Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αβραμιαία φιλοξενία στην Εθνική ομάδα Χάντμπολ Γυναικών από τον Δήμο Καρπενησίου και το Ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ


Με τις καλύτερες εντυπώσεις και με γεμάτες πεποίθηση για καλά αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έφυγε από το Καρπενήσι η Εθνική ομάδα Χάντμπολ Γυναικών.  Καθόλη την διάρκεια της παραμονής τους στην ευρυτανική πρωτεύουσα όλα τα μέλη της αποστολής της Εθνικής έτυχαν αβραμιαίας φιλοξενίας τόσο από τον Δήμο Καρπενησίου όσο και από τους ανθρώπους στο Ξενοδοχείο ΜΟΝΤΟΝΑ όπου και διέμειναν.

Εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό τα έργα: «Βελτίωση ύδρευσης Τ.Δ. Επισκοπής Φραγκίστας» και «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τριπόταμου»

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 569.500 € για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων αναβάθμισης δικτύων ύδρευσης στον ιστορικό Δήμο Αγράφων

Επιστημονικό Συνέδριο στο Καρπενήσι με θέμα «Των Αποδήμων Ευρυτάνων έργα…»


Στις 18 μέχρι 20 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιείται στο Καρπενήσι τριήμερο επιστημονικό Συνέδριο για τους αποδήμους Ευρυτάνες. Το Συνέδριο οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευρυτανικών  Σπουδών και Ερευνών (ΕΚΕΣΕ) και θα καλύπτει την ιστορική διαδρομή των Ευρυτάνων ξενιτεμένων και τα έργα τους, από τα προεπαναστατικά χρόνια ως σήμερα.

Συνεδρίασε το ΔΣ Αγράφων


Συνεδρίασε, χθες Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων με 17 θέματα προς συζήτηση. Σε γενικά ήρεμο κλίμα, παρόλα τα όσα είχαν συμβεί και γραφτεί το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το Δήμο Αγράφων, συνεδρίασε το σώμα, ψηφίζοντας ομόφωνα σε όλα τα θέματα.

Μετά από πολύ καιρό, βάπτιση στους Άγιους Ταξιάρχες Μαράθου


Αιτωλοακαρνάνες, κάτοικοι Αθήνας, φίλοι της Ευρυτανίας και του Μαράθου, βάπτισαν το δευτερότοκο γιο τους στους Άγιους Ταξιάρχες.
Εντάξει ούτε πέντε μηνών δεν είμαι ακόμα, δεν ξέρω να γράφω, αλλά ακούω βρε αδερφέ! Σε αυτά τα απαίσια διαμερίσματα-κοτέτσια της Αθήνας που με στρίμωξαν οι γονείς μου μετά το μαιευτήριο ,

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Και με τη βούλα το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες Δυναμική Παρουσία του Δήμου Αγράφων


Υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Λιδωρίκι την περασμένη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, παρουσία της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη.

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Αναζητούν συνένοχους σε ένα έγκλημα


Το Υπουργείο Παιδείας, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση παζαρεύει το ξεπούλημα της χώρας και ετοιμάζεται να δώσει άλλο ένα βαρύ χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τις εργασιακές κατακτήσεις, αλλά και λίγο πριν εμφανίσει το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση, μας καλεί να «διαβουλευτούμε» μαζί του μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ανώνυμων ερωτηματολογίων, όπου δήθεν θα εκφραστεί η άποψη της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις επερχόμενες αλλαγές.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη, συναντήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης


Την περασμένη  Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κύριο Σταύρο Καλαφάτη, στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους ,

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΤKD Ευρυτανίας στο 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΤKD Ευρυτανίας με συμμετοχή 6 αθλητών του τμήματος KICK BOXING πήραν μέρος στο 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που έγινε στα Τρίκαλα στις 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μητρόπουλος και Σακοράφα στην Ευρυτανία

Δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτούν τις επόμενες μέρες την Ευρυτανία προκειμένου να παραβρεθούν σε εκδηλώσεις, αλλά και να συναντηθούν με θεσμικά όργανα και υπηρεσίες.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Τμ. Ανατολικής Στερεάς ανακοινώνει το πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Τεχνικού κόσμου, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις.
Το ΤΕΕ αγωνίζεται να ανατρέψει την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, της επίκλησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της μετατροπής της Χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, του αδιεξόδου, της φτώχειας, της ανεργίας.

Η «Πνευματική Ζωή» με αφιερώματα στον Ν. Βρεττάκο και Π. Κανελλόπουλο

Το Τεύχος 206 (Σεπτ.-Οκτ.) του περιοδικού «Πνευματική Ζωή» (που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών) κυκλοφόρησε με Αφιερώματα στον Νικηφόρο Βρεττάκο (100 χρόνια από τη γέννησή του) και στον Παναγιώτη Κανελλόπουλο τον διανοούμενο που δήλωσε πως ως πολιτικός παραπλανήθηκε σε πολλά,

Νέος κύκλος συνεργασίας με θέμα: «Ο Ρόλος της Επικοινωνίας στην Οικογένεια»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π. Ε. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ», σας προσκαλεί σε ένα κύκλο συνεργασίας για τη δημιουργία Ομάδων Γονέων παιδιών σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και εφηβείας (13-18 ετών) με θέμα: «Ο Ρόλος της Επικοινωνίας στην Οικογένεια»

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Νέο Δελτίο Τύπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ευρυτανίας


Αρ. Πρωτ. 7                                                                Σάββατο 6 Οκτώβριου 2012


ΠΡΟΣ: A) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ»
B) Έκδοτη&διευθυντή κο Ηλία Α. Τσώνη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και η απάντηση του Λεωνίδα Παπαδόπουλου


Κύριε Διευθυντά,
Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στον διαδικτυακό τόπο του διαβόητου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με την ονομασία www.zougla.gr δημοσιεύεται λίστα πολιτικών προσώπων που ερευνώνται από το Σ.Δ.Ο.Ε.,

Απάντηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ευρυτανίας για τα ονόματα στη λίστα του ΣΔΟΕ


 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας θέλουμε να τονίσουμε με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο πως προκαλεί αλγεινή εντύπωση η δημοσιογραφική συμπεριφορά των «Ευρυτανικών Νέων» σε σχέση με το δημοσίευμα με τίτλο «Διαβάστε την λίστα με όλα τα ονόματα των 7 πολιτικών προσώπων της Στερεάς Ελλάδας που ερευνά το ΣΔΟΕ»,

Τρεις σεισμικές δονήσεις «κούνησαν» το Καρπενήσι


Με τρεις σεισμικές δονήσεις ξεκίνησε ο Εγκέλαδος την δραστηριότητά του στο Καρπενήσι, σήμερα Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Βασίλης Αγγουράς από Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας



Την παραίτησή του υπέβαλε στο υπουργείο Υγείας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Βασίλης Αγγουράς.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη



Συνάντηση είχε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και στελεχών του Υπουργείου και της Περιφέρειας.

Δηλώσεις Χειμάρα για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ




Θα επαναλάβω για άλλη μία φορά ότι οι εξονυχιστικοί έλεγχοι στα δημόσια πρόσωπα και σε όσους  διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, είναι επιβεβλημένοι.
Βεβαίως και θα πρέπει να τηρούνται από τη Πολιτεία οι τύποι και η μυστικότητα και να εξασφαλίζεται η προστασία της προσωπικής  αξιοπρέπειας του καθενός, όταν μάλιστα οι έρευνες βασίζονται σε ανώνυμες καταγγελίες, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση.

Καθολική στήριξη στον Γιατρό Ταϊσιρ από Συλλόγους και φορείς του Καρπενησίου


Σύσσωμη η τοπική κοινωνία στηρίζει τις ενέργειες του γιατρού κ. Ταϊσίρ, με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρπενησίου και το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας να βρίσκονται στο πλευρό του αγαπητού γιατρού τους και  με επιστολές να αποδεικνύουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

Με παρέμβαση του Βουλευτή Ευρυτανίας θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Το αίτημα του  Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Δια Βίου Μάθησης, Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας κο. Νικόλαο Μπέτσιο, προώθησε άμεσα προς τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος.

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΕΛΕΝΗΣ…


Η Ελένη Κοντογιάννη ζει με τον άντρα της Βασίλη στο χωριό Καστανιά (Προυσσού) στην Ευρυτανία, ένα χωριό κρεμασμένο θαρρείς πάνω από τον δύσκολο ποταμό Κρικελοπόταμο και αριθμεί καμιά πενηνταριά μόνιμους κατοίκους, ηλικιωμένους ως επί το πλείστον που κατά κάποιο τρόπο ζουν ακόμη στον απόηχο της παραδοσιακής ζωής των ορεινών Ελλήνων.

Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ Αγράφων


Αύριο, Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Κερασοχώρι, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει και να ψηφίσει τα 17 θέματα που θα τεθούν υπό συζήτηση.

2Η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


*Εύστοχη και καθόλα πολιτική η τοποθέτηση του Κώστα Μπακογιάννη, στην Ημερίδα της Ένωσης Ευρυτανισσών, την περασμένη Κυριακή στο Καρπενήσι, ότι αν κυβερνούσε τη χώρα γυναίκα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα… Δεν ξέρω αν έσωζε τον τόπο η συγκεκριμένη γυναίκα που πιθανόν να υπονοούσε ο Δήμαρχος,

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ερωτήσεις Μπούρα σε Περγαντά για σημαντικά θέματα της Ευρυτανίας

Ο Χρήστος Μπούρας, Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ευρυτανίας, με υπόμνημα που κατέθεσε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητά από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, να του απαντήσει σε τρία επίκαιρα ερωτήματα που απασχολούν την Ευρυτανία.

Είκοσι υποτροφίες για επιτυχόντες στα ΑΕΙ το 2012-2013 Μια υποτροφία ύψους 15.280 ευρώ από την ΟΤΕ - COSMOTE σε 1 Ευρυτανόπουλο που πέτυχε στις φετινές Πανελλήνιες σε ΑΕΙ

Με πέντε επιπλέον υποτροφίες και την προσθήκη, για πρώτη φορά, των δύο μεγάλων αστικών περιοχών Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενδυναμώνεται το φετινό πρόγραμμα υποτροφιών του ακαδημαϊκού έτους 2012- 2013 για πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που στηρίζουν για ενδέκατη συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ και η Cosmote.

Τρύγος στο βιολογικό αμπέλι του Κώστα Κακαβίτσα στο Νεοχώρι

Το αμπέλι μαζί με το σταφύλι και τα παράγωγα του ήταν γνωστά ακόμη από την παλαιολιθική εποχή.  Κατά την μυθολογία, ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης, και βοσκός του βασιλιά Οινέα. Ο Στάφυλος παρατήρησε ότι όταν έβοσκε τις κατσίκες του, κάποια από αυτές τρώγοντας τον καρπό των αμπελιών, δηλ. σταφύλια, ''τρελαινόταν''! Ο Στάφυλος μάζεψε μερικά σταφύλια και τα πήγε στον βασιλιά του.