Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Λαμία: Πυρκαγιές σε Καμηλόβρυση και Σ.Σ. Λειανοκλαδίου

Για δυο πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, λίγο μετά τις 15:00, τρέχουν οι πυροσβέστες στη Φθιώτιδα, όπως αναφέρει το LamiaReport.gr.
Η πρώτη είναι σε οικοπεδικό χώρο στη Λαμία, λίγο πριν στην διασταύρωση του Σ.Σ. Λειανοκλαδίου, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, όπου έχουν σπεύσει δυο οχήματα από τη Λαμία.

Karpenisi Summer Soccer Cup -ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολοκληρώνεται αύριο το τουρνουά ακαδημιών Karpenisi Summer Soccer Cup, που έγινε στο Καρπενήσι από 21-24 Ιουνίου.
Διοργανωτές ήταν οι εταιρίες Sport Team και Agenda Sport Action.
Μετά το πρώτο τουρνουά θα ακολουθήσει και άλλο ένα, που θα γίνει υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, το Karpenisi Cup (23-26 Ιουλίου).

Την επιστροφή ποσού 308.618,65 € για την μεταφορά μαθητών ζητά από τον Δήμο Αγράφων το Υπουργείο Εσωτερικών!!!

Την ανάκληση και επιστροφή ποσού 308. 618,65 €, ζητά από τον Δήμο Αγράφων το Υπουργείο Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα με την αριθμ. 8446/07.03.2012 απόφαση του Υπουργείου, περί επιχορήγησης των Δήμων της χώρας από τους ΚΑΠ έτους 2012 για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών από 1.9.2011, καλούνται 19 Δήμοι της χώρας

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Σε 2-3 χωριά του Νομού μας, εκπρόσωποι της Τ.Α., χωρίς να το γνωρίζουν παραλίγο να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία, σχετικά με την επιλογή του Γραμματέα της εφορευτικής επιτροπής.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η Διαμαντοπούλου σκέφτεται να πει αντίο στο ΠΑΣΟΚ! Παρουσιάζει πλέον τάσεις φυγής...

Φαίνεται πως πλησιάζει η ημέρα που θα πει "αντίο" στο ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου!
Με όσα έχουν συμβεί στο ΠΑΣΟΚ τους τελευταίες μήνες, με την μη εκλογή της, με όσα διαδραματίστηκαν με την Α΄ Αθήνας και την... συνωνυμία της με την Κατερίνα Διαμαντοπούλου που της "έκλεψε" ψήφους,

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ - ικητής ο Κοντογεώργος κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

 
Πρώτη η Ν.Δ. με 38,2%, 
δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,7, 
τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 17.97% 
στην Ευρυτανία



ΜΟΥΣΙΚΗΣ… Ο ΛΟΓΟΣ του Ηλιόπουλου Αναστάσιου, εκπαιδευτικού αποσπασμένου στα Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας

 Πλούσιο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και για αυτήν την εβδομάδα. Έχουμε και λέμε: Παρασκευή και Σάββατο, θέατρο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο· την Κυριακή, εκδήλωση λήξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Καρπενησίου στις 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων. Η Σχολή λειτουργεί για ένατη χρονιά προσφέροντας εκτός από υψηλής ποιότητος μουσική παιδεία την ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση.

Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ Επιτροπή Υποτροφιών Καρπενησίου


Παρατείνετε μέχρι 6 Ιουλίου η Υποβολή Αιτήσεων Υποτροφιών

Ποιος θα αντέξει; Ο λαός ή η κυβέρνηση; Του Β. Κολημένου

Οι εκλογές τελείωσαν και σύμφωνα με τους πολιτικούς μας ο λαός μας απεφάνθη.
Στα πλαστά διλλήματα που ετέθησαν απάντησε και αυτός πλαστά.
Κατά την προεκλογική περίοδο προσπαθούσαν να θέσουν ζητήματα για Ευρώ ή Δραχμή ενώ η πραγματική ερώτηση θα ήταν εργασία για να ζήσεις ή συνέχιση της ανεργίας, της υποταγής στα μνημόνια και της ανέχειας .

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Ευχέλαιο θα πρέπει να κάνουν στην κυβέρνηση συνεργασίας, αφού δυο μέλη της, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, μεταφέρθηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο.
Ο κ.Σαμαράς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν με αρχή ρήξης αμφιβληστροειδούς και όπως λένε οι γιατροί, δεν είναι κάτι το σοβαρό και αν αντιμετωπισθεί εγκαίρως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. O κ.Σαμαράς είχε ενοχλήσεις εδώ και πολλές ημέρες αλλά η πίεση των ημερών επιδείνωσε την κατάσταση.

