Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Γιώργος Κασιμάτης Συνταγματολόγος: Στημένη παρανομία η υποταγή της Ελλάδας στους εκβιαστές

Είναι ιδιαίτερη τιμή να έχεις συνομιλητή σου και να φιλοξενείς στην εφημερίδα σου τον ομότιμο καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργο Κασιμάτη, που με το επιστημονικό του κύρος αποκάλυψε τις «λεπτομέρειες» των δανειακών συμβάσεων με τις οποίες δέθηκε χειροπόδαρα η χώρα μας για πάρα πολλά χρόνια.

Εθνική παρέλαση και αντίδραση - του Βασίλη Κολημένου

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο ζωγράφισε την «Γκουέρνικα» που απεικόνιζε σύμφωνα βεβαίως με την αισθητική του καλλιτέχνη την καταστροφή της πόλης από την θηριωδία των Ναζί.

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ 498 ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ



*Πολλούς τυφλούς έχει τελικά τούτος ο τόπος. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι δικαιούχοι επιδόματος τυφλότητας στην Ευρυτανία, ανέρχονται στο ποσοστό 34,1 %(!!!).

Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι; - Του Γιώργου Σταυράκη

Είναι ένα ερώτημα που επιδέχεται διάφορες ερμηνείες και δε μπορούμε με ακρίβεια να διαχωρίσουμε το ένα από το άλλο. Δηλαδή αν η ελληνικότητα είναι αίσθημα ή συνείδηση.
Δηλαδή αν η ελληνικότητα είναι αίσθημα ή συνείδηση. Άλλοι και τα δύο. Πρόκειται μάλλον για ένα ιστορικό κατασκεύασμα το οποίο κουβαλάει μέσα του μια βαριά ιδεολογική φόρτιση.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη Άγγλων Τουριστικών Πρακτόρων στο Δήμο Καρπενησίου

Στο Δήμο Καρπενησίου θα βρεθούν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 έως και τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 έξι άγγλοι τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Μεγάλης Βρετανίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ

Στα πλαίσια του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση *ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ* εισάγεται ένας νέος,  ένας πρωτόγνωρος και καινοτόμος θεσμός αυτός του *ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Είναι ένας θεσμός το στέριωμα του οποίου είναι μεγάλη πρόκληση για όλους μας.

Σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας υπό τον Καραμπά ενόψει καλοκαιρινής περιόδου

Συνάντηση με όλους τους τοπικούς φορείς, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας,  προκειμένου να συζητήσουν θέματα πολιτικής προστασίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και σ΄ αυτήν προήδρευσε ο κ. Βασίλης Καραμπάς.

ΜΟΥΣΙΚΗΣ… Ο ΛΟΓΟΣ

του Ηλιόπουλου Αναστάσιου, εκπαιδευτικού αποσπασμένου στα Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας
Εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί στα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία ν. Ευρυτανίας Συλλογή Παραδοσιακής Μουσικής. Αυτή περιλαμβάνει ηχητικό, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που προέρχεται είτε από δωρεές ιδιωτών συλλεκτών είτε από την επιτόπια έρευνά μας σε χωριά της Ευρυτανίας. Στη συλλογή μας έχουν πρόσβαση όλοι οι επισκέπτες, χωρίς περιορισμό.

Ταξίδεψε στην αιωνιότητα ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Παντελίδης

 Στην αιωνιότητα ταξίδεψε την περασμένη Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, στις 7 μ.μ., ανήμερα της εορτής του Ιακώβου του οσίου του ομολογητού, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Παντελίδης, που για πολλά χρόνια ήταν εφημέριος στην ενορία της Παναγίας στο Καρπενήσι και διευθυντής στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Καρπενησίου.

