Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΜΟΥΣΙΚΗΣ… Ο ΛΟΓΟΣ του Ηλιόπουλου Αναστάσιου, εκπαιδευτικού αποσπασμένου στα Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί θα ασχοληθούμε σήμερα με τον Θεμιστοκλή Καραμέρη, μουσικό που συναντούμε στις μνήμες και τις διηγήσεις των παλαιοτέρων. Θα τον προσεγγίσουμε όμως μέσα από γραπτές γι’ αυτόν μαρτυρίες για να φωτίσουμε λίγο την προσωπικότητά του.
Ο ερευνητής π. Ιωάννης Καραμέρης με καταγωγή από το Αρχάνι ψάχνοντας για την απώτερη καταγωγή του και με αφορμή την παρούσα στήλη ήλθε σε επικοινωνία μαζί μας και μας κοινοποίησε σημαντικότατα στοιχεία. Μεταφέρουμε αυτούσια τα λόγια του:

 Λεζάντα Φωτογραφίας:
Απόκρηες, Καρπενήσι 1918. (Από πάνω προς κάτω και από αριστερά προς δεξιά)  1η σειρά: 1ος Νικόλαος Φασούλης, 2ος Τσιώλης, 3ος Κων/νος Τσιτσάρας 2η σειρά: 1ος Επαμεινώντας Τσεκλείστας, 2ος Ιωάννης Ελεφάντης, 3ος Γεώργιος Αποστολόπουλος, 4ος Αθανάσιος Μαντηλάς, 5ος Κων/νος Λάππας.  3η σειρά: 1ος Τσιάκος (με νταούλι, αφανής), 2ος Μαθές Τσόλκας (με φλογέρα), 3ος  Θεμιστοκλής Καραμέρης (με φλογέρα), 4ος Βασίλειος Μακρής, 5ος Νικόλαος Τσιάκος. Από το οικογενειακό αρχείο του κ. Τσεκλείστα Γεωργίου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΦΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Τον Δήμαρχο Λαμιέων Γ. Κοτρωνιά καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καρπενησίου Βαγγέλης Καρφής, ότι με εισήγησή του ακύρωσε απόφαση που αφορούσε την χαριστική παράταση μίσθωσης δύο δημοτικών καταστημάτων στο Κεφαλόβρυσο για 12 επί πλέον χρόνια.
Η επιστολή του κ. Καρφή έχει ως εξής:

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 508

* Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε στην πόλη μας επιτελείο υποψηφίων κάποιου κόμματος για τη γνωστή προεκλογική εκστρατεία. Η επικεφαλής και στελέχη του κόμματος με τους υποψήφιους στο Νομό μας βρέθηκαν σε γνωστό καφέ και η συζήτηση άναψε.

Στις 8 Ιουλίου ο Ατρόμητος του Μπάγιεβιτς στο Καρπενήσι


Στις 28 Ιουνίου θα αρχίσει τελικά η προετοιμασία του Ατρομήτου μετά από απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή μεταξύ του Γιάννη Αγγελόπουλου, του Λύσσανδρου Γεωργαμλή, του Δημήτρη Μπουρουτζίκα, του Σωτήρη Κακαργιά και του Παναγιώτη Μιχαλέτου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Την Τρίτη 5-6-2012 κλιμάκιο της ΚΟ Ευρυτανίας  του ΚΚΕ με επικεφαλείς τους υποψήφιους βουλευτές Νίκο Σερετάκη και Βασίλη Παπαροϊδάμη, πραγματοποίησε περιοδεία στο νοσοκομείο Καρπενησίου.
Από τις συζητήσεις με το ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό, και τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν   τα προβλήματα της λειτουργίας του νοσοκομείου, της συνεχούς υποβάθμισής του και συρρίκνωσης του.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Εκδήλωση στις 26 Ιουνίου από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ευρυτανίας ¨Αλκυόνη¨

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 και ώρα 19:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου.
Πρόγραμμα εκδήλωσης

ΖΗΤΗΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - Του Β. Κολημένου

Θυμάμαι χρόνια τώρα προεκλογικές περιόδους. Το διάστημα πριν τις εκλογές  ήταν ζωντανό. Συζητήσεις στα καφενεία και τις πλατείες. Τα κόμματα  οργάνωναν  συγκεντρώσεις όπου προβεβλημένα στελέχη μιλούσαν για τις θέσεις  τους. Υπήρχαν  περίπτερα των κομμάτων  στις πλατείες και σε κεντρικά σημεία όπου μοιραζόταν  έντυπο υλικό. Οι υποψήφιοι βουλευτές γύριζαν όλα τα χωριά του νομού μας (συνοδεία φυσικά  στελεχών και φίλων τους ) και  μιλούσαν με τον κόσμο . 

