Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Μεγάλη Παρασκευή: «Η ζωή εν τάφω...»



Ημέρα πένθους είναι για όλη την ορθοδοξία η σημερινή μέρα. Στις εκκλησίες όλης της επικράτειας χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες καθώς η Μεγάλη Παρασκευή σηματοδοτεί την κορύφωση του Θείου Δράματος.

ΜΟΥΣΙΚΗΣ… Ο ΛΟΓΟΣ του Ηλιόπουλου Αναστάσιου, εκπαιδευτικού αποσπασμένου στα Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας


ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

«Το ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον ελληνικό χώρο Μοιρολόι ή Καταλόι της Παναγιάς είναι ένα μεσαιωνικό μακροσκελές ομοιοκατάληκτο στιχούργημα λόγιας προέλευσης, αλλά εντυπωσιακά πλατιάς λαϊκής αποδοχής.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου συμμετείχε στο Ταξίδι των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών στον κόσμο του Future Library που τώρα ξεκίνησε!


Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεξαγωγή του τριήμερου σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Μαρτίου 2012, στη Βέροια, με σκοπό να προετοιμάσει βιβλιοθηκονόμους από όλα τα μέρη της Ελλάδος για τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα την Βιβλιοθήκη», για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Σε νέο λιμάνι το “ΑΡΑΞΟΒΟΛΙ”


Ποιος Ευρυτάνας δεν έχει πάει στη γειτονική Φθιώτιδα και δεν επισκέφτηκε το «Λιμεναρχείο» Ευρυτανίας στη Λαμία. Όσοι λοιπόν έχουν διαβεί το κατώφλι του, γνωρίζουν πολύ καλά σε τι ακριβώς αναφερόμαστε.

Ο Ηλίας Καρανίκας το δυνατό χαρτί του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία Ποια τα δυο άλλα ονόματα


Μέχρι σήμερα Μεγάλη Παρασκευή θα πρέπει να είχαν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και την έγκαιρη προετοιμασία του κόμματος, ενόψει των εκλογών.
Ωστόσο όμως σε τοπικό επίπεδο τίποτε ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει για τα δυο άλλα πρόσωπα πέραν του Ηλία Καρανίκα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία.

Νέο ασθενοφόρο για το Νοσοκομείο Καρπενησίου


Την έγκριση αγοράς ασθενοφόρου γνωστοποιεί με επιστολή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Π.Α.Π. κ. Γιάννης Σπανουδάκης προς τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Ευάγγελο Ξαρχά.

ΘΡΗΝΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα (Θρήνος Μεγάλης Παρασκευής)
Χρόνης Αηδονίδης - Νεκταρία Καραντζή
Δίσκος: ΕΠΙΚΡΑΝΘΗ, εκδ. Αποστ. Διακονίας Εκκλ. Ελλάδος

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

«Σήμερον Κρεμάται επί ξύλου»

Κατά τη Μεγάλη Πέμπτη η Εκκλησία επιτελεί την ανάμνηση: Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου, Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας, της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του και της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.

ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΤΣΙΚΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΦΕΓΓΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΔΗΣΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Ευρυτανία θα έχει δύο βουλευτές, την αρχηγό της Δημοκρατικής Συμμαχίας και τον βουλευτή που θα επιλέξει»

Δια στόματος Ντόρας Μπακογιάννη ανακοινώθηκε επισήμως το ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ στο Νομό Ευρυτανίας, τη Δευτέρα 9 Απριλίου 20120, στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Σύσκεψη για το Πρόγραμμα Leader στο Δήμο Καρπενησίου Την Τρίτη του Πάσχα ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης στο Φουρνά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, σύσκεψη ενημέρωσης σχετικά με το περιεχόμενο της 2ης Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος LEADER της Ο.Τ.Δ. Αναπτυξιακής Καρδίτσας

Παραιτήθηκε ο Θανάσης Φέγγος από Αντιδήμαρχος λόγω της υποψηφιότητας του με το κόμμα της ΔΗΣΥ Στη θέση του ο έμπειρος Παντελής Χαλκιάς

Την Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, Θανάσης Φέγγος δήλωσε στο Δήμαρχο την παραίτηση του, τόσο από τη θέση του Αντιδημάρχου όσο και από αυτή του Δημοτικού Συμβούλου Καρπενησίου.
Με απόφαση Δημάρχου, νέος αντιδήμαρχος ορίζεται ο Δ. Σ. Καρπενησίου, Παντελής Χαλκιάς.

