Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αγώνα με τις φλόγες στη Μεσοκώμη


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσοκώμη στη Δημοτική Ενότητα Δομνίστα, στο Δήμο Καρπενησίου, στο νομό Ευρυτανίας. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει με συνεχείς ρίψεις και ένα ελικόπτερο.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΑΣ - Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος



 
Είχα από πολλά χρόνια στο μυαλό μου να πάω κάποια χρονιά στο «παζάρι της Σωτήρας», όπως λέγεται ακόμα και ας μην διατηρεί τη λάμψη, το φημισμένο παζάρι που γίνονταν το τριήμερο 17-19 Αυγούστου στην πλατανοσκεπή περιοχή κοντά στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, λίγη απόσταση πάνω από την Ανατολική Φραγκίστα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά



Με τους χειρότερους όρους θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές και νήπια, αφού η κατάσταση στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, ήδη, δείχνει ότι δε θα καλυφθούν βασικές ανάγκες.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΩΝ



Με μεγάλη συμμετοχή η Εορτή Μνήμης για τη μάχη της Καλλιακούδας



Μεγάλη ήταν η συμμετοχή φέτος στην Εορτή Μνήμης για την επέτειο της ιστορικής μάχης της Καλλιακούδας. Ο εορτασμός άρχισε νωρίς το πρωί της Κυριακής  19 Αυγούστου 2012 με Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Παναγίας της Καλλιακούδας στη θέση Λακκώματα που τέλεσε ο ιερέας του Μεγάλου Χωριού και Ψιανών Πρωτοπρεσβύτερος  Κωνσταντίνος Λαμπαδάρης με τη βοήθεια δύο Διακόνων και χοροστάτησε ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος. 

« ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ»



Στις 31 Αυγούστου 2012, θα αιωρείται θεϊκά στη γέφυρα Επισκοπής Παρακαμπυλίων, ατενίζοντας ευλαβικά τη Ζωοδόχο Πηγή και την Κοίμηση της Θεοτόκου, ενώ η ταπεινή μας ψυχή δίκαια θα φτερουγίζει περήφανη μεταξύ του φεγγαρόφωτου ουρανού και της αισθητικής σεληνόφωτης Λίμνης Κρεμαστών κατα ώραν 09ην νυχτερινήν!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου στα πλαίσια ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της κοινότητας και αγωγής του πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας, ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά βιωματικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν τους χειμερινούς και θερινούς μήνες στο χώρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ



Η αποτυχία των διαγωνισμών του έργου της μεταφοράς 200.000 μαθητών από τους δήμους, μόνον οι 30 από τους 325 τα... κατάφεραν, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη συνάντησή του με τους δεκατρείς περιφερειάρχες, οδήγησε το υπουργείο Εσωτερικών να ζητήσει από τις περιφέρειες να ξαναπάρουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, η οποία -σύμφωνα με τον «Καλλικράτη»- ασκείται από τους δήμους.

Δωρεά 1000 ευρώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρπενησίου



Αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο τους, ο κύριος Νίκος Πολύζος και η σύζυγός του κ. Καίτη Σακαλή δώρισαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου  Καρπενησίου το ποσό των 1000 ευρώ.
Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Παραλειπόμενα του 3ήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου στη Δημοτική Ενότητα Φουρνά (Φουρνάς, Βράχα, Κλειτσός)



Α΄.- ΓΕΝΙΚΑ
Ο απόηχος από το 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Φουρνά, στις 20, 21 και 22 Ιουλίου 2012, και είχε ως σκοπό την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού της περιοχής, καταδεικνύει και την τεράστια επιτυχία του. Οι  εβδομήντα (70), περίπου, εισηγητές που  συμμετείχαν με τις λίαν  εμπεριστατωμένες και επιστημονικά  τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους, έμειναν κατενθουσιασμένοι από την άρτια οργάνωση και  την αβραμιαία φιλοξενία, ενώ αποζημιώθηκαν πλήρως από το θαυμάσιο και μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής, τις επισκέψεις τους  στα θρησκευτικά προσκυνήματα του τόπου αυτού, από  τις παράλληλες εκδηλώσεις και από τη διαμονή τους στον ανακαινισμένο ξενώνα του Φουρνά, ο οποίος λειτουργεί υπό τη Δ/νση του κ. Καλτσή,  στις μονάδες των ενοικιαζόμενων δωματίων της περιοχής και στα σπίτια,  όπου φιλοξενήθηκαν.

