Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ξεκινάει αύριο και επίσημα η έναρξη του τοπικού μας πρωταθλήματος. Το Σαββατοκύριακο 22/23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 4 αναμετρήσεις (2 κάθε μέρα). Το Σάββατο η Ποταμιά θα υποδεχτεί τα Άγραφα και η Κρέντη στο γειτονικό ντέρμπι την Φραγκίστα. Παιχνίδι χωρίς προγνωστικά αυτό ανάμεσα σε Άγιο Προκόπιο και Μυρίκης, όπως και εκείνο μεταξύ του Απεραντιακού και της Παλαιοκατούνας. Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή. Το ρεπό του θα πραγματοποιήσει ο κυπελλούχος ΑΠΟΚ.

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στην Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας, ο οποίος διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς




Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, τρεις (3) διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε Ιερούς Ναούς, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας

Κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ταμάτων και εικόνων, χρήματα, ασύρματο τηλέφωνο, συντονισμένο στην συχνότητα της ΕΛ. ΑΣ. κα.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης στην πόλη του Καρπενησίου

Με γοργούς  ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αναπλάσης στην πόλη του Καρπενησίου. Ένα μήνα περίπου μετά την εγκατάσταση της κατασκευαστικής εταιρείας και της έναρξης των εργασιών, άρχισαν σιγά σιγά να φαίνονται τα πρώτα δείγματα του σπουδαίου αυτού έργου που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την σημερινή εικόνα της ευρυτανικής πρωτεύουσας.
Οι εργασίες εκτελούνται καθημερινά, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη και των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Με επιτυχία το Σεμινάριο φυσικής δόμησης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πανελλαδική συμμετοχή το τετραήμερο σεμινάριο φυσικής δόμησης που διοργάνωσε το ΚΠΕ Καρπενησίου. Συγκεκριμένα, η ομάδα του κ.Κ.Κοντομάνου συμπεριέλαβε τεχνικές δόμησης εμπνευσμένες από το ίδιο το περιβάλλον και εναρμονισμένες με αυτό (cob,γαιόσακους, πλιθιά) και έδωσε στους συμμετέχοντες πληροφορίες για την βιοκλιματική προσέγγιση στην κατασκευή σπιτιών με πρακτικές λύσεις.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Συγκέντρωση υπογραφών και στην Ευρυτανία για τη σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έβαλε την πρώτη υπογραφή στην πανελλαδική εκστρατεία συλλογής υπογραφών από τους πολίτες για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο που ξεκίνησαν την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Μετά τον πρόεδρο υπέγραψαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στελέχη του Κινήματος και πολίτες!
Η δράση αυτή φτάνει στην Ευρυτανία και καλούμε την Ευρυτάνισσα τον Ευρυτάνα να βοηθήσει, να στηρίξει και να ενδυναμώσει την πρωτοβουλία αυτή πάνω και πέρα από κόμματα παρατάξεις ιδεολογίες και ιδεοληψίες του χτες!

ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΟ - Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος

Η πρώτη εντύπωση που έχει κάποιος που θα περάσει από τον Ομαλό (το μεγάλο οροπέδιο στα Λευκά Όρη της Κρήτης) είναι πως σε αυτό τον τόπο οι άνθρωποι είναι περαστικοί. Τούτο δηλώνουν εξάλλου κάποιες ταβέρνες που προφανώς εξυπηρετούν όσους κατευθύνονται προς το φαράγγι της Σαμαριάς ενώ ένα παρατημένο μικροχώρι δεν κάνει αίσθηση σε κανέναν να σταματήσει έστω για λίγα λεπτά εκεί. 

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ -Του Θωμά Κώτσια

Δόθηκαν τον τελευταίο καιρό στη δημοσιότητα από  τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  κάποια συγκριτικά οικονομικά στοιχεία για τα εισοδήματα που δηλώθηκαν κατά περιοχές. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά στις περιοχές του Παλαιού Ψυχικού, της Εκάλης και της Κηφισιάς στην Αθήνα ζουν οι πλουσιότεροι Έλληνες με βάσει τα εισοδήματα που δηλώθηκαν επίσημα και κατά μέσο όρο ξεπερνούν τις 500.000 ευρω ετησίως, επαναλαμβάνω τα επίσημα, γιατί στις περιοχές αυτές η φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα από τις ρεμούλες και τις μίζες είναι πολύ υψηλότερα από τα δηλωθέντα.