Ορκίστηκαν 13 νέοι Πυροσβέστες

Την Μ. Δευτέρα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Καρπενησίου διεξάχθηκε η τελετή ορκωμοσίας δεκατριών (13) νέων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης,

Μπαζάρ αγάπης και φιλανθρωπίας από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας

Για ακόμη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πασχαλινό Μπαζάρ που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας για φιλανθρωπικό σκοπό.

Επιτυχές επιμορφωτικό σεμινάριο για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο, με τίτλο "Οργανωτικές Αλλαγές, Νέες Τάσεις και Προοπτικές στο Σχολικό αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή", για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Α/μιας και Β/μιας εκπαίδευσης του Νομού Ευρυτανίας.

Διαχρονική επιβράβευση της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας από το Ίδρυμα Γαζή-Τριανταφυλλόπουλου

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη απονομή υποτροφιών και βραβεύσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ίδρυμα Γαζή- Τριανταφυλλοπούλου. 

Ντύθηκαν καλόγριες και εξαπάτησαν συμπολίτες μας

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές, κατηγορούμενες για απάτη και αντιποίηση στολής, στο Καρπενήσι


Προσποιούμενες μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, κατάφεραν να αποσπάσουν από ηλικιωμένη μία χρυσή αλυσίδα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν δύο χρυσά δαχτυλίδια και ένας χρυσός Σταυρός.

Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες για τους φιλολόγους της Ευρυτανίας από το σχολικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Κοντοδημόπουλο

Την προηγούμενη Πέμπτη 5 Απριλίου στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στο Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ημερίδα που διοργάνωσε για τους φιλολόγους του νομού ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων κ. Ανδρέας Κοντοδημόπουλος.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Πριν από λίγο πληροφορίες έκαναν λόγο ότι για τον Γιατρό που αναφέρθηκε ότι πιάστηκε με "φακελάκι" στο Νοσοκομείο Καρπενησίου έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τις περιπτώσεις αυτές.

Άγραφα-Μυρίκη 1-1 ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»

Στον τελικό των Play Off, προκρίθηκε η ομάδα του Κατσαντώνη μετά την ισοπαλία της με την Μυρίκη με σκορ 1-1.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου έκαναν μέτρια εμφάνιση και δεν ικανοποίησαν με την εμφάνιση τους. Ωστόσο όμως το 0-2 του πρώτου ημιτελικού, στάθηκε όπως αποδείχτηκε υπεραρκετό για να μπορέσει ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, να περάσει στον τελικό, για πρώτη φορά στην ιστορία του, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αίολο.

ΚΡΕΝΤΗ - ΑΙΟΛΟΣ 2-2 “Αποστολή εξετελέσθη. OVER”

Δεν νίκησε ωστόσο όμως με την ισοπαλία 2-2 που απέσπασε στην έδρα της Κρέντης ο Αίολος προκρίθηκε στον τελικό των play off όπου θα αντιμετωπίσει τα Άγραφα προκειμένου να αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής της Α΄ ΕΠΣΝΕ.
Την περασμένη Κυριακή των Βαΐων, στο γήπεδο του Κερασοχωρίου, αναμετρήθηκαν πραγματικά 2 από τις καλύτερες ομάδες του τοπικού μας πρωταθλήματος με την ομάδα του Αίολου να παίρνει την πρόκριση στα σημεία. Βέβαια για να γίνει αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξαν πολλοί παράγοντες, οι οποίοι όμως κατάφεραν να επιτύχουν τον στόχο τους και την αποστολή τους.

«Ξέσπασε πόλεμος» μεταξύ ΕΛΜΕ–Μπακογιάννη για τους Καθηγητές του Γυμνασίου Φουρνάς

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Καρπενησίου και της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας εξαιτίας της παρατήρησης- σύστασης που έκανε ο κ. Μπακογιάννης, στους Καθηγητές του Γυμνασίου- Λυκείου Φουρνάς να μην απουσιάζουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, μετά από παράπονα που δέχτηκε από γονείς των μαθητών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου στις γιορτές για την έξοδο του Μεσολογγίου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.
Οι εορτασμοί διήρκησαν το διήμερο 7 και 8 Απριλίου, ενώ ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων μετά τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά,

ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΓΙΑ "ΦΑΚΕΛΑΚΙ" ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας Γιατρός του Νοσοκομείου, ο οποίος πήρε "φακελάκι" από συγγενείς ασθενούς. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια του ελέγχου στο Γραφείο του