Το ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ποδοπατά τον Χριστό - Ε΄ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ!!!

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ Κ. ΤΣΙΠΡΑ ...

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πιθανός Υπουργός Οικονομικών σε μια κυβέρνησή του κ. Γιάννης Μηλιός, με την ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook μιας αφίσας, στην οποία ένας Κινέζος Μαοϊκός κομμουνιστής ποδοπατά και συντρίβει έναν σταυρωμένο Χριστό!
Ο Γιάννης Μηλιός προσβάλλει με την ανάρτηση αυτή τους χριστιανούς ψηφοφόρους και προβάλλει το αιμοσταγές καθεστώς του Μάο, που στοίχισε τη ζωή σε εκατομμύρια Κινέζων.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο 44χρονη Λαμιώτισσα, μητέρα δυο παιδιών

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε το βράδυ της Πέμπτης στις 20:45 στην περιοχή της Υπάτης...
Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με το LamiaReport.gr, είχε πάει στο χωριό της, την Αμαλώτα και επέστρεφε στη Λαμία. Στο δρόμο Λαδικού-Λουτρά Υπάτης, λίγο πριν μπει στα Λουτρά, στο σημείο όπου υπάρχει μια συστάδα δέντρων, έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου, που οδηγούσε, από άγνωστη αιτία.

Ξανακοιτώντας τη «ματιά» του Παπαδιαμάντη

Στις 16 Μαΐου ο κόσμος του Καρπενησίου είχε την ξεχωριστή ευκαιρία να παρα-κολουθήσει μια ποιοτική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.  Το θέμα της ήταν μια όσο το δυνατόν πιο σφαιρική  προσέγγιση του έργου του μεγάλου διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με αφορμή τα 100 + 1 χρό-νια από το θάνατό του. Διοργανωτές υπήρξαν οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ–ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΛΑΟ του Δημητρίου Νικ. Καρφή, Δικηγόρου-Εκπαιδευτικού Υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία


Φίλες και Φίλοι Ευρυτάνες


Η προσφώνησή  σας αυτή από εμένα  δεν είναι  πολιτική κολακεία ούτε ψεύτικος πολιτικός λόγος.   Είναι προϊόν μακρόχρονης  κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής αλλά και επαγγελματικής συνεργασίας μαζί σας αλλά και φιλίας από τα παιδικά μου χρόνια ως μαθητής   του Δημοτικού  Σχολείου,  του Γυμνασίου Καρπενησίου ως φοιτητής και στην συνέχεια ως επαγγελματίας  Δικηγόρος  μέχρι και σήμερα.  Μαζί σας χάρηκα, λυπήθηκα και συνεργάστηκα για την επίτευξη κάθε στόχου  και η ζωή μου σε όλες ανεξαιρέτως τις στιγμές της είναι άρρηκτα δεμένη  λίγο ή πολύ με ένα κομμάτι της ζωής  και της ευγενούς δράσης καθενός  και καθεμίας από εσάς.

Στις 9/6 το Σχολικό πρωτάθλημα Σκάκι από το Σκακιστικό Όμιλο Καρπενησίου

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται με επιμέλεια του Σκακιστικού Ομίλου Καρπενησίου το Σχολικό Πρωτάθλημα Καρπενησίου για μαθητές των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία).
Ημερομηνία διεξαγωγής :  Σάββατο 9 Ιουνίου 2012
Ώρες : 9:00 π.μ. – 12:00

Αλλαγή Τηλεφωνικών γραμμών στο Δήμο Καρπενησίου

Λόγω της μετακόμισης των υπηρεσιών του Δήμου Καρπενησίου στο νέο Δημαρχείο, η Δημοτική Αρχή ενημερώνει ότι από Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο στα τηλεφωνικά κέντρα και των δύο κτηρίων.

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 507

*Είχατε δεν είχατε πάλι με συγχύσατε και θα το ρίξω το φαρμάκι μου. Δεν το θέλω, αλλά με αναγκάζετε. Λοιπόν όλο αυτό το σκηνικό για το Νοσοκομείο μας με έχει ενοχλήσει αφάνταστα όπως φαντάζομαι και το σύνολο των ευρυτάνων. Παρά τα υποσχόμενα κατά καιρούς, διαπιστώνουμε φίλες και φίλοι μια συνεχή προσπάθεια των «ειδικών» να μετατρέψουν το Νοσοκομείο Καρπενησίου σε Κέντρο Υγείας.

ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ 14 ΜΑΗ 1944 Με τις δέουσες τιμές η 68η Επέτειος από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου

Με επιτυχία και άψογη οργάνωση, παρά τον άσχημο καιρό, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στις Κορυσχάδες οι εκδηλώσεις μνήμης για την 68η επέτειο από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

Θέλουν να κλείσουν το Νοσοκομείο μας

«Αναβάθμιση» Υγείας
με «αρπαγή» γιατρών;

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε μετά την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Βασίλη Αγγουρά να μετακινηθεί η μία και μοναδική γυναικολόγος του Νοσοκομείου Καρπενησίου, για να καλυφθούν εφημερίες στη Λαμία.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ... ΤΟΥ ΠΛΙΟΥ Η ΒΡΥΣΗ



Όπως όλοι γνωρίζουμε η 5η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος και είθισται αυτή την ημέρα η και νωρίτερα παντού να διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν από καθαρισμό ακτών, πόλεων και δασών μέχρι και καθαρισμό πηγών και ιστορικών περιοχών.

Τα 29 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας

Διαβάστε αναλυτικά ποια κόμματα υπέβαλαν δήλωση για συμμετοχή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ποιοι είναι οι νέοι συνασπισμοί
Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εντός της προθεσμίας (μεσάνυχτα Δευτέρας, 28 Μαΐου 2012) 27 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων.
Αναλυτικά τα κόμματα που υπέβαλαν αιτήσεις:

Υπέγραψε στο Λεβαδειακό ο Γιώργος Γεωργίου


Ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού θα είναι για τα επόμενα δυο χρόνια ο Γιώργος Γεωργίου. Ο Κερασοβίτης ποδοσφαιριστής υπέγραψε για 1,5 χρόνια στους «πράσινους» της Βοιωτίας και θα συνεργαστεί ξανά με τον Γιώργο Παράσχο, όπως είχε συμβεί και παλαιότερα στον Ατρόμητο. Ο 33χρονος αμυντικός αγωνίστηκε τον τελευταίο 1,5 χρόνο στον ΟΦΗ και ήταν εκ των κορυφαίων της Κρητικής ομάδας. Αποχώρησε λόγω οικονομικής αβεβαιότητας.

Σε φουλ ρυθμούς προετοιμασίας ο Γιάννης Αντωνίου

Ξεκίνημα προετοιμασίας  για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2012-2013,  για τον αθλητή του Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου και της Εθνικής Ελλάδας, Αντωνίου Γιάννη. Το Σάββατο 2/6/2012  μαζί με τους συναθλητές του Συκαρά Κώστα, Καραμανίδη Χρυσόστομο, Γαλανόπουλο Πρόδρομο, Δέλιο Μιχάλη και Πρώιο Ιωάννη είχαν την πρώτη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα υποβλήθηκαν σε εργομετρικά test από τον εργοφυσιολόγο Κουτλουμπάση Θάνο, παρουσία του Ομοσπονδιακού προπονητή Βασίλη Δημητριάδη.

Εκεί, εκεί στην Α΄ … ΕΠΝΕ Πρωταθλήτρια και με τη βούλα η Αναγέννηση

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας η Παλαιοκατούνα. Η ομάδα του Κώστα Λαθύρη, στον τελευταίο της αγώνα συνέτριψε για 2η φορά μέσα σε λίγο καιρό την Γρανίστα με σκορ 8-1.
Οι πρωταθλητές έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και απέδειξαν ότι την νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος. 

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη»


Γίνε και εσύ μέρος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2012 «Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου!
Γίνε Εθελοντής, προσέφερε λίγο από το χρόνο σου, τις γνώσεις σου και τον ενθουσιασμό σου στην προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης της δικής σου Βιβλιοθήκης!

Περιοδεία της υποψ. Βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ουρανίας Παπανδρέου στο Καρπενήσι


Την Ευρυτανία και το Καρπενήσι επισκέφτηκε η υποψήφια βουλευτής Ευβοίας με το ΛΑΟΣ κ. Ουρανία Παπανδρέου. Η κ. Παπανδρέου συνοδευόμενη από τους υποψηφίους βουλευτές Ευρυτανίας κ. Γιώργο Λόζο και Γιώργο Μεριγκούνη, τον Περιφερειάρχη του ΛΑΟΣ στην Στερεά Ελλάδα κ. Δημήτρη Καλλή και άλλα μέλη του κόμματος, βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουνίου στο Καρπενήσι,

Ένωση απανταχού Ευρυτανισσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας - Του Κώστα Μήτσιου

Με πολλή χαρά χαιρετίζουμε την ίδρυση του νέου ευρυτανικού σωματείου και περισσότερες ελπίδες επενδύουμε στις γυναίκες της Ευρυτανίας, συμμεριζόμενοι τη διαπίστωση του Ξέρξη κατά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ότι οι άνδρες εφάνησαν ανεπιστήμονες και κατώτεροι των γυναικών.

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Επισκέψεις Ντινόπουλου και Χατζηδάκη για συσπείρωση πριν τις εκλογές



 Με αμείωτη ένταση και σε υψηλούς τόνους θα συνεχισθεί, αυτήν την εβδομάδα, η προεκλογική κούρσα της ΝΔ και στην Ευρυτανία.
Το πλεονέκτημα της υπεροχής στην παράσταση νίκης, που καταγράφεται για τη ΝΔ στο τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων, θα αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό ο αρχηγός της, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να κόψει πρώτος το νήμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Υποτροφία σε Ευρυτανόπουλο από το Τμήμα “Αγ. Ταξιάρχου” Πεννσυλβάνιας της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής

Ένα ευρυτανόπουλο, που φέρει την καταγωγή του από την Καταβόθρα, τον Γιάννη Κων/νου Κόκου – Κοκόση, τίμησαν για τις επιδόσεις του στα γράμματα, οι Ευρυτάνες της Αμερικής. Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή της Πεντηκοστής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό τής Αγίας Τριάδος της κεντρικής Πεννσυλβανίας των Ηνωμένων Πολιτειών, απονεμήθηκαν υποτροφίες σε άξια τέκνα της Ευρυτανικής κοινότητας.

Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ Υποβολή Αιτήσεων για υποτροφίες σε Ευρυτανόπουλα

Η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ» πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με την μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας, θα απονείμει και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές, υποτροφίες σε Ευρυτάνισσες/Ευρυτάνες αποφοίτους Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ, που φοίτησαν στα σχολεία του Νομού κατά το σχολ. έτος 2011-2012 και διακρίθηκαν για την επίδοσή τους και το ήθος τους.

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Όλα έτοιμα για το Επιστημονικό Συνέδριο σε Φουρνά, Βράχα και Κλειστό το τριήμερο 20-22 Ιουλίου 2012

Κοινή συνάντηση  μελών της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, που προγραμματίζεται  στη Δημοτική Ενότητα Φουρνά (Φουρνάς, Κλειστός και Βράχα)  για  τις 20, 21 και 22 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Κατά τη συνάντηση αυτή  κυρίαρχο θέμα ήταν η κατάρτιση του προγράμματος, αφού η συμμετοχή των συνέδρων πλησιάζει τους εβδομήντα (70)!

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΡΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΕΣ

Μετά την παραίτηση του Κώστα Καλτσούνη στις 21 Μάη 2012, από την Προεδρία της ΟΕΣ, δυο μέρες αργότερα το Δ.Σ. σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ο.Ε.Σ. στην Αθήνα,έκανε δεκτή την παραίτηση και κάλεσε το 1ο αναπληρωματικό μέλος της,κο Παπαθανάση Γεώργιο ,του Συλλόγου Σιβιστιανών Ευρυτανίας(ΑΘΗΝΩΝ) «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»,να αναλάβει καθήκοντα στο νέο Δ.Σ. που θα προέκυπτε.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΡΝΕΙ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι – Ο καιρός σήμερα και αύριο


Χαλάει λίγο ο καιρός από το μεσημέρι. Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια.
Μακεδονία, Θράκη

Ποια κόμματα "έκοψε" ο Άρειος Πάγος


Διαβάστε τελικά πόσα κόμματα θα πάρουν μέρος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου σύμφωνα με την επίσημη ανακήρυξη του Αρείου Πάγου

Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν τελικά μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η επίσημη ανακήρυξη των κομμάτων ολοκληρώθηκε, όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία, από τον Άρειο Πάγο .

Σχέδιο για Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης


Σχέδιο οικονομικής και πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη. Θα τεθεί στο τραπέζι της επόμενης Συνόδου Κορυφής

Με στόχο την επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού βαθμού πολιτικής και θεσμικής ενοποίησης, το μυστικό σχέδιο σωτηρίας της Ευρώπης και του ευρώ στηρίζεται σε "λιγότερη" εθνική κυριαρχία.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά με το Γ. Γ. του Υπουργείου Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας


Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου συνάντηση με τον Γ. Γ. Υγείας με αντικείμενο τα φλέγοντα θέματα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας με την συμμετοχή των  Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Σταίκου και Μπακομήτρου και του Διοικητή του Γ. Ν. Λαμίας.