Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας για κατοχή λαθραίων τσιγάρων



Κατασχέθηκαν συνολικά -570- λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθησαν, χθες (10-01-2013) το μεσημέρι στη περιοχή Αλαμάνας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 39 και 29 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.


Επιπλέον για τον 29χρονο προέκυψε ότι ισχύει απαγόρευση εισόδου και βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο τροχονομικού ελέγχου σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα κάτω από κουβέρτες στο εσωτερικό του οχήματος, πενήντα επτά (57) κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε δέκα (10) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Συνολικά κατασχέθηκαν πεντακόσια εβδομήντα (570) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και στα όποια δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους. Επιπλέον κατασχέθηκε και το όχημα των δραστών, ως μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας Φθιώτιδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.