Στο νοσοκομείο ο Ράπανος με λιποθυμικό επεισόδιο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ραπανος αντιμετώπισε λιποθυμικό επεισόδιο και ως εκ τούτου, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στο ιδιωτικό θεραπευτικό κέντρο «ΥΓΕΙΑ», προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΚΚΛ. ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011


3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η κρίση, πρόκληση για την αναζωογόνηση του ευρυτανικού χωριού - Του Κώστα Μήτσιου

Με αυτό το θέμα της εισήγησής μας θα λάβουμε μέρος στο διενεργηθησόμενο συνέδριο (20, 21, 22 Ιουλίου 2012) στις πρώην κοινότητες Φουρνά, Κλειτσού και Βράχας, το οποίο συνδιοργανώνουν η Πανευρυτανική Ένωση με τους τοπικούς συλλόγους.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

      Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ                                                    
ΤΟΥΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡ/ΣΙΟΥ ενημερώνει τα μέλη του ότι λόγο ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ, για την οποία απαιτείται η παρουσία του 50% των μελών του Συλλόγου,  η συνέλευση θα γίνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Ο Δήμος Καρπενησίου δηλώνει την άμεση αντίδρασή του στην πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να διακόψει τη χρηματοδότηση για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που έχουν εκχωρηθεί για υλοποίηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
Πρόκειται για κατάφωρη αδικία, η οποία προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια τόσο  των εργαζομένων όσο και των ωφελουμένων των κοινωνικών αυτών δράσεων.

Με Χρυσαφόπουλο στο τιμόνι και φέτος η Κρέντη Οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις και η ... βόμβα


Με τον Γιώργο Χρυσαφόπουλο στο πάγκο της θα συνεχίσει και την νέα χρονιά ο Α.Ο. Κρέντης. Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε όπως η Διοίκηση εμπιστευθεί και φέτος τον κ. Χρυσαφόπουλο, καθότι η περυσινή παρουσία του ήταν θετική από κάθε πλευρά.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ: «Ο πολλά υποσχόμενος μικρός άσσος του Θρύλου, που διαπρέπει στους Κ10 του Ολυμπιακού»



 Η Ευρυτανία κατά καιρούς έχει βγάλει σπουδαίους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε μεγάλους ελληνικούς Συλλόγους και έφτασαν ακόμη να αγωνιστούν μέχρι και το Τσάμπιονς Λίνγκ.  Τέτοιοι ήταν ο Κώστας Ορφανός από την Αγία Τριάδα, με μεγάλη καριέρα σε ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, ο Γιώργος Γεωργίου, που αγωνίστηκε στην Κέρκυρα, στον Ατρόμητο, στην Ανόρθωση Κύπρου, με την οποία έπαιξε και στο Τσάμπιονς Λίνγκ, στον όφη και τώρα στον Λεβαδειακό, ο Λ. Τσιγαρίδας κ.α .

Ο Βενιζέλος τα αλλάζει όλα στο ΠΑΣΟΚ – Στο πρωτοδικείο το νέο όνομα του Κινήματος Αλλαγές σε πρόσωπα και στην οργάνωση στη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας

Τα αλλάζει όλα στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμη και το όνομα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα με το οποίο διατήρησε τις δυνάμεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στο Πρωτοδικείο έχει ήδη κατατεθεί το νέο όνομα του Κινήματος το οποίο κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Mήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αυξήθηκαν κατά πολύ οι δυνάμεις μας, παρά την πρωτοφανή επίθεση διαστρέβλωσης, εκβιασμών και τρομοκρατίας. Η αύξηση αυτή αποτελεί  ανολοκλήρωτη νίκη του Ελληνικού λαού που δήλωσε την αντίθεσή του στον καταστροφικό κατήφορο των μνημονίων και προσφορά –όπλο στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί και θελήσει να διαπραγματευτεί πραγματικά με το ευρωπαϊκό διευθυντήριο και τους τροϊκανούς. Δώσαμε έναν έντιμο και δύσκολο αγώνα και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.

