Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

3ος Ποδηλατικός Γύρος Καρπενησίου




Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου   στα πλαίσια της ημέρας  χωρίς αυτοκίνητο διοργανώνει τον 3ο ποδηλατικό γύρο Καρπενησίου την Κυριακή 30-09-2012 και ώρα 11:00 π.μ. 

ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Προς Μιχόπουλον Επιστολής Βελαέτη το Ανάγνωσμα, πρόσχωμεν…



«Κ. Μιχόπουλε, Ποιός σας πρότεινε να μπείτε στον συνδυασμό του κ. Δημήτρη Τάτση την τελευταία στιγμή; Και για ποιόν λόγο και σκοπό μπήκατε; Ποιοί άλλοι σας ακολούθησαν τότε;

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΛΙΓΟ...

ΣΕ ΛΙΓΟ Η Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΛΕΑΤΗ ΠΡΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΝ...

Δύο Υποτροφίες σε φοιτητές Ιατρικής 1ου έτους, από το ίδρυμα ΑΝΑΓΝΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ & ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΟΣ
Ξάνθου 5 – Αθήνα 10673

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το «ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ & ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΟΣ» χορηγεί ΔΥΟ (2) ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ, σε φοιτητές της ΙΑΤΡΙΚΗΣ του 1ου έτους, καταγομένους πρωτίστως από το νομό Ευρυτανίας, άλλως εκ των νομών Φθιώτιδος, Φωκίδος και Αιτωλοακαρνανίας.
Το ποσό της υποτροφίας καθιρίζεται στο ποσό των 5.500 δολαρίων ΗΠΑ ετησίως περίπου.
Αιτήσεις δεκτές ταχυδρομικά στη διεύθυνση ΞΑΝΘΟΥ 5 ΤΚ 10673 ΑΘΗΝΑ ΜΕΧΡΙ 31/10/2012.
Πληροφ. Τηλ. 2103645862, 12-3μ.μ.

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Γιατί δεν ψηφίσαμε τη μείωση του προϋπολογισμού του δήμου Καρπενησίου

Στην τελευταία συνεδρίαση (19-9-2012) του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καρπενησίου έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του έτους που διανύουμε. Έγιναν περικοπές περίπου 1.000.000€ σε διάφορους κωδικούς στα ποσά που είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο στις 29-12-2011. Ο κύριος λόγος των περικοπών είναι η μείωση των χρημάτων που στέλνει το κράτος στους δήμους.

Αποτελεσματική παρέμβαση Κοντογέωργου για το επίδομα θέρμανσης στην Ευρυτανία

Σε νέα δυναμική παρέμβαση, για ένα ακόμη μείζον ευρυτανικό θέμα, προέβη ο Κώστας Κοντογεώργος. Ο Ευρυτάνας Βουλευτής, προκειμένου η Ευρυτανία να ενταχθεί  στην πρώτη ζώνη ενίσχυσης επιδόματος Θέρμανσης(Ζώνη Α': 2,5-3 τόνους, από 1,6 που είναι για τη Β΄Ζώνη), πραγματοποίησε σειρά επαφών με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη.

Με λαμπρότητα και τιμές εορτάστηκε ο πολιούχος Καρπενησίου Άγιος Νικόλαος



Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Νικόλαος ο Καρπενησιώτης, πολιούχος της ευρυτανικής πρωτεύουσας. Το εόρτιο, προς τιμήν του Αγίου ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με τον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, όπου και σύμφωνα με την παράδοση ήταν το σπίτι του και στην συνέχεια ακολούθησε αγρυπνία. 

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιά ονόματα βουλευτών περιλαμβάνει τελικά η λίστα των 32; Έρευνα του ΣΔΟΕ για πολλούς βουλευτές και συγγενικά τους πρόσωπα


Μία ερώτηση στη Βουλή για τους ελέγχους από το ΣΔΟΕ από το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη και η απάντηση του υπουργού, κ. Στουρνάρα, επανέφερε το αίτημα για δημοσίευση των ονομάτων των βουλευτών, νυν και πρώην.
Το έγγραφο του υπουργού, Γ. Στουρνάρα αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Είναι φυσικό το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν".
Λίγο μετά σημειώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα για "32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων".
Η διακομματική επιτροπή της Βουλής, ανάμεσά σε αυτούς και τρεις ανώτατοι δικαστές, κατάρτισε την λίστα με τα ονόματα, περίπου 30 στον αριθμό, όλοι τους βουλευτές ή υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων.
Όλων τους οι λογαριασμοί και τα πόθεν έσχες (των προηγούμενων χρόνων) ερευνήθηκαν αναλυτικά από ορκωτούς λογιστές και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων.
Σύμφωνα, με το Πρώτο Θέμα, σε μόνο τέσσερις περιπτώσεις η υπόθεση στάλθηκε στην Εισαγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

2η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


* Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση με το επίδομα θέρμανσης που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως και της Ευρυτανίας εμφανίζεται ο Κώστας Κοντογεώργος. Μακάρι Βουλευτά μου γιατί ο επερχόμενος χειμώνας φαντάζει βαρύς και το επίδομα θέρμανσης, το οποίο επεξεργάζεται το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, σκέπτεται να το δώσει από την νέα χρονιά και αφού θα έχει περάσει ο μισός Χειμώνας.

