Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

1η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Όλα τα περίμενα να τα ακούσω και να τα διαβάσω, εκτός από αυτό που δήλωσε η κ. Φουρλίγκα, ότι «Το πρόσωπό της και το ιστορικό της είναι ηλίου φαεινότερο ότι συνδεόταν σε αδελφικό επίπεδο με τον κ. Τάτση». Έτσι ρε παιδί μου, για την αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί ο καθένας έλεγε ότι ήθελε…

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ  ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΙΕΡΑΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ   
Ἱδρυτική Ἀπόφ.:23233/18-3-2004/ΦΕΚ 525/23-3-2004

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ Απερρίφθη από την Γερακούδη η ένσταση Μπαμπαλή για την Οικονομική ενίσχυση Συλλόγων

Απορρίφθηκε από την ΓΓ της Αποκεντρωμένης διοίκησης κα Γερακούδη (ΦΩΤΟ) η από αρχές Αυγούστου ένσταση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλή της αντιπολίτευσης του δήμου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή σχετικά με την αριθµ 12-81/20-07-2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγράφων

Κλειστή την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου η ΔΟΥ Καρπενησίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Φθιώτιδας – Ευρυτανίας – Φωκίδας που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία,

Δημοπρατείται η αποπεράτωση του δρόμου Κρέντη – Βαρβαριάδα προϋπολογισμού 6.350.000,00 €

Ένα πολύ σημαντικό τμήμα του οδικού άξονα Κρέντη – Άγραφα, θα ολοκληρωθεί το αμέσως χρονικό διάστημα, καθότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «Οδός Κρέντη – Βαρβαριάδα – Άγραφα, τμήμα  Α΄ Κρέντης - Βαρβαριάδα – ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ», προϋπολογισμού 6.350.000,00 € (εκ των οποίων 1.187.398,40 € για ΦΠΑ).

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Αναμένονται εξελίξεις μετά τη σύσκεψη υπό τον
Ρουπακιώτη στο Υπουργείο, παρουσία του Ευρυτάνα Βουλευτή και του Υφυπουργού Κώστα Καραγκούνη

ΠΕΦ΄ΝΙ ΠΣ’ ΛΑΤ Σ΄ΛΕΩ, ΤΣ’ ΜΑΒΛΑΕΙ!!! Του Νάκου (Μάκκα) Μοτσεριώτη


Έτσι χαρακτηρίζουν οι φίλοι του κάποιον εξαίρετο κυνηγό, λέγοντας ότι τα κυνήγια πέφτουν πάνω του, γιατί τα μαβλάει, δηλ. έχει κάτι που τα φέρνει κοντά του.
Αλλά ας τα πάρουμε όμως απ’ την αρχή.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστροφή στα θρανία! Πρώτο κουδούνι για 1886 Ευρυτανόπουλα!

Στα θρανία επέστρεψαν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, 1.886 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα φοιτήσουν φέτος στα Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία της Ευρυτανίας.

Νέα επιστολή Κλεάνθης Φουρλίγκα

Απάντηση της Κλέανθης Φουρλίγκα
στον κ. Τάτση και στους εκλεκτούς συνεργάτες του για όσα δημοσιεύτηκαν σε τοπικές εφημερίδες, που κάνει λόγο για ανταρσία και συντονισμένη επίθεση εκ των έσω με ενορχηστρωτή τον κ. Δ. Τσιαμάκη.      

ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Αγαπητέ κ. Μιχόπουλε,
Καταρχήν χαίρομαι που αρχίζετε να μαθαίνετε σιγά – σιγά. Σ’ αυτήν την επιστολή σας κλείσατε, όπως έπρεπε, γιατί σας το είχαμε υποδείξει: «ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ            
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΤΗΛ.: 6976649532
E-mail: mixopouloseythimios@yahoo.gr
ΑΓΡΑΦΑ 10/09/12

ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
«ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ  ΠΑΛΜΟΣ»

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ Κ. ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ

Αγαπητοί συνδημότες,

Ζητούν κατανόηση για την εξεταστική Συνέχιση των κινητοποιήσεων έως τις 21 Σεπτεμβρίου προτείνει η ΠΟΣΔΕΠ

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους των διδασκόντων, η Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ). Αν οι προτάσεις γίνουν αποδεκτές από τους συλλόγους, τότε οι κίνδυνοι για την εξεταστική περίοδο των φοιτητών θα είναι μεγάλοι.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΧΘΕΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στη Λαμία η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη εκ των οποίων το ένα, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Εγγειοβελτιωτικά – αντιπλημμυρικά έργα Δήμου Ποταμιάς» του Δήμου Καρπενησίου, αφορά την Π.Ε. Ευρυτανίας.
Όλα τα θέματα είναι τα εξής:

Το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου στο Καρπενήσι το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας

Το ερχόμενο τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας, με θέμα «Το παιδί και η οικογένεια στο ορεινό χωριό: εσωτερική μετανάστευση και ποιότητα ζωής».

Παράταση μέχρι τις 31/1/13 για τη ρύθμιση αυθαιρέτων

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, όπως επίσης και για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013, αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, αλλά και σε μία προσπάθεια να ωθήσει περισσότερους πολίτες στη ρύθμιση και τακτοποίηση των αυθαιρεσιών των ιδιοκτησιών τους.

Και ο Δήμος Καρπενησίου στις κινητοποιήσεις τις ΚΕΔΕ

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ αλλά σεβόμενος παράλληλα και τις ανάγκες των δημοτών, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Σύμφωνα με το Ν. 2645/98 η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
Ο εορτασμός αυτός αποβλέπει στην υπενθύμιση των θλιβερών γεγονότων εκείνης της περιόδου, των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που μετέτρεψε τους Έλληνες της Μικράς Ασίας σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Από 17 μέχρι 28/9 οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής Νοεμβρίου

Ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 17  Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής  περιόδου Νοεμβρίου  2012.
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 για τα επίπεδα:

Σε λίγο… το νέο παραλήρημα Μιχόπουλου και οι οριστικές απαντήσεις του ΕΠ που τον βάζουν στη θέση του


Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση, σχετικά με τα πολυτεκνικά επιδόματα και επιδόματα τριτέκνων κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθήνας και Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου


Ερώτηση, σχετικά με τα πολυτεκνικά επιδόματα και επιδόματα τριτέκνων, εν όψει του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ., κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθήνας και Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.
Όπως επισημαίνει, τη στιγμή κατά την οποία το δημογραφικό πρόβλημα, στη χώρα μας, γίνεται όλο και εντονότερο, το Κράτος οφείλει να στηρίξει όσους επιλέγουν τη δημιουργία πολυμελούς οικογένειας και, μάλιστα, υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία.

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ερώτηση του Βαγγέλη Αποστόλου βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη νομιμότητα της λειτουργίας των φορέων υλοποίησης των προγραμμάτων LEADER+στη Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

Θέμα: Η νομιμότητα της λειτουργίας των φορέων υλοποίησης των προγραμμάτων LEADER+ στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, και τα μέτρα του Υπoυργείου για τη διασφάλιση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».  

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργο Γιαννούση

Με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ Γιώργο Γιαννούση στο Υπουργείο, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς,
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία υλοποίησης των  δράσεων του ΕΣΠΑ που έχουν εκχωρηθεί στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.

Έξω απ' τα δόντια - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Ένα μεγάλο μπράβο να πω κι εγώ με την σειρά μου σε όλα τα ευρυτανόπουλα που για μια χρονιά ακόμη μας έκαναν περήφανους με τις επιτυχίες τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Ιδιαίτερα δε συγχαρητήρια αξίζουν και στους πρώτους αυτών που κατάφεραν να μπουν σε μεγάλες Σχολές ΑΕΙ, όπως είναι η Νομική Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το ΜΠΕ, τα Παιδαγωγικά Τμήματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την εύρυθμη, νόμιμη, αποδοτική και πραγματικά αναπτυξιακή λειτουργία των αναπτυξιακών εταιρειών στη Στερεά Ελλάδα, εκ των οποίων και για την ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε., κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αποστόλου Βαγγέλης – Εύβοιας, Κυριακάκης Βασίλης –Φθιώτιδας και Σταθάς Ιωάννης –Βοιωτίας.

Επιστολή Τάτση σε Ρουπακιώτη για τα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων

Την έντονη αντίδραση του για το θέμα της συγχώνευσης και ουσιαστικά της κατάργησης των Ειρηνοδικείων Αγραίων και Απεραντίων εκφράζει ο Δήμαρχος Αγράφων. Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τάτσης με επιστολή του, που δημοσιεύουμε στην συνέχεια προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κοινοποιεί στον Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο, ζητά από τον Ρουπακιώτη, να επανεξετάσει το θέμα έτσι ώστε να διατηρηθεί η λειτουργία των Ειρηνοδικείων ως έχουν.

Λουκέτο στα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων που συγχωνεύονται στο Ειρηνοδικείο Ευρυτανίας με έδρα το Καρπενήσι

Συγχώνευση των Ειρηνοδικείων της χώρας κατά 50% σύμφωνα με διάταγμα του υπ. Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας«Βαθύς» Καλλικράτης επέρχεται στα 301 Ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς η συγχώνευσή τους φτάνει το 50%.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια».

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΑΚ Τέσσερις νεκροί από πτώση αυτοκινήτου σε χαράδρα στο Μπράλο


Τραγωδία σήμερα το μεσημέρι στο 11ο χιλιόμετρο της οδού Θερμοπυλών - Ιτέας στο Μπράλο, όταν ιδιωτικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων.Από την ομάδα της ΕΜΑΚ Λαμίας είχαν ανασυρθεί έως τις πέντε το απόγευμα νεκρά 4 επιβαίνοντες.