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κατασχέσεις ακινήτων για οφειλές πάνω από 300€


Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, καταθέσεων κ.λπ.), για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ, μπορεί να προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον αναλυτικό οδηγό του υπουργείου Οικονομικών.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Του Βασίλ. Κολημένου

Τις τελευταίες ημέρες και ενόψει της προκήρυξης των εκλογών (πιθανή ημερ/νία 6 Μαΐου), οι πολιτικοί μας αποφάσισαν να αλλάξουν ατζέντα συζήτησης και από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του λαού μας, την υποταγή μας στο Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε., την ουσιαστική παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές και την παραίτηση των αξιώσεών μας έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις πολέμου, αποφάσισαν «να λύσουν» το μεταναστευτικό.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Είμαι εγώ, είμαστε εμείς

Αρκετές φορές βρισκόμαστε εντός μίας ομάδας, όπου έχουμε κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τους γύρω μας. Είμαστε εμείς οι λευκοί, εμείς οι αστοί, εμείς οι Καρπενησιώτες, εμείς οι συνάδελφοι, μπορεί να είμαστε και εμείς που προσπαθούμε μαζί να ξεπεράσουμε ένα πρόβλημα.

«Ανήρ δίψυχος ακατάστατος εν πάσαις ταις οδοίς αυτού» Ιακ. Α’ 8 - Γράφει: Δημ. Φαλλής – Καλλιεύς

Βρισκόμαστε ήδη, στην Μεγ. Σαρακοστή και οδεύομε αισίως και σύντομα, προς τα μεγάλα γεγονότα της Μεγ. Εβδομάδας, των Παθών του Κυρίου και της ένδοξης Αυτού Ανάστασης. Μιας  Ανάστασης που πρέπει να είναι και δική μας ανάσταση!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων στις 05/04/12  και στην οποία συμμετείχαν Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, Διαμερισματικών  Ενοτήτων καθώς και Εκπρόσωποι Τοπ. Κοινοτήτων από όλη την Ελλάδα, αποφασίστηκε ομόφωνα:

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ “Ουδέν γλύκιον πατρίδος” Όμηρος

Του  16χρονου  Σπύρου Μαντζαβίνου,  μαθητή, κάτοικου Αθήνας, πιστού φίλου του Ευρυτανικού Παλμού και των  βουνών της Ευρυτανίας.

Ο πατριωτισμός αποτελεί μια αξία άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διαχρονική πορεία των Ελλήνων στην ιστορία. Από το «θνῆσκε ὐπέρ πατρίδος» του Ευριπίδη και το «εἷς οἰωνὸς ἄριστος, ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης» του Ομήρου ως το «Υπέρ Πίστεως και πατρίδος» των αγωνιστών του 1821, η πατρίδα και ο αγώνας για αυτήν διαγράφεται ως ένας ιερός νόμος, μια άτυπη υποχρέωση για τους Έλληνες όλων των εποχών.

Κορυφώνονται οι διαδικασίες… Σε θέση εκλογικής μάχης τα κόμματα και στην Ευρυτανία

Πυρετωδώς δουλεύουν τα κόμματα στο Νομό μας, εν όψει των εθνικών εκλογών, που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαΐου.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Στο «φουλ» οι μηχανές κομμάτων και υποψηφίων εν όψει εκλογών και στην Ευρυτανία

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε πλέον για τα καλά η χώρα, αφού η Βουλή αναμένεται να «διαλυθεί» την Μεγάλη Εβδομάδα ή το αργότερο μετά το ΠΑΣΧΑ. Μπορεί ακόμη, επίσημα τουλάχιστον, να μην έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία των εκλογών, έγκυρες όμως πληροφορίες έκαναν λόγο, ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν μάλλον στις 6 Μαΐου.

Η σιγή των κακοπαθούντων Ελλήνων - Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιος

Στις μέρες μας η σιωπή δε θεωρείται προσόν. Οι πολιτικοί μας, οι πνευματικοί άνθρωποι, οι επί κεφαλής ομάδων, οργανώσεων, συντεχνιών, οι οικονομολόγοι, ομιλούν συνεχώς και περί όλων και καταδικάζουν τον απλό άνθρωπο σε απόγνωση. Ζαλισμένος και εκνευρισμένος ο σιωπηλός άνθρωπος βομβαρδίζεται συνεχώς, όλο το 24ωρο, με λόγια για την κρίση, την οικονομία, τους φόρους.