Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων κ. Κλεάνθη Φουρλίγκα καταγγέλλει τον Δήμο για κακή λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής


Με επιστολή της προς την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αγράφων και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κλεάνθη Φουρλίγκα, καταγγέλλει ότι δεν λειτουργούν σωστά «τα όργανα του Δήμου Αγράφων και ειδικότερα η οικονομική Επιτροπή» και για τον λόγο αυτό ζητά την παρέμβαση – έρευνα των αρμοδίων αλλά και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ευρυτανίας, προκειμένου να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εντοπιστούν.

Απόφαση-σταθμός-Διέγραψαν τα χρέη δανειολήπτη κατά 90%


Δεν πίστευε στα αυτιά του ένας 58χρονος ιδιώτης από την Πάτρα όταν άκουσε τη δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου της Πάτρας, η οποία αφορούσε τη διαγραφή του χρέους του.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ Δημοτική Σύμβουλος καταγγέλλει τον Δήμο για κακή λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Δημοτική Σύμβουλος καταγγέλλει τον Δήμο για κακή λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής
ΣΕ ΛΙΓΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

* Για κατάφωρο πλήγμα έκανε λόγο ο Κλέαρχος Περγαντάς σχολιάζοντας την απόφαση που αφήνει εκτός κοινοτικών πόρων την Περιφέρεια Στερεάς ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως θα γίνει κάθε προσπάθεια ανατροπής της εξέλιξης αυτής.

Τεράστια επιτυχία για το Λύκειο Καρπενησίου, 10ο στην Ελλάδα Ικανοποιητική η απόδοση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές

Είναι γεγονός ότι η δυσκολία των θεμάτων αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στην γενικότερη μέτρια εικόνα των υποψηφίων στα Λύκεια του Νομού μας.

Με «ευρυτανικό» στοιχείο η νέα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά Παναγιωτόπουλος, Σαλμάς, Καραγκούνης σε Υπουργικές θέσεις





Η σύνθεση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Στην κυβέρνηση μετέχουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ και περιορισμένα σε αριθμό εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της επιλογής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Το Νομό μας στην νέα Κυβέρνηση «εκπροσωπούν» οι ευρυτανικής καταγωγής Βουλευτές, Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, Μάριος Σαλμάς, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Κώστας Καραγκούνης, Υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Το άρθρο 13 και το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ Η Ελλάδα δεσμεύεται όλα τα έσοδα από το ΗΛΙΟΣ να πάνε για αποπληρωμή του δανείου, μέχρι το ποσό των 15 δ.

Ανατριχίλα προκαλεί το άρθρο 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που αναφέρεται στο πως θα εξοφληθεί το ελληνικό χρέος. Για πρώτη φορά ένα ελεύθερο (τυπικά τουλάχιστον) κράτος δέχεται να εκχωρεί όλα τα έσοδά του από ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στους δανειστές του, να έχουν οι δανειστές του τον απόλυτο έλεγχο, την τιμολόγηση, την πώληση και την αγορά και να μην μπορεί ούτε μία κιλοβατώρα από αυτό το τεράστιο έργο να απορροφηθεί από την εγχώρια αγορά!

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2011 ΤΟΥ Π.Σ.

Ο προτεινόμενος απολογισμός του 2011 απεικονίζει την πραγματικότητα που είναι θλιβερή. Αντιστοιχεί μόλις στο 42% των προβλέψεων του αντίστοιχου προϋπολογισμού. Τα έσοδα το 2010 ήταν 145 εκατομμύρια ευρώ και το 2011 μόλις 96 εκατομμύρια.

ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΑΦΥΛΑ ΠΑΝΟΣ – ΝΙΚΟΛΗ ΤΖΕΛΕΠΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ, ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, Έκδ. Πανευρυτανικής Ένωσης, Αθήνα 2012, σελ. 144.