1η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


*Έπεσαν οι τόνοι, όπως όλα δείχνουν στον Δήμο Αγράφων, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Θεωρώ, τώρα που κατάκατσε ο κουρνιαχτός, ότι από τις επιστολές δεν βγήκε και ούτε αναμένεται να βγει αποτέλεσμα. Γι να πάει μπροστά ο Δήμος, που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, απαιτείται η αν θέλετε επιβάλλεται μια μικρή εσωτερική επανάσταση, έτσι ώστε να ταραχθούν για τα καλά υα λιμνάζοντα ύδατα.

ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Όλα έτοιμα για την Ημερίδα που θα γίνει στο Καρπενήσι στις 30/9


Το Δ.Σ. της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» συνδιοργανώνει με  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας « Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας » Ημερίδας - Στρογγυλό Τραπέζι  με θέμα :  « ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ » η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30   Σεπτεμβρίου 2012,  ώρα  10.30 - 14.30 μ.μ. στο Καρπενήσι, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Συνδέσμου «ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ>>

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ


Είναι γεγονός ότι η Ευρυτανία, είναι ένας πανέμορφος τόπος με μοναδικές φυσικές ομορφιές και σπάνια τοπία. Αρκετά από αυτά έχουν κάνει την Ευρυτανία γνωστή στα πέρατα του κόσμου, όπως είναι το πασίγνωστο Φαράγγι «Πάντα Βρέχει», το Βελούχι,  η Νιάλα, κ.α. Οι περισσότεροι όμως αγνοούμε την ύπαρξη κι άλλων όμορφων τέτοιων τοπίων, που είναι καλά κρυμμένα στην αγκαλιά της ευρυτανικής φύσης.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π) Από 20-28 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο ΚΔΑΠ


Η ΕΚΚΕΠΑΔΗΚ ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καρπενησίου.
Οι εγγραφές ξεκινούν από 20-09-2012 έως  28-09-2012 και ώρα 17.30-20.30μ.μ στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π. (Γ. Παπανδρέου 10.)

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Με επιτυχία το Σεμινάριο φυσικής δόμησης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πανελλαδική συμμετοχή το τετραήμερο σεμινάριο φυσικής δόμησης που διοργάνωσε το ΚΠΕ Καρπενησίου. Συγκεκριμένα, η ομάδα του κ.Κ.Κοντομάνου συμπεριέλαβε τεχνικές δόμησης εμπνευσμένες από το ίδιο το περιβάλλον

Προσωρινή ανάσα για τους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων


η επιχορήγηση των 349.938,00 ευρώ (220.742,00 για τον Δήμο Καρπενησίου και 129,196,00 ευρώ για τον Δήμο Αγράφων) για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών


«Έφυγε» ο αγαπητός μπάρμπα Γιώργης

Στην αιωνιότητα ταξίδεψε την περασμένη Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ο Γεώργιος Ζαραβέλης, από το Παλαιοχώρι της Δ.Ε. Φραγκιστας, προδομένος από την καρδιά του. Ο αξιαγάπητος μπάρμπα Γιώργης, υπήρξε ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος, ένας αδαμάντινος χαρακτήρας και πάνω απ΄ όλα, ένας πανάξιος «διάκονος» της τοπικής εκκλησίας, την οποία υπηρέτησε επ΄ αγαθώ για πάρα πολλά χρόνια, τόσο ως ψάλτης, όσο και ως Εκκλησιαστικός Επίτροπος στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου.

Γλέντι, χορός και πλούσια τραπεζώματα στην Κόνισκα Αιτ/νιας


Είναι να χαίρεται κανείς και να καμαρώνει την πρωτοβουλία – προσφορά μερικών ανθρώπων σε κάποια χωριά που γίνονται παράδειγμα προς μίμηση, όπως ο Γιώργος Καρβούνης, στην Κόνισκα. Ο Γ.Κ. διατηρεί παντοπωλείο στην όμορφη μεγάλη Πλατεία της Κόνισκας και πάντοτε το καλοκαιρινά βράδια, είναι γεμάτη – η Πλατεία – απ’ τους κατοίκους του χωριού, αλλά και τους επισκέπτες.

Απόφαση-ράπισμα στα σχέδια για εκτροπή του Αχελώου


Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαπιστώνει ότι η σχεδιαζόμενη εκτροπή του Αχελώου παραβιάζει την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, καταρρίπτει τα επιχειρήματα όσων υπουργών και κυβερνήσεων υποστηρίζουν επί χρόνια, ότι το έργο αυτό αποτελεί τη μόνη λύση για την επαρκή άρδευση της Θεσσαλίας.

Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Επαρχίας Jiangxi της Κίνας»


Οι βάσεις για μια καλή συνεργασία στο μέλλον πάνω σε διάφορους τομείς της οικονομίας τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταξύ στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της κινέζικης επαρχίας Jiangxi της Κίνας .