Τελικά έγινε του … Αίολου



Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και πολλά πέρα - δώθε, πάνω – κάτω, αριστερά – δεξιά, η ΕΠΣ, ικανοποιώντας στο ακέραιο το αίτημα του Αίολου που δεν ήθελε να αγωνιστεί Σάββατο, έβαλε την Κρέντη να παίξει την Κυριακή στις 12 μ. που κινδυνεύει να κατέβει χωρίς τον βασικό της

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - Κατάθεση υποψηφιοτήτων

1.Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος, αλλά και άλλοι πολίτες, που θέλουν να είναι υποψήφιοι, καταθέτουν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου (ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής  Επιτροπής.
(Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ είναι αναρτημένα τα σχετικά έντυπα 54 και 55 της ΕΚΑΠ.)

Με λαμπρότητα η 25η Μαρτίου σε Ευρυτανία και Ομογένεια

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα αλλά και την συμμετοχή πλήθους κόσμου, λόγω και του καλού καιρού, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Ευρυτανία, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η Παναγία η γερόντισσα στη Λαμία - Γράφει ο Κ. Μήτσιος

Στην επιτυχία των καθιερωμένων πλέον στη συνείδηση του θεοφιλούς φθιωτικού λαού εκδηλώσεων προς τιμήν της Παναγίας μας, συνέβαλε εφέτος με την ευλογία και προσωπική επίβλεψη του άξιου Ποιμενάρχη μας κ.κ. Νικολάου η παρουσία της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Γεροντίσσης της Ι. Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους, την οποία συνοδεύει ο Αρχιμ. π. Επιφάνιος, μοναχός της Μονής.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ 498 ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Φαίνεται ότι πολλοί είναι αυτοί που διαβάζουν τα σχόλια μου και χαίρομαι γι’ αυτό. Από μια καλοπροαίρετη παρατήρηση μπορούν να γίνουν πολλά καλά.

Η Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας στους Κορυσχάδες ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καρπενησίου, Αριστείδη Τασιού θα πραγματοποιηθεί στον τόπο μας το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 συνέδριο των Γενικών Γραμματέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα: «Απασχόληση & Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Αυτοδιοίκηση».
Το συνέδριο θα λάβει χώρα από τις 17:00-21:00, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Μουσείο Κορυσχάδων.

Εκδήλωση στα Οινόφυτα στις 25 Μαρτίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου με την χορωδία της Ενορίας Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου «Ελληνορθόδοξη Παράδοση»

Εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας διοργανώθηκε από το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 στις 7 το βράδυ παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου.
Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα από τον Αρχιμανδρίτη Συμεών που είναι και ο υπεύθυνος του Κέντρου, μετά πήρε το λόγο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευχαριστώντας το Μακαριώτατο για την παρουσία του, το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αβύδου κ. Κύριλλο, το λαό των Οινοφύτων και τη χορωδία.

Τραγικός θάνατος κάτω από το τρακτέρ


Συνέβη χθες νωρίς το απόγευμα στην Ελάτεια Φθιώτιδας...
Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, ο άτυχος 78χρονος από την Ελάτεια πήρε νωρίς το πρωί το τρακτέρ και πήγε στα κτήματά του για διάφορες γεωργικές εργασίες.

Παρακολούθηση σεμιναρίου Kickboxing από αθλητές του Καρπενησίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο kick-boxing που οργανώθηκε  από τον προπονητή Γιώργο Κακριδή στη Λαμία το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Olympus Gym.
Επίτιμος καλεσμένος ήταν ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο του kick-boxing στην Ελλάδα ο Γιάννης Θεοφάνους.

Σεμινάριο ΕΚΦΕ Ευρυτανίας: Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Μαθημάτων X (3-4-2012)

Στο πλαίσιο της παροχής της απαιτούμενης διδακτικής και οργανωτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών ΠΕ04 στην εργαστηριακή διδασκαλία, το ΕΚΦΕ Ευρυτανίας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εργαστηριακή Διδασκαλία των Φυσικών Μαθημάτων X» την Τρίτη 3-4-2012 στο εργαστήριο πληροφορικής του ΕΠΑΛ Καρπενησίου (ΕΠΑΛ Καρπενησίου – 2ος όροφος) και από ώρα 11:30 έως 14:30. Στη συνάντηση καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04 του νομού Ευρυτανίας.

Σολομώντεια λύση από την Επιτροπή αγώνων - ΟΡΙΣΤΙΚΟ Την Τετάρτη 4 Απριλίου και οι δυο ημιτελικοί


Μετά τα όσα προηγήθηκαν τις περασμένες μέρες για την ημερομηνία διεξαγωγής των 1ων ημιτελικών αγώνων των Μπαράζ, τελικά η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας αποφάσισε όπως οι δυο αναμετρήσεις να διεξαχθούν την Τετάρτη 4/4 στο Δημοτικό στάδιο. Πιο συγκεκριμένα ο Ημιτελικός Μυρίκη – Άγραφα θα γίνει στις 2.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει στις 5.30 ο άλλος ημιτελικός μεταξύ Αίολου και Κρέντης.

H λειτουργία του Δημοτικού Γραφείου Βοήθειας και Καταγραφής των ανέργων - Γράφει ο Ι. Πέτρου Δημοτικός Σύμβουλος

Με αφορμή όσα ελέχθησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο με απαξιωτικούς χαρακτήρες για το δημοτικό γραφείο βοήθειας και καταγραφής ανέργων έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Η ανεργία που μαστίζει την ελληνική οικογένεια εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και κάθε μέρα εκατοντάδες κόσμος χάνει την δουλειά του.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής

Στο Καρπενήσι πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 επιμορφωτικό σεμινάριο για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής με θέμα: «Οργανωτικές Αλλαγές, Νέες Τάσεις και Προοπτικές στο Σχολικό Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή». Η διεξαγωγή του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ευρυτανίας διοργανώνεται από τον Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ11 κ. Τσαδήμα Χρήστο.

ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ Εξασφαλίστηκε η συνέχεια της Λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας

Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα ανακοινώθηκε ότι με την απάντηση της υπ' αριθ. 2481/13-2-2012 αναφοράς του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, διασφαλίζεται η συνέχεια του Τμήματος Ασφάλειας και Υγείας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην Ευρυτανία.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ Ο Στέλιος Δημητρόπουλος και πάλι Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων


Για μια ακόμη τριετία θα βρίσκεται στο τιμόνι του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ευρυτανίας ο εκπαιδευτικός Στέλιος Δημητρόπουλος, μετά τη νέα σύνθεση του ΔΣ που προέκυψε την προηγούμενη Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012. 

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις στην Ο.Ε.Σ. στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 21/03/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μμ στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Ο.Ε.Σ.  Καλτσούνη Κωνσταντίνου με μοναδικό θέμα την "ένσταση" του μέλους του Δ.Σ. Τσιαμάκη Βασιλείου και μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και διευκρινήσεων επί της ένστασης

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Με επιτυχία η ημερίδα για την υλοποίηση της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Jessica

«Έχουμε μια καλή ευκαιρία, με νέες ιδέες και βιώσιμα σχέδια να αξιοποιήσουμε 40 εκ. € που διαθέτουμε από το Περιφερειακό μας πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και κινητοποιώντας παράλληλα ιδιωτικά κεφάλαια να πολλαπλασιαστούν οι δυνατότητες του JESSICA» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας  Jessica

Δ΄ΕΘΝΙΚΗ - Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18η αγωνιστική

Δ΄ΕΘΝΙΚΗ - Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
18η αγωνιστική
Ταυρωπός Καρδίτσας-Πυργετός 0-3
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πύρασος4-2
Αμπελωνιακός-Μουζάκι 1-0
Λιανοκλάδι-Καμένα Βούρλα 2-0
Ελασσόνα-Α.Ο. Καρδίτσας 1-1
Αλμυρός Βόλου- Βελούχι 0-1

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Εξ αναβολής αγώνων

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Εξ αναβολής αγώνων
Άγραφα-Ποταμιά 2-1
Ραπτόπουλο-Αίολος 0-4
Μυρίκη-Άγιος Προκόπιος 2-1

Άγραφα-Ποταμιά 2-1 Καθάρισε ο Γαλανός

Με δυο γκολάρες του Πάνου Γαλανού, ενός από τους πιο προικισμένους ερασιτέχνες  ποδοσφαιριστές του τόπου μας, τα Άγραφα νίκησαν την Ποταμιάς με σκορ 2-1, ολοκληρώνοντας έτσι με νίκη τις υποχρεώσεις τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στο εξ αναβολής αυτό ματς, τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου, δημιούργησαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες έχοντας μάλιστα και 3 δοκάρια. Ωστόσο όμως χρειάστηκε να έλθει το 94ο λεπτό για να πάρουν την νίκη από μια ομάδα που στάθηκε πολύ αξιοπρεπώς και πάλεψε το παιχνίδι μέχρι τέλος.

Μυρίκη-Άγιος Προκόπιος 2-1 Νίκη - αγγαρεία πριν τα μπαράζ

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος η Μυρίκη. Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση επικράτησε σε εξ αναβολής αγώνα του πολύ καλού Αγίου Προκοπίου με σκορ 2-1. Η Μυρίκη με την νίκη της αυτή πρόσθεσε άλλους 3 βαθμούς στον ενεργητικό της και έφτασε τους 35 βαθμούς και ως γνωστόν έχει τερματίσει στην 4η θέση, ενώ ο Άγιος Προκόπιος τερμάτισε στην 9η θέση με 10 βαθμούς, που είναι η χειρότερη στην σύντομη ιστορία του.

Ραπτόπουλο-Αίολος 0-4 Τεσσάρα πριν την τετράδα

Με το επιβλητικό 4-0 επικράτησε εκτός έδρας της Δόξας ο Αίολος στον εξ αναβολής αγώνα που διεξήχθη στο Ραπτόπουλο. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, παίζοντας κατά διαστήματα μοντέρνο ποδόσφαιρο έδειξε έτοιμο για τους ημιτελικούς αγώνες των Play off, όπου ως γνωστόν θα αντιμετωπίσει την Κρέντη.
Ο 20χρονος Νιγηριανός μέσος Τζέϊμς Αλί ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Είχε πολύ καλή παρουσία και πέτυχε και δυο τέρματα στην επανάληψη.

Άγραφα-Μυρίκη 1-0 Στον τελικό ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

Την πρόκριση του στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας, για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία του στο ευρυτανικό ποδόσφαιρο εξασφάλισε ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, επικρατώντας στον 2ο ημιτελικό της Μυρικής με σκορ 1-0. Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου έπαιξε κατά διαστήματα καλή μπάλα και έφτασε δίκαια στην μεγάλη και ιστορική αυτή νίκη, επί ενός αντιπάλου, με τον οποίο θα αναμετρηθεί και στα Μπαράζ για το πρωτάθλημα.

ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ - ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ Η ΚΡΕΝΤΗ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου μας. Μετά το αίτημα του Αίολου για αλλαγή της προγραμματισμένης ημέρας του 1ου ημιτελικού με την Κρέντη με την αιτιολογία ότι απουσιάζουν οι μικροί ποδοσφαιριστές που είναι σε εκδρομή, η αρμόδια Επιτροπή αποφάσισε όπως ο εν λόγω αγώνας γίνει την Κυριακή 1 Απριλίου στις 12 μ στο στάδιο Καρπενησίου.

Στον αέρα οι 1οι ημιτελικοί των μπαράζ Δεν συμφωνεί με την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του 1ου ημιτελικού ο Α.Ο. Κρέντης

Δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τους αγώνες των μπαράζ για τον πρωταθλητή της Α΄ ΕΠΣΝΕ. Την περασμένη Δευτέρα 26/3 στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την απουσία των μικρών ποδοσφαιριστών σε ηλικία που βρίσκονται σε εκδρομή με τα σχολεία τους και αυτό του γηπέδου καθότι ο Δήμος δεν παραχωρεί το αθλητικό κέντρο για τους αγώνες αυτούς, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας οι εκπρόσωποι των ομάδων των 4 διεκδικητριών του τίτλου, για να συναποφασίσουν για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ.