Karpenisi Summer Soccer Cup - Δύο νίκες και δυο ήττες για τις Ευρυτανικές ομάδες


Με 4 ομάδες συμμετέχει στο τουρνουά Karpenisi Summer Soccer Cup, που διεξάγεται από την Πέμπτη 21/6 στο Καρπενήσι, η Ευρυτανία.
 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΑΡΟΥΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος



Εκοιμήθη χθες το πρωί στις 5.45 ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος σε ηλικία 79 ετών. Ο Μακαριστός μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία λόγω προβλήματος της υγείας του από τον περασμένο Νοέμβριο, έκλεισε τα μάτια του στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλεία στα Φλάμπουρα, όπου βρισκόταν τους τελευταίους μήνες.

Γεννήθηκε το 1933 στην Αλαγονία Καλαμάτας. Πτυχιούχος Θεολογίας και Φιλολογίας-Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης το 1980. Συγγραφέας πολλών βιβλίων είχε βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το πόνημά του «Η Ε΄ Οικουμενική Σύνοδος».

Θωμάς Κώτσιας: “Θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα δημόσιο ρόλο και λόγο στην Ευρυτανία”

Δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ευρυτανίας

Κέρδισε έδαφος και αύξησε κατά 8,5% το ποσοστό του ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα στις πολιτικές δυνάμεις της περιοχής

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΟΥΣΙΟΥ - Του Ηλία Προβόπουλου

Ήταν μια ευχάριστη πατριωτική έκπληξη, μέσα στη δίνη της προεκλογικής παράνοιας των Αθηνών και όλης της Ελλάδας, η πρόσκληση από το Σύλλογο των Απανταχού Παπαρουσιωτών Ευρυτανίας, για την εκδήλωση με τον τίτλο «Στα πετρογέφυρα της Κούκιας» και τη διάσωσή τους, που έγινε την περασμένη Κυριακή 10 Ιουνίου στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Με «ευρυτανικό» στοιχείο η νέα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά Παναγιωτόπουλος, Σαλμάς, Καραγκούνης σε Υπουργικές θέσεις


Τη σύνθεση της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Στην κυβέρνηση μετέχουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ και περιορισμένα σε αριθμό εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της επιλογής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Την Ευρυτανία στην νέα Κυβέρνηση «εκπροσωπούν» οι ευρυτανικής καταγωγής Βουλευτές, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-6-2012

Η Νομαρχιακή Διοικούσα  Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Ευρυτανίας, ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος και οι πολιτευτές του νομού μας κ.κ. Χρήστος Δημητρόπουλος και Βασίλειος Βλάχος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους Ευρυτάνες  από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, για την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία της 17ης Ιουνίου,

Κώστας Κοντογεώργος: «Όταν αθροίζει δυνάμεις η ΝΔ στο Νομό δεν φοβάται τίποτα»




Μεγάλη νικήτρια των εκλογών της 17ης Ιουνίου αναδείχθηκε και στην Ευρυτανία η Νέα Δημοκρατία, κερδίζοντας την μονοεδρική με 6000 ψήφους και ποσοστό γύρω στο 38%. Θριαμβευτής και αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι ο Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος κατάφερε μέσα σε 40 μέρες να κερδίσει δυο φορές την έδρα την πρώτη φορά μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο πρώην Νομάρχης, που ήταν, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο φύλλο μας, το μεγάλο φαβορί αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, πέτυχε να συσπειρώσει όλες τις κεντροδεξιές δυνάμεις του τόπου και να σημειώσει μια περίτρανη νίκη τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών αυτών, ήταν η αύξηση της δυναμικής του Κώστα Κοντογεώργου στο σύνολο των εκλογικών Τμημάτων και στους δυο Δήμους.

Αυτοί πάνε στα υπουργεία Οι αλλαγές, οι συγχωνεύσεις και οι μεγάλες καραμπόλες

Σε πολύ λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ξεκινήσει τις τηλεφωνικές επαφές, με τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης. Όπως, αναφέρουν αξιόπιστες πηγές του parapolitika.gr, την ενημέρωση στους υπουργούς, θα την κάνει προσωπικά ο πρωθυπουργός. Από κει και πέρα ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία, θα έχουν ο φερόμενος ως υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Κώστας Μπούρας.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ: “Εύχομαι η Κυβέρνηση που θα προκύψει να δώσει ελπίδα και προοπτική στην Ελλάδα και ΑΝΑΠΤΥΞΗ στην Ευρυτανία”

Κατ’ αρχάς τα συγχαρητήριά μου στον κ. Κώστα Κοντογεώργο για την εκλογή του ως Βουλευτού. Τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλες τις Ευρυτάνισσες και Ευρυτάνες που προσήλθαν στις κάλπες και μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Να ευχαριστήσω επίσης τους δύο συνυποψήφιούς μου τον κ. Γιάννη Σταμάτη και τον κ. Δημήτρη Καρφή για τον καθαρό και συλλογικό αγώνα τους.