Ένα ακόμα Χρέος του  εκπλήρωσε ο Μιχάλης Σταφυλάς προς έναν φίλο του αλλά, κυρίως, προς έναν Μεγάλο Ευρυτάνα, που τίμησε την πατρίδα μας  εντός και εκτός συνόρων. Πρόκειται για το νέο βιβλίο του – Αφιέρωμα στον  Φουρνιώτη Αρχιτέκτονα – Λογοτέχνη Πάνο Νικολή Τζελέπη. 
«Σ’ ότι γράψεις για το Λεφτέρη να υπογραμμίσεις το ότι γεννήθηκε μεν στην Πόλη, αλλά η καταγωγή του ήταν από τη Ρούμελη, γιατί ο πατέρας του Νικολής Γεώργη Τζελέπης γεννήθηκε στο Φουρνά Ευρυτανίας και ήταν προσωπικός  αρχιτέκτονας του Σουλτάν Αβδούλ Χαμίτ».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Με επιτυχία η εκδήλωση από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ευρυτανίας ¨Αλκυόνη¨



Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» από το 1987.
Η απόφαση πάρθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Υπέροχη βραδιά μπαλέτου, με ρεσιτάλ χορού από την Σχολή του Nicola Gabriel
















Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό δρώμενο, της χρονιάς με την υπογραφή  του διακεκριμένου Nicola Gabriel, που μας χαρίζει κάθε χρόνο άπειρες εικόνες πολιτισμικού κάλους.

Ορκίστηκε η νέα Βουλή χωρίς τον πρωθυπουργό


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Συνοδευόμενοι από φίλους και συγγενείς κατέφτασαν στη Βουλή, αρκετοί βουλευτές.
Αύριο, Παρασκευή, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής.

Μουσική πανδαισία από τους μαθητές της Σχολής παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Εν. Ευρυτάνων Αγίων

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2011 το απόγευμα η καθιερωμένη συναυλία των μαθητών της Σχολής Παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου, επί τη λήξη των μαθημάτων.
Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του π. Γεωργίου Χρυσαφογεώργου, εφημερίου του Ι.Ν. Ευρυτάνων Αγίων, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στο σημαντικό έργο που επιτελείται στη Σχολή και στο πολλαπλό όφελος των μαθητών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΦΗ - ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους Ευρυτάνες που συμμετείχαν κατ’ αρχήν στην Εκλογική διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, ως έκφραση του θεμελιώδους ατομικού και συνταγματικού δικαιώματός τους, της λαϊκής κυριαρχίας. Ιδιαίτερα δε εκείνους που επέλεξαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έστω και αν δεν προβλέπονταν σταυροδοσία. Η υπόσχεσή μου ήταν και παραμένει ενεργής και βρίσκομαι στο πλευρό όλων ανεξαιρέτως των Ευρυτάνων όταν και όπου στρατευθώ να υπηρετήσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μας των Ευρυτανία.

Βενιζέλος και «κορυφαίοι» ακονίζουν μαχαίρια Ικανοποίηση στην Ιπποκράτους για την παρουσία Τσιτσάνη, Σταμάτη ,Καρφή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ευρυτανία Ριζικές αλλαγές δρομολογούνται στο ΠΑΣΟΚ και σε τοπικό επίπεδο


 Ριζικές αλλαγές δρομολογεί στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, που αναμένεται να τις ανακοινώσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, την Τρίτη.
Ο κ. Βενιζέλος φέρεται ότι προσανατολίζεται σε τροποποιήσεις τόσο στο όνομα, όσο και στα σύμβολα, το καταστατικό και τα όργανα του κινήματος, ενώ η διαδικασία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί στο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το φθινόπωρο.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μνημονιακή Κυβέρνηση με δεξιό περιεχόμενο & προσανατολισμό

Η νέα τρικομματική κυβέρνηση στην ουσία της είναι κυβέρνηση της ΝΔ με τεχνοκρατική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και αριστερό άλλοθι τη ΔΗΜΑΡ. Έχει σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό και αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης Παπαδήμου με εναλλαγή ρόλων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει τον απόλυτο μνημονιακό προσανατολισμό της.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό

Ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά για τα ζητήματα των κοινωνικών προγραμμάτων και της ΛΑΡΚΟ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού ΣυμβουλίουΣυνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα 25/6 στη Λαμία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με 16 θέματα, και με συζήτηση για επίκαιρα θέματα, βάσει του κανονισμού λειτουργίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά στα εξής :

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Ο αντιδήμαρχος από τη Στερεά Ελλάδα με τα 3 εκατ. ευρώ Ποιος είναι;


Ο αντιδήμαρχος 

με τα 3 εκατ. ευρώ

Τρία εκατομμύρια ευρώ έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ από τους ελέγχους που πραγματοποιεί σε λογαριασμό αντιδημάρχου στη Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με τα εισοδήματά του το ποσό αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Βενιζέλος στην Κ.Ο.: “Το ΠΑΣΟΚ πέθανε! Ζήτω το νέο κόμμα"


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος είπε πως έφτασε η ώρα της ανασύστασης της παράταξης.

