Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ - Του Ηλία Παπουτσόπουλου πρώην Δημάρχου Φουρνάς

Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα αυτές τις μέρες παρακολουθούμε εναγωνίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και οι περισσότεροι Έλληνες. Τρελαίνεται κανείς ακούγοντας αποφάσεις, οικονομικά μεγέθη, μνημόνια, συμφωνίες, κουρέματα, μείωση μισθών και συντάξεων, ξεχαρβάλωμα και κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και πολλά άλλα που οι διοικούντες τον τόπο μας με απλοχεριά βομβαρδίζουν τα μυαλά μας και τη ζωή μας.

Αλέξης Μητρόπουλος: «Λεηλασία το νέο πακέτο για την Ελλάδα»

Στην Ευρυτανία βρέθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, προκειμένου να παραβρεθεί στη γενική συνέλευση της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ευρυτανίας, μετά από πρόσκληση  του προέδρου της Ένωσης κ. Κωνσταντίνου Μπίκα.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Δυσαρέσκεια για την περίεργη «εισβολή» ξένων επιχειρήσεων στην Καρπενησιώτικη αγορά

Με μεγάλη δυσαρέσκεια και απορία, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου πληροφορήθηκε ότι ορισμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Καρπενησίου, μοίρασαν εκπτωτικά κουπόνια συγκεκριμένης αλυσίδας έτοιμων ενδυμάτων που δραστηριοποιείται στη Λαμία.

Οι Γιατροί του ΑΧΕΠΑ στο Δήμο Καρπενησίου

Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί το Δήμο Καρπενησίου αντιπροσωπεία ιατρών ΑΧΕΠΑ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός της Αθήνας.

Ο Δήμος Καρπενησίου στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου στην πόλη Piatra Neamt στη Ρουμανία εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Καρπενησίου από την κυρία Δήμητρα Δημητρακοπούλου και τον κύριο Αντώνη Γρυπάρη, μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ).

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Καρπενησίου

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1.Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
2.Τροποποίηση σύμβασης με το ΚΤΕΛ –Έγκριση γενομένων αλλαγών λόγω ανωτέρας βίας (Εισηγητής ο Γενικός Γραμματέας κ. Αριστείδης Τασιός)

Γνωρίζοντας τη Ψυχική Υγεία



Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι την περασμένη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ημερίδα με θέμα: «Γνωρίζοντας την Ψυχική Υγεία».

Το Ramblers έρχεται στο Δήμο Καρπενησίου



Ο Δήμος Καρπενησίου αποτελεί και επίσημα πλέον έναν από τους καλύτερους προορισμούς για το μεγαλύτερο πρακτορείο περιπατητικού τουρισμού της Μ. Βρετανίας.

Η Σοφία Σακοράφα σήμερα στο Καρπενήσι


Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Διήμερο κινητοποιήσεων Τετάρτη και Πέμπτη

Αύριο Τετάρτη, κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πώς θα είναι οι άνθρωποι σε 1.000 χρόνια;



Ο άνθρωπος της επόμενης χιλιετίας δεν θα είναι και τόσο… βλεπούμενος και θα διαφέρει κατά πολύ από τον σημερινό, σύμφωνα με το πορτρέτο που «φιλοτέχνησε» βάσει ερευνών η «Sun» και αναδημοσιεύει η «Le Monde».

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου η Σοφία Σακοράφα στο Καρπενήσι



Την Ευρυτανία θα επισκεφτεί την επόμενη Τετάρτη 17-10 -12 η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τομεάρχης Εσωτερικών Σοφία Σακοράφα με κλιμάκιο στελεχών του κόμματος.

2η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Πάλι Χωρίς προσωπικό στη γραμματεία ξεκίνησε η νέα χρονιά για το τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ στο Καρπενήσι, υποβάλλοντας σε ταλαιπωρία φοιτητές και καθηγητές, που αναγκάζονται να εκτελούν χρέη γραμματείας. Σε μια περίοδο μάλιστα που το ΤΕΙ έχει περισσότερους ενεργούς φοιτητές από κάθε άλλη χρονιά, μετά τους 107 νέους φοιτητές που πέρασαν φέτος.

ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Ανάμεσα στα παλαιά αντικείμενα που εκθέτουν προς πώληση οι ρακοσυλλέκτες, πολλές φορές υπάρχουν και ορισμένα που η αξία τους είναι ανεκτίμητη, είτε γιατί αυτά είναι μοναδικά, είτε γιατί οι άνθρωποι που τα κατείχαν ήταν πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΙΣΚΕ Παρέμβαση του Ιερού Συνδέσμου στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των Κομμάτων για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε στα Γραφεία του στην Αθήνα. Κυριότερες των αποφάσεων που ελήφθησαν μετά την συνεδρίαση του Οργάνου, στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπος των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου και μέλος του Δ.Σ. π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ήταν και οι εξής:

Τιμήθηκε ο Δικηγόρος Ευάγγελος Μπίκας

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ «ΣΥΝΘΡΟΝΟ» ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Θ. ΜΠΙΚΑ
Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού την 17/9/2012 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ καθιέρωσε το καλλίμορφο μαρμαρόγλυπτο «ΣΥΝΘΡΟΝΟ» του Ι.Ν. που τοποθετήθηκε πίσω από την Αγία Τράπεζα.

1η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Πολύς ο ντόρος για την περίφημη λίστα του ΣΔΟΕ. Τζάμπα η φασαρία γιατί μπορεί να αποδειχθεί ότι ο θησαυρός ήταν «άνθρακες». Το λέω αυτό γιατί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στους μέχρι τώρα ελέγχους που έγιναν, δεν βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό η άλλο επιλήψιμο στοιχείο για τα πρόσωπα που βρίσκονται στην περιβόητη λίστα.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Αλλαγή σκηνικού στο Δήμο Αγράφων

Σε κανονικούς ρυθμούς φαίνεται πως μπαίνει και πάλι ο Δήμος Αγράφων, μετά την απόφαση – δικαίωση από την ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, η οποία ομόφωνα έκανε δεκτή τη προσφυγή του Δήμου Αγράφων, απορρίπτοντας έτσι τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή του δευτεροβάθμιας Επιτροπής, νομίμως πάρθηκαν οι αποφάσεις για την κατανομή της ΣΑΤΑ και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η προχθεσινή ανθρωποκτονία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού στη Λαμία



Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών η 42χρονη σύζυγος του θύματος και ένας 45χρονος ημεδαπός

Οι δύο δράστες είχαν προσχεδιάσει με λεπτομέρειες την εγκληματική τους ενέργεια

Επιχείρησαν να «σκηνοθετήσουν» το έγκλημα ώστε οι Αστυνομικές Αρχές να στρέψουν τις έρευνες στην περίπτωση της δολοφονίας από άγνωστους δράστες, με κίνητρο τη ληστεία