Στο τελικό του Κυπέλλου το Βελούχι Επικράτησε 1-0 της μαχητικής Κρέντης Την Κυριακή ο αγώνας της χρονιάς με το Λιανοκλάδι

Στον τελικό του Κυπέλλου προκρίθηκε το Βελούχι μετά την νίκη του επί της Κρέντης με 1-0. Το ΑΠΟΚ, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση επικράτησε δύσκολα της ομάδας του Γιώργου Χρυσαφόπουλου που πάλεψε το παιχνίδι χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στους Καρπενησιώτες. Ο ημιτελικός διεξήχθη την Πέμπτη 22-3 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία για την εποχή. Οι 150 περίπου οπαδοί είδαν ένα κάκιστο παιχνίδι, χωρίς θέαμα και ουσία.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: «Ο απερχόμενος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων»


Ανοιχτή επιστολή προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στέλνει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας Δημήτρης Κολοκύθας, ζητώντας “συστράτευσή στη μάχη των ερχόμενων εκλογών, γιατί η επόμενη ημέρα θα είναι πιο κρίσιμη από ποτέ”, όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Καρπενησίου Αναζήτηση λύσης για το “στοιχειωμένο” κτίριο

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 και ώρα 18.00μμ το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου με κυρίαρχο το θέμα της αντιμετώπισης του ημιτελούς κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Εθν. Αντίστασης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που βασανίζει εδώ και πολλά χρόνια την ευρυτανική πρωτεύουσα καθότι το εν λόγω κτίριο έχει μετατραπεί σε ένα “στοιχειωμένο κάστρο”.

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο με ένα ευρυτανικό θέμα

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη  28 Μαρτίου 2012 και ώρα 11.30, στην Λαμία και στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  του  Περιφερειακού  Συµβουλίου  Στερεάς  Ελλάδας, το Περιφερειακό Συμβούλιο µε ένα ευρυτανικό θέμα σε σύνολο 22 της Ηµερήσιας Διάταξης:

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιείται σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για τον λαό και τον τόπο.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 497

*Στην Νέα Δημοκρατία εκτός των 4 που κατέθεσαν υποψηφιότητα, (Κοντογεώργος, Γαλανού, Αρμάγος, Κουλαρμάνης) αναμένονται και 2 ακόμη που θα κάνουν αίσθηση. Πρόκειται για 2 ισχυρές προσωπικότητες, δοκιμασμένες στην Αυτοδιοίκηση και με υψηλά μάλιστα ποσοστά εκτίμησης στον «γαλάζιο» χώρο.

Βραβείο για τις ευρυτανικές νοστιμιές στην AGROTICA 2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, AGROTICA 2012, στην οποία συμμετείχε με κεντρικό περίπτερο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σκοπό την προβολή των δραστηριοτήτων και των αγροτικών της προϊόντων.

Κοντογεώργος, Αρμάγος, Γαλανού και Κουλαρμάνης Κατέθεσαν υποψηφιότητα για τη ΝΔ

Συσπείρωση ενόψει των εκλογών ζήτησε ο Θανάσης Γιαννόπουλος 

 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας στη Νέα Δημοκρατία, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών. Τελικά τέσσερις ήταν οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση στις «γαλάζιες» εκλογικές λίστες της Ευρυτανίας, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας στην τοπική ΝΟΔΕ, μέχρι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.  Αν και από τη Συγγρού είχε δοθεί άτυπη παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, δεν κατατέθηκαν άλλες αιτήσεις.
Στη ΝΟΔΕ Ευρυτανίας αιτήσεις υποψηφιότητας κατέθεσαν: ο πρώην Νομάρχης Ευρυτανίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κοντογεώργος,

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ

Εκπληκτική, θεωρήθηκε η προσπάθεια των μαθητών του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, για έβδομη συνεχή χρονιά στο ανέβασμα του θεατρικού έργου «Η Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι, όπου οι συμμετέχοντες της θεατρικής ομάδας του Λυκείου, δηλαδή τα ίδια τα παιδιά, άφησαν για λίγο τα μαθήματά τους και να ασχοληθούν με κάτι που τους εκφράζει ή που απλά τους αρέσει. με αποτέλεσμα. την τεράστια επιτυχία της παράστασης.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 και ώρα 13.00 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής, κλήθηκε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάνης.