Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο Βαλαώρας


Την παραίτησή του υπέβαλε σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο Βελαώρας, μετά τη συνεχή και πλήρη αδιαφορία του Δημάρχου Αγράφων Δημήτρη Τάτση για τα προβλήματα του χωριού, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης στο Μικρό Πανεπιστήμιο


Στα πλαίσια του «Μικρού Πανεπιστημίου» ο Δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, διοργάνωσαν συζήτηση με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη σε Περίοδο Κρίσης», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 13:00,  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου.

Νέες θέσεις στάθμευσης στον κόμβο


Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου παρκινγκ στη θέση «Ρίζωμα», κοντά στο κόμβο.
Οι εργασίες άρχισαν πριν 2 βδομάδες περίπου και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Αμοιβές των βουλευτών: Μυστικότητα και αδιαφάνεια στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Ποιές είναι οι αμοιβές των βουλευτών στα 27 κράτη - μέλη; Μελέτη του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ


Η Δημοκρατία πρέπει να είναι διάφανη! Όμως, δυστυχώς δεν είναι. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει μία τόσο μεγάλη μυστικότητα γύρω από το ζήτημα της αμοιβής των βουλευτών. Είναι αδιανόητο να γίνεται το ζήτημα αυτό, πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων και προβολής λαϊκίστικων επιχειρημάτων.
Όμως, το “ταμπού” γύρω από την αμοιβή των βουλευτών, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Όχι στο νέο Μνημόνιο Να μην περάσουν τα νέα μέτρα


Εμείς οι συγκεντρωμένοι της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης στο Καρπενήσι εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κάτω από τις εντολές της τρόικας εξωτερικού (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και με την  στήριξη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Τα μέτρα που ετοιμάζονται στα πλαίσια του υποδουλωτικού 3ου  μνημονίου  δίνουν συνέχεια στον εφιάλτη που βιώνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο για παγοδρόμιο και 22 άλλα θέματα


Συνεδριάζει αυτή την ώρα το  Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1.Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγράφων


Αύριο,  Πέμπτη 15 Νοεμβρίου συνεδριάζουν οι επιτροπές του Δήμου Αγράφων. Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τέσσερα θέματα προς συζήτηση, ενώ στις 13.30 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με δεκατρία θέματα προς συζήτηση.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι τα εξής:

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


TOΠΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Γράφει ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Θανάσης Γιαννακόπουλος


Είναι κοινό μυστικό η ερώτηση: Υπάρχουν στο νομό μας τοπικά προϊόντα;  ‘Η μήπως η αναγραφή ”ντόπιο” αποτελεί μια παραπλάνηση; Ο επισκέπτης –καταναλωτής πιστεύοντας στην αναγραφή αισθάνεται ότι στο σημείο αγοράς ή κατανάλωσης πράγματι βρήκε   ένα ντόπιο προϊόν.

Δημοπρατείται από το Δασαρχείο Καρπενησίου το έργο στο «Καλαντζόρεμα» στον Άγιο Γεώργιο


Από το Δασαρχείο Καρπενησίου προκηρύχθηκε η δημοπράτηση του έργου «Αντιμετώπιση Κατολισθητικών Φαινομένων Περιοχής Αγίου Γεωργίου Δήμου Φραγκίστας Ν. Ευρυτανίας», συνολικού προϋπολογισμού 228.780,00 ευρώ με το ΦΠΑ.

ΝΙΤΣΑ ΣΠΟΝΕΚ: “Η μαία που δεν ξεχνούν στην Ευρυτανία”


Όλα αυτά τα χρόνια που περπατάω την Ευρυτανία, γνωρίζω ανθρώπους που η ρίζα τους κρατάει από την ίδια γη πάππου προς πάππου και την οποία ζύμωσαν με τον ιδρώτα, τα δάκρυα και αρκετές φορές με το αίμα τους. Με αυτούς πίνουμε τσίπουρα στα καφενεία και στα σπίτια, κουβεντιάζουμε πράγματα του σήμερα αλλά και του παρελθόντος, σχολιάζουμε το αμφίβολο αύριο και σε κάθε αποχαιρετισμό, επιβεβαιώνουμε τη φιλία μας

Έξω απ' τα δόντια


* «Ας μην περιμένουμε τι μπορεί να κάνει το κράτος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά τι μπορούν οι δήμοι να κάνουν για τη δική τους σωτηρία και ευημερία». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του σε εφημερίδα των Αθηνών, ο Δήμαρχος Καρπενησίου συμφωνώντας απόλυτα μαζί του, γιατί έτσι έχει το πράμα.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ...

Καμία αντίσταση και από κανένα, απέναντι σε όλους εκείνους που οδηγούν την πατρίδα και τους Έλληνες στην εξαθλίωση. Ζητείται Ελπίδα, ζητείται ένας Έλληνας πατριώτης να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, πριν είναι πολύ αργά τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ηρωοτόκο και αγιοτόκο Ευρυτανία, της οποίας οι εκπρόσωποι της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τα τελευταία χρόνια με τα Μνημόνια, χωρίς δισταγμό ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, κάνοντας τυφλή κομματική υπακοή, αδιαφορώντας για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευρυτανίας προς Κώστα Κοντογεώργο: “Αντισταθείτε και πείτε ΟΧΙ στην ψήφιση των νέων μέτρων που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας”


Να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου των εργαζομένων ΟΤΑ Ευρυτανίας, να αντισταθεί και να πει ΟΧΙ στην ψήφιση των νέων μέτρων που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας, ζητά με επιστολή του, από τον Βουλευτή Ευρυτανίας το Δ.Σ. του Συλλόγου.
«Η κοινωνία καταρρέει υπό το βάρος ξένων επικυρίαρχων», τονίζουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους, που ακολουθεί, ζητώντας από τον Κώστα Κοντογεώργο, «να αναλογιστεί την ευθύνη του και να μην χρησιμοποιεί πλέον την φθηνή δικαιολογία, ότι η ψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος».

Σύλλογοι με λόγο...


Ένωση
Απανταχού
Προυσιωτών
70 χρόνια με παρουσία και δράση στα πολιτιστικά -και όχι μόνο- δρώμενα του Προυσού και της Ευρυτανίας. Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1940 για να στηρίξει τους ήρωες/στρατιώτες  Προυσιώτες που πολεμούσαν στο Αλβανικό μέτωπο!!!! Άρθρο-παρέμβαση με τίτλο «Σύλλογοι με Λόγο» στον Ευρυτανικό Παλμό της  Λεωνής Θανασούλα, Γραμματέα της Ένωσης Προυσιωτών «Παναγία η Προυσιώτισσα».

ΠΡΟΣΩΠΑ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ - Ἀχιλλέας Φραγκίστας (1911-1984)


Σὲ ἐπίσκεψή μου, τὸν Σεπτέμβριο τοῦ 2012,  στὴ νῆσο Σκιάθο, τὸ νησὶ τῶν δύο Ἀλεξάνδρων (Μωραϊτίδη καὶ Παπαδιαμάντη), ἐπισκέφθηκα ‒μὲ προτροπὴ τοῦ λογίου ἱερέα τῶν Σποράδων, τοῦ φιλαγραφιώτη κληρικοῦ τῆς νήσου Σκοπέλου π. Κωνσταντίνου Καλλιανοῦ‒ ἔκθεση ναυτικοῦ περιεχομένου μὲ τίτλο «Ποντοπόρεια», ποὺ διοργάνωσε ὁ Σύλλογος Συνταξιούχων Ναυτικῶν Σκιάθου, στὴ μικρὴ αἴθουσα Τέχνης καὶ Πολιτισμοῦ στὴν ὁδὸ Παπαδιαμάντη 13, ἀπὸ 2-16 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...


Άλλο πράγμα θυμάμαι ήταν τα περασμένα χρόνια η κατάλευκη ύπαιθρος και τα χιονισμένα δάση του Τυμφρηστού και άλλο πράγμα ο βαρύς χειμώνας μέσα και γύρω στα χωριά που κυκλοφορούσαν ακόμα πολλοί άνθρωποι και ζωντανά κάθε είδους και άφηναν τα σημάδια από το πέρασμά τους στα χωράφια, τις αυλές και τους δρόμους. Βάσει αυτών μάλιστα, ο καθένας μπορούσε να καταλάβει ένα σωρό πράγματα – από το ποιος πάτησε το χιόνι μέχρι την υγεία του όποιου σκύλου και του κοπαδιού ακόμη που πήγε στη βρύση να ποτιστεί…

Διατήρηση του αυτοδιοίκητου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων (γνωστού ως Γηροκομείου) Ν. Ευρυτανίας


ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 17- 4ος ΟΡΟΦΟΣ   Αθήνα,  1 Νοεμβρίου. 2012
      10552  ΑΘΗΝΑ                                           Αριθ. Πρωτ.  110
ΤΗΛ.: 2103240001 - 2106920004                

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

ΘΕΜΑ:  Διατήρηση του αυτοδιοίκητου του Θεραπευτηρίου
Χρονίων Παθήσεων (γνωστού ως Γηροκομείου) Ν. Ευρυτανίας