Νέες ρυθμίσεις, ανάσα, για την κτηνοτροφία και τις εγκαταστάσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, υπέγραψε εγκύκλιο που καθορίζει διαδικασίες και ρυθμίζει εφαρμοστικές πτυχές του πρόσφατα ψηφισθέντος ν. 4056/2012 «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις».
Mε το νόμο και την εγκύκλιο επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη εφαρμογή των διατάξεων που θα επιτρέψει τη νομιμοποίηση χιλιάδων σταυλικών εγκαταστάσεων της χώρας

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου - Επίσκεψη στη Π. Βίνιανη και το πέτρινο γεφύρι της

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, διοργανώνει επίσκεψη στην Παλαιά Βίνιανη και το πέτρινο γεφύρι της, την Κυριακή 24 Ιουνίου.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν κλειστά παπούτσια, καπέλο, μπουκάλι με νερό, προαιρετικά κολατσιό (πέραν του σάντουιτς που θα διαθέσει το ΚΠΕ). Εκκίνηση από το ΚΠΕ με λεωφορείο στις 8 η ώρα το πρωί.

ΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΓΟΝΕΜΕΝΟ ΜΕΛΙΣΣΙ Του Ηλία Προβόπουλου

Είχαμε πάει προχθές με τον φίλο από τα μαθητικά χρόνια, Κώστα Κόκκινο, στο μικρό ιχθυοτροφείο του, στα Κοκκινεϊκα, εκεί όπου κάποτε υπήρχε μύλος και κάποιος τον πήρε τηλέφωνο πως ένα μελίσσι από αυτά που ήταν δίπλα στο δρόμο «γόνεψε» και είχε κρεμαστεί σε μια τσαπουρνιά όχι μακριά από το σημείο που ήταν και τα άλλα.

ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΙΝ. ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη Θερινή συναυλία που θα δώσουν οι μαθητές της Σχολής, την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.30μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος

Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου Απονομή αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων σε μαθητές ΣΤ ΄Τάξης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 οι εργασίες του 3ου Σχολικού Πρωταθλήματος Καρπενησίου  με πρωτοβουλία και ευθύνη του Σκακιστικού Ομίλου Καρπενησίου.
Συνολικά αγωνίστηκαν 43 μαθητές  ηλικίας  5,5  έως  12 χρόνων  σε 8  ηλικιακές κατηγορίες .  Μετά  τη λήξη των αγώνων ακολούθησε παιχνίδι  simultane στην πλατεία με μεγάλη συμμετοχή παιδιών. Αντίπαλοι των συμμετεχόντων ήταν  οι προπονητές των παικτών – αθλητών του ομίλου, ο κ. Σοφός και ο κ. Τσιρώνης.

Παννελήνιες - Τη Δευτέρα 25-6-2011 στα σχολεία οι βαθμολογίες


Αναρτώνται τη Δευτέρα 25-6-2011 στα σχολεία οι βαθμολογίες των υποψηφίων της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και την Τετάρτη 27-6-2012 αναρτώνται στα σχολεία οι βαθμολογίες των υποψηφίων της Γ΄ τάξης ΕΠΑΛ (Ομάδας Α΄).

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ποιοί θα μπουν στη νέα κυβέρνηση

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, με το κύριο βάρος να πέφτει στους ώμους της ΝΔ.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ολιγομελές, με 16 υπουργούς και 12 υφυπουργούς.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ακούγονται μέχρι στιγμής, στο επανασυσταθέν υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η ΝΔ επιθυμεί να τοποθετηθεί ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο ίδιος ωστόσο επιθυμεί να παραμείνει στην Εθνική Τράπεζα.

Εκλογές στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ευρυτανίας Ο πολύπειρος Κώστας Μπίκας εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ.

Την Κυριακή 10/6/2012 πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων στα λοιπά όργανα (ΠΟΑΣΥ), Συμβούλια κ.λπ. στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ευρυτανίας.
Οι εκλογές διεξήχθησαν σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε σε όλες τις Ενώσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε εφαρμογή του νέου Νόμου, που επιτρέπει την κάθοδο στη σταυροδοσία σε διαφορετικά ψηφοδέλτια (συνδυασμοί).

