Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Συνεχείς Συναντήσεις Κώστα Μπακογιάννη με Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων

Τον τελευταίο μήνα, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης πραγματοποίησε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου. Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται και η τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους από τα χωριά του Προυσού, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος και να καλυφθεί το σύνολο του Δήμου Καρπενησίου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Όνειρα Γυναικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας,  που είχε ως κύριο θέμα «Η γυναίκα σήμερα».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ιατρού, Ψυχιάτρου και Συγγραφέα κ. Γιώργου Δημόπουλου με τίτλο «Υγρά Όνειρα».

9η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στο 4ο Δημ. Σχολείο Καρπενησίου

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου διατηρώντας την αγάπη του για το βιβλίο και στεκόμενο απέναντι σε αυτό με σεβασμό και αίσθηση της ευθύνης του για καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στους μαθητές του, διοργάνωνει για 9η συνεχή χρονιά Έκθεση Παιδικού Βιβλίου την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, 10.00 – 11.00 π.μ.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Από το Δήμο Καρπενησίου ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Καρπενησίου κλείνοντας και το δεύτερο εξάμηνο λειτουργίας του  κατάφερε να στηρίξει συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση εξαιτίας των πρωτοφανών συνθηκών φτώχιας και οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζουν τη χώρα μας και κατά συνέπεια την τοπική μας κοινωνία. Η επιτυχία της δράσης αυτής οφείλεται σε συλλογική προσπάθεια και προσφορά αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη στο συνάνθρωπο.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ «ΛΑΔΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»

Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της δράσης  «Λάδι χωρίς Μεσάζοντες», ενημερώνει όλους τους δημότες πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραγγελίες έξτρα παρθένου ελαιολάδου θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις  υποβάλλονται στο Δημαρχείο (παλαιό και νέο ), καθώς και τηλεφωνικά στο 22373-50024.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ

Με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου φιλολόγων Ανδρέα Κοντοδημόπουλου

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, στο Γυμνάσιο Λ/Τ Γρανίτσας πραγματοποιήθηκε ημερίδα με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων νομού Ευρυτανίας,

ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. Νέο ΔΣ για το Σκακιστικό Σωματείο

Οι  αρχαιρεσίες για τα νέα όργανα διοίκησης της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας  διεξήχθησαν την Κυριακή 18/11/2012 στη Λαμία, στην έδρα της Ένωσης, μέσα σε ένα άριστο κλίμα συνεργασίας. Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής και εκλέχθηκαν οι παρακάτω : 

Παγοδρόμιο και φέτος στο Καρπενήσι

Την εγκατάσταση παγοδρομίου, στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου και για τις φετινές ημέρες των Χριστουγέννων, σκέφτεται πολύ θετικά ο Δημοτική Αρχή, μετά και την μεγάλη απήχηση που σημείωσε πέρυσι, η πρωτοβουλία αυτή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις επιπτώσεις εφαρμογής του Ν. 4093/2012

Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας:«Η πολιτική που επιχειρείται από το κράτος, μέσα από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου, που απαξιώνει και ακρωτηριάζει το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα τις επιπτώσεις του τρίτου μνημονίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αφορά τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις του προσωπικού, την καθιέρωση επιτρόπου, την περικοπή των πόρων και άλλα ζητήματα.

Κατέβασε ρολά για δύο μέρες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Κατέβασε ρολά για δύο μέρες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και έτσι όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στους νομούς Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας παρέμειναν κλειστές χθες Τετάρτη 28 και σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Εκδήλωση στο 3ο Δημ. Σχολείο Καρπενησίου

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καρπενησίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, το ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη», με την υποστήριξη του  Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Φθιώτιδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Εργαστήριο για την άγρια ζωή

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου θα υλοποιήσει εργαστήριο με θέμα «Ανακαλύπτοντας την άγρια ζωή» την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER Στη Δομνίστα η εκδήλωση

Ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Καρπενησίου σε συνεργασία με την Αιτωλική Αναπτυξιακή για την παρουσίαση της 3ης πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  του Τοπικού Προγράμματος "Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER" στην περιοχή παρέμβασης του οποίου συμπεριλαμβάνεται και η Δημοτική Κοινότητα Δομνίστας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο για τεχνικό πρόγραμμα και “ανάπλαση”

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 το  Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, στις 4.30 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσων, για την κατάρτηση του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2013 και για άλλα 23 θέματα. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα γίνει ενημέρωση για το έργο της “Ανάπλασης”. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

*Όταν βλέπω δημόσιο υπάλληλο να γελάει χαιρέκακα και να σου ανεβάζει περισσότερο την πίεση στο κεφάλι, νομίζοντας κιόλας ότι έχει δίκαιο, τότε γίνεσαι άνετα κακός και το πετάς το δηλητήριο!  Τρόικα δώσε κι άλλο….

ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΙ - Του Θωμά Κώτσια

Η δήλωση του βουλευτή του νομού μας κ. Κοντογιώργου ότι δεν θα ξαναψηφίσει νέο πακέτο μέτρων στη βουλή «ακόμα και αν γίνει η αιτία να πέσει η κυβέρνηση», όπως χαρακτηριστικά είπε είναι χειρότερη και από την επιλογή της ψήφισης του καταστροφικού μνημονίου και του προϋπολογισμού, γιατί είναι μνημείο υποκρισίας και πολιτικαντισμού.
Γιατί πρώτα ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει έστω ένα οριακό αποτέλεσμα υπέρ των μέτρων στην ψηφοφορία της Βουλής αναγκάστηκε να δηλώσει δημόσια ότι δεν πρόκειται να ξαναφέρει με τον ίδιο τρόπο νέο πακέτο μέτρων για ψηφοφορία στη βουλή.

