊδία και γιατί όχι με την συνειδητή παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους, δανειστές, σήμερα πανηγυρίζουν, γιατί τάχα κατάφεραν να μας «σώσουν», από την χρεοκοπία.

ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Καθώς οι διαδικασίες  για την εκλογή νέου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, προχωρούν, ο πρώτος υπουργός που παραιτήθηκε για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι ο Χρήστος Παπουτσής.

Νέος χιονιάς στο Καρπενήσι δημιουργεί μποτιλιάρισμα στους επισκέπτες που θέλουν να φύγουν


Η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί από το πρωί στο Καρπενήσι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργεί έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, στην έξοδο του Καρπενησίου μέχρι την Σήραγγα Τυμφρηστού. Η τροχαία απαγορεύει την κίνηση χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.