Μιλώντας στους 33 βουλευτές του κόμματός του ο κ.Βενιζέλος είπε «το ΠΑΣΟΚ πέθανε, ζήτω το νέο κόμμα», χωρίς όμως να διευκρινίσει αν θα αλλάξει όνομα. Απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους και ενεργά πολιτικά πρόσωπα να ενωθούν με το ΠΑΣΟΚ.

Τελική παράταση για την απόκτηση προσωπικού κωδικού (password) και για την υπαγωγή σε ειδικές περιπτώσεις για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.


Το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι ως και τις 5-7-2012 όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Όπως είναι γνωστό, για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου απαιτείται ο 8ψήφιος κωδικός εξετάσεων και ο προσωπικός κωδικός ασφάλειας (password), που δημιούργησαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι στο Λύκειό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησε το Τουρνουά Karpenisi Cup

Σε εξέλιξη το Τουρνουά Karpenisi Cup (23-26 Ιουλίου), που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΠΟ
 Το δεύτερο τουρνουά ακαδημιών, που διεξάγεται στο Καρπενήσι μετά το Karpenisi Summer Soccer Cup είναι το Karpenisi Cup. Πραγματοποιείται και φέτος από την Pentagon Sports & Travel και υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ξεκίνησε στο προπονητικό κέντρο της πόλης το Σάββατο 23 Ιουνίου με την τελετή έναρξης στις 6 το απόγευμα και με την διεξαγωγή δυο αναμετρήσεων στο κεντρικό γήπεδο (Έναν για την κατηγορία U18 και έναν για την κατηγορία U13). Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί το πρωί της Τρίτης 26/6 με τους τελευταίους αγώνες και τις απονομές.

Τέλος, ο Ράπανος από το υπουργείο Οικονομικών

Την ώρα που ο υπουργός οικονομικών Β. Ράπανος βρίσκεται στο νοσοκομείο, οι συζητήσεις για την αντικατάστασή του γίνονται, ώρα με την ώρα, όλο και πιο έντονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί έως τώρα, είναι πολύ πιθανό ο κ. Ράπανος να μην ορκιστεί.

Μέχρι 322 σχολές μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι!

Έφτασε σχεδόν η ώρα υποβολής του μηχνογραφικού για τους υποψήφιους και μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών αύριο Δευτέρα, θα πρέπει να...σπεύσουν να δηλώσουν τις σχολές που επιθυμούν.

Για όσους ξέρουν πολύ καλά αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους είναι μια υπόθεση εύκολη. Για τους υπόλοιπους όμως θα είναι μάλλον δύσκολο να διαλέξουν ανάμεσα σε 500 σχολές και τμήματα.

Την ερχόμενη Πέμπτη η ορκωμοσία της Βουλής

Στην ώρα της, την Πέμπτη που έρχεται θα γίνει σύμφωνα με ασφαλείς -σημερινές- πληροφορίες η ορκωμοσία της Βουλής και μεταξύ των νέων Βουλευτών και του δικού μας Κώστα Κοντογεώργου καθώς μετά το πρόβλημα υγείας του Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει λόγος επίσπευσής της.
Η σύσταση μάλιστα των θεράποντων ιατρών για εβδομαδιαία ακινησία επηρεάζει όμως και την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
Έτσι ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα άρχιζαν το Σάββατο 30 Ιουνίου τώρα όλα δείχνουν πως θα πάρουν παράταση δυο ημερών και θα αρχίσουν τη Δευτέρα 2 Ιουλίου. 

Τσιώλης: "Δεν φεύγω από τον Αστέρα Τρίπολης"

Με αφορμή τη φημολογία που αναπτύχθηκε για πρόταση της ΑΕΚ, ο Σάκης Τσιώλης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον Αστέρα. Παραδέχθηκε, όμως, ότι έγινε ένα διερευνητικό τηλεφώνημα από τους "κιτρινόμαυρους"