H Γνώμη του ΠΑΛΜΟΥ - Όταν χρωστάει ο πολίτης συλλαμβάνεται, όταν όμως το Δημόσιο χρεωστάει, τι γίνεται;

«Μας χρωστούν και δεν μας τα δίνουν" δηλώνουν αγανακτισμένοι οι ξενοδόχοι στο Καρπενήσι καθώς και άλλοι επαγγελματίες του τόπου μας. Σύμφωνα μάλιστα με τον Πρόεδρο των ξενοδόχων του Νομού μας, Γιάννη Μαντζούφα, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες, ζητούν την επιστροφή του ΦΠΑ και την εξόφληση των κουπονιών από την Εργατική Εστία και τον ΟΓΑ που εκκρεμεί για περισσότερο από δυο χρόνια και κανείς από τον κρατικό μηχανισμό δεν συγκινείται.

Γεύσεις και δράσεις από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Βραδιά Γευσιγνωσίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας σε συνεργασία με το River Art Café, την περασμένη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012. Πάνω από πενήντα λάτρεις του καλού φαγητού βρέθηκαν στο River Art Café, συμμετείχαν στο διαγωνισμό και δοκίμασαν νέες γεύσεις αλλά και ενδιαφέρουσες παραλλαγές κλασικών φαγητών.
Τα τρία καλύτερα πιάτα βραβεύτηκαν από την επιτροπή, το πρώτο με μια γάστρα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Έτοιμος ο Δασοβοτανικός Κήπος στο Κεφαλόβρυσο


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και παραδόθηκε και επισήμως ο Δασοβοτανικός Κήπος στο Κεφαλόβρυσο. Η δημιουργία του κήπου, όπως γνωρίζετε, έγινε με τη χρηματοδότηση της εταιρίας 3 Ε, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία, όπου το Καρπενήσι κατέκτησε την τρίτη θέση.

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9η αγωνιστική

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
9η αγωνιστική
ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 2-0
Κρέντη-Μυρίκη 1-0
Άγιος Προκόπιος-Ποταμιά 1-1
Φραγκίστα-Παλαιοκατούνα 0-2
Ρεπό: Απεραντιακός

Άγιος Προκόπιος-Ποταμιά 1-1 Τα δοκάρια σταμάτησαν την Ποταμιά

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι μεταξύ Αγίου Προκοπίου και Ποταμιάς. Οι φιλοξενούμενοι παρότι ήταν καλύτεροι των γηπεδούχων έχοντας 3 δοκάρια, και πολλές καλές στιγμές, δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο Καρπενήσι με το τρίποντο, χάνοντας έτσι έδαφος για την τετράδα.
Από την άλλη ο Άγιος Προκόπιος μετά τον θρίαμβο κόντρα στον ΑΠΟΚ, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων αυτής της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε στο τέλος, μπορούμε να πούμε πως από τύχη πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 2-0 Στο ημίωρο το ντέρμπι έληξε…

Δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, το Βελούχι πήρε σπουδαία νίκη επί των πρωτοπόρων Αγράφων, στο ντέρμπι κορυφής που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Καρπενήσι. Το συγκρότημα του Γ. Κρασιά, μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού κλείδωσε ουσιαστικά το τρίποντο πετυχαίνοντας τα δυο γκολ της αναμέτρησης με τους Κουρλό και Τσουκαλά.

Κρέντη-Μυρίκη 1-0 Μεγάλη νίκη με πολλαπλά οφέλη

Με νίκη και μάλιστα με πολλαπλά οφέλη, συνοδεύτηκε η πρώτη του Κώστα Μάκκα στον πάγκο της Κρέντης. Οι γηπεδούχοι, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, μετά την παραίτηση Χρυσαφόπουλου, επικράτησαν της Μυρίκης με σκορ 1-0, σε ένα παιχνίδι που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, δημιουργώντας πολλές ελπίδες για μια καλύτερη πορεία στην δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Βέβαια πέρα από το τρίποντο που την έφερε μόλις ένα βαθμό από την Μυρίκη και 4 από την κορυφή, η Κρέντη από το παιχνίδι αυτό απεκόμισε και άλλα οφέλη, όπως είναι η δημιουργία καλού κλίματος στην ομάδα και η ανάκτηση της  ψυχολογίας.

Φραγκίστα-Παλαιοκατούνα 0-2 Είχε Αρχοντη(α) και τύχη

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτή που πετυχαίνει περισσότερα γκολ. Κάπως έτσι έγινε και το προπερασμένο Σάββατο στην Φραγκίστα, όπου η τοπική ομάδα καλύτερη σε όλους τους τομείς, είχε τρία δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, όμως το χρυσό τρίποντο, το πήρε η Παλαιοκατούνα, που σημείωσε δυο γκολ, έχοντας στα γκολπόστ της ένα σπουδαίο τερματοφύλακα, πραγματικό άρχοντα, τον Γιάννη Αρχοντή, που ήταν από τους βασικούς συντελεστές αυτής της τεράστιας επιτυχίας. Αντίθετα οι γηπεδούχοι χωρίς νίκη μέχρι τώρα, με την ήττα αυτή βρέθηκαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκομιδή μόλις δυο βαθμούς σε ένα ολόκληρο γύρο. Δυστυχώς και για την Φραγκίστα αποδείχτηκε εμπράκτως ότι μια ομάδα για να μπορέσει να πετύχει υψηλούς στόχους, χρειάζεται καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πάνω απ΄ όλα τύχη, που η ομάδα του Γιώργου Περούλα φέτος δεν έχει καθόλου.