Δημοπρατείται η συντήρηση και η αποκατάσταση Του καθολικού της Ι.Μ. Σωτήρος στην Ανατ. Φραγκίστα



Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια χρόνων από το Εκκλ. Συμβούλιο και την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, εγκρίθηκε και δημοπρατείται στους επόμενους μήνες η «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΊΣΤΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Καρπενήσι ενόψει έργων ανάπλασης

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών του Δήμου Καρπενησίου, δημοσιεύουμε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ς θα γίνουν κατά την διάρκεια κατασκευής της πρώτης φάσης του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», που αφορά στο στο τμήμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας (πρώην Νομαρχία) έως το κτίριο του ΟΤΕ.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΕΡΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου

Ένα μείζον θέμα που θέσαμε επανειλημμένα από τον Μάρτη του 2011 για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου και η Δημοτική Αρχή το απέφευγε συστηματικά, είναι το εργοστάσιο νερού στην Αγία Τριάδα. Επιτέλους ετοιμάστηκε ο κ. Δήμαρχος και ήρθε το θέμα στο Δ.Σ. στις 01/08/2012 και εκεί αναδείχτηκε το γεγονός ότι ο κ. Αντζάς που από το 1995 κατείχε τα δικαιώματα χρήσης της πηγής, αθέτησε διαχρονικά όλους τους όρους της συμφωνίας με το Δήμο Κτημενίων και  ο τότε Δήμαρχος όχι μόνο δεν πρότεινε στο Δ.Σ. την καταγγελία της σύμβασης όπως ρητά προέβλεπε το συμφωνητικό,

Η θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ για τα αιολικά πάρκα στην Ευρυτανία

Πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου στο Κρίκελλο η 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Καρπενησίου. Το κύριο θέμα ήταν τα αιολικά πάρκα που πρόκειται να δημιουργηθούν στο βουνό Κοκάλια, στην περιοχή του Κρικέλλου.
Γνωμοδότηση του δήμου για το έργο αυτό δεν ζητήθηκε από κανένα φορέα και είναι ενταγμένη στα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. δημάρχου. Δηλαδή με απλά λόγια, ας πούμε όχι στα αιολικά πάρκα για να μας χειροκροτήσουν οι πολίτες και να τους είμαστε αρεστοί ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος.

Δωρεά 1000 ευρώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρπενησίου

Αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο τους, ο κύριος Νίκος Πολύζος και η σύζυγός του κ. Καίτη Σακαλή δώρισαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου  Καρπενησίου το ποσό των 1000 ευρώ.  Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο



Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν τον Ιούλιο, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για άλλη μια φορά τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Ευρυτανίας στον τομέα της υγείας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ



Ευλαβής προσκυνητής στην Παναγία την Επισκοπιώτισσα βρέθηκε ανήμερα του 15Αύγουστου ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας. Ο Βασίλης Καραμπάς, παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας και στην συνέχεια αφού χαιρέτισε τον κόσμο και αντάλλαξε ευχές, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επισκοπιωτών, Γεώργιο Πανάκη και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Βαγγέλη Βασιλόπουλο, Φίλιππα Μουτόπουλο καθώς και τον Πρόεδρο του χωριού Δημ. Καραντζούνη, με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν την περιοχή, ενώ είδε και από κοντά τις εργασίες που γίνονται στον περιβάλλοντα πανοραμικό χώρο του ναού με την εκπληκτική θέα στην λίμνη Κρεμαστών. 

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη η σύμβαση για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, προϋπολογισμού 2.100.000 €


Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την περασμένη Τετάρτη 22 Αυγούστου , τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας), με προϋπολογισμό 2.100.000 €.