Συνάντηση εργασίας αντιπροσωπειών μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Επαρχίας Jiangxi της Κίνας

Στη Λαμία σήμερα την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με θέμα: « Ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας στους τομείς της  Βιομηχανίας  της Πληροφορίας ( information industry) & στον τομέα του Πολιτισμού (culture sector)  μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Επαρχίας Jiangxi της Κίνας »

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Καρπενησίου

Συνεδριάζει σήμερα ΤεΣυνεδριάζει σήμερα Τετάρτη Σεπτεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου με κυρίαρχα θέματα το Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος, την Αναμόρφωση προϋπολογισμού – τεχνικού προγράμματος και την Έγκριση μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων (πάγια, απαιτήσεις – υποχρεώσεις) πρώην ΔΕΥΑΚ στο Δ. Καρπενησίου και ενημέρωση αποτελεσμάτων εκκαθάρισης  από ορκωτούς λογιστές. Στο σύνολο τους τα θέματα που θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση είναι τα εξής:

Με 4 μικρούς ξεκινάει το πρωτάθλημα, ο Γ. Παπαδήμος νέος Αρχιδιαιτητής Στις αρχές Οκτωβρίου η τελική απόφαση για τα όρια ηλικίας



Τρία πολύ ενδιαφέροντα θέματα περιελάμβανε η ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το Δ.Σ. συνεδρίασε σύσσωμο, συζήτησε και αποφάσισε για 3 θέματα.
Η συνεδρίαση έγινε στα γραφεία της ΕΠΣ στο Καρπενήσι την Τετάρτη 19/9 και ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα εξής :
1)Εκλογή νέου αριχιδαιτητή. 
2)Αίτημα 8 ομάδων για αλλαγή στα όρια ηλικίας 
3)Υπόδειξη αντιπροσώπου για τις εκλογές της ΕΠΟ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ


Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Υπογράφηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά η σύμβαση του σημαντικού έργου για τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία για την κατασκευή του δρόμου Καστρί – Μακρακώμη

Υπογράφηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά η σύμβαση του σημαντικού έργου για τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία για την κατασκευή του δρόμου Καστρί – Μακρακώμη  (τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι), συμβατικού αντικειμένου 22.154.179 €.

Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Με μία ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλλουν οι πολίτες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πληροφορούνται αυτόματα αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν επιστροφή φόρου ύψους 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα πετρελαίου που προορίζεται για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.

Ξεψύχησε όταν του ανακοίνωσαν ότι απολύεται

Μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου με την μοίρα να αποδεικνύεται σκληρή για μια οικογένεια της περιοχής. Ένας 49χρονος άνδρας ξεψύχησε έχοντας υποστεί ανακοπή την ώρα που ο εργοδότης του του ανακοίνωσε οτι ... απολύεται.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΚΡΕΝΤΗ - ΔΥΤ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ


ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ ΠΡΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ ΚΑΘΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργεί η Δικαιοσύνη από αύριο


Πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους η αυριανή και όλα τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Η 2η ΔΟΣΗ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Γιόρταζε η Παναγία μας προχθές και πήγα να προσκυνήσω τη Χάρη Της στο Μοναστήρι της Τατάρνας. Πήγα από την παραμονή και ειλικρινά ηρέμησα και η ψυχή μου αγαλλίασε. Ανήμερα της εορτής είπα να εκκλησιαστώ στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας στη Δυτική Φραγκίστα.

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΘΥΜΙΟ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟ

κ. Μιχόπουλε, με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι επιμένετε και δίνετε μεγάλη έμφαση σε ένα θέμα, που δεν έχει τόση σημασία, ελάχιστη θα έλεγα μπροστά στα τεράστια και πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Δημοτική Αρχή στο Δήμο Αγράφων.
Ο ρόλος μιας τοπικής εφημερίδας κ. Μιχόπουλε, είναι να ενημερώνει το αναγνωστικό της κοινό, για τα συμβαίνοντα στον τόπο μας και όχι να δημοσιεύει οτιδήποτε και όποτε κάποιος το θέλει. Η δημοσίευση ενός κειμένου ή ενός ρεπορτάζ, απαιτεί, σωστή ενημέρωση και ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, αυτό έπραξε και στην δική σας περίπτωση.