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Στο «σανίδι» του Συνεδριακού Κέντρου «Η μικρούλα η φελάχα η Γιουλαλάμ» στις 21 και 23 Ιουνίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, ένας σύλλογος με ακούραστη διοίκηση, άρα συνεχή δράση, θα δώσει και πάλι το παρόν με το θεατρικό του τμήμα. Συγκεκριμένα την Πέμπτη και το Σάββατο 21 και 23 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. θα παρουσιάσει στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου το έργο του θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Νίκου Περέλη «Η μικρούλα η φελάχα η Γιουλαλάμ»

Εκλέγεται ο Θανάσης Μπούρας γιατί ο Σαμαράς επέλεξε την έδρα της Μεσσηνίας

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε ότι επιλέγει την έδρα της Μεσσηνίας από εκείνη της περιφέρειας Αττικής.

Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη θα πάρουν τα .. βουνά

Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη μαζί, αυτό το καλοκαίρι. Για περισσότερες από δυόμισι ώρες στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα που σχεδίασαν οι ίδιες, μας υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι στα τοπία του ελληνικού τραγουδιού συνοδευόμενες από οκτώ μουσικούς.

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού π. Αργυρίου Παπαντώνη

 Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης τελέστηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στο Νέο Αργύρι, το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού π. Αργυρίου Παπαντώνη. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου

Τα κουφάρια της προσφοράς - Του Ηλία Προβοπουλου


Αν ήταν δημιούργημα της μοναδικής ευρυτανικής φύσης, αν ήταν κομμάτι από τη γη της άγριας πλαγιάς, αν ήταν ένα παλιό αχειροποίητο κτίσμα στο μεγάλο χωράφι, αν ήταν ένα φάντασμα από αυτά που δημιουργούν οι ομίχλες που ανεβαίνουν σκαλί - σκαλί τα μεγάλα πεζούλια από το ποτάμι, τότε θα λέγαμε χωρίς επιφυλάξεις πως είναι θύμα του χρόνου…

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Προφητείες Κοσμά του Αιτωλού :«Ὁ χαλασμὸς θὰ γίνη ἀπὸ ἕνα κασσιδιάρη»
Πολλές και σημαντικές είναι οι Προφητείες του ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ,

Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων στην Καλαμάτα - Γιατί όχι και εδώ

Είκοσι ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, για συλλογή μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών τοποθετούνται σε ισάριθμα κεντρικά σημεία... στην πόλη της Καλαμάτας, από ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου οι πολίτες να πηγαίνουν και να αποθέτουν εκεί τα ρούχα που δεν χρειάζονται. Στη συνέχεια τα ρούχα που συγκεντρώνονται, θα οδηγούνται σε ανακύκλωση.

Λεφτά υπάρχουν (για τα κόμματα)! - Για το λαό;


Ο κόσμος μπορεί να μην έχει να φάει, όμως τα κοινοβουλευτικά κόμματα την περνάνε ζάχαρη! Κι αποδεικνύεται αυτό όχι μόνο από τα λεφτά που παίρνουν με την σέσουλα στις εκλογές, αλλά κι από τις τακτικές επιχορηγήσεις κάθε χρόνο.
Όπως, λοιπόν, οι ποδοσφαιρικές ομάδες παίρνουν χρήματα από τα τηλεοπτικά κι ανάλογα με την θέση που τερματίζουν στο πρωτάθλημα, έτσι γίνεται και με τα κόμματα. Την μπάνκα του δημόσιου ταμείου τινάζουν στον αέρα αυτοί που κάνουν. πρωταθλητισμό.

Οι νέοι υπουργοί της … σωτηρίας Η νύχτα έβγαλε … κυβέρνηση - Ποια είναι τα ονόματα των εκλεκτών των κομμάτων που ακούγονται για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ολονύχτιες ήταν οι διαβουλεύσεις στα τρία πολιτικά κόμματα που συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, προκειμένου να καταλήξουν στα ονόματα που θα συνθέτουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης και μέλη της Χρυσής Αυγής στην Γέφυρα της Τατάρνας


Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης και μέλη της Χρυσής Αυγής στην Γέφυρα της Τατάρνας
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κλιμάκιο μελών της Χρυσής Αυγής  παρευρέθηκε στο ετήσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τελικά αποτελέσματα στο 100% της Επικράτειας


Νίκη της Ν.Δ. με διαφορά 2,7% από τον 2ο ΣΥΡΙΖΑ, που αύξησε την δύναμή του κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Με απώλειες τρίτο το ΠΑΣΟΚ και τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, έχουν ως εξής: