Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η κοπή της πίτας του συλλόγου Αγραφιωτών 2013 Ο πρώην δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας, ο τυχερός της χρονιάς ...

Ο σύλλογος των Αγραφιωτών  Αγράφων  Ευρυτανίας " Τ'    Ά γ ρ α φ α   ",  πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στo  γραφείo του συλλόγου στην Αθήνα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του συλλόγου Λάμπρος Γατής, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους, που συγκεντρώθηκαν στην αετοφωλιά των Αγραφιωτών στην Αθήνα για την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.«Είμαστε λίγοι, αλλά είμαστε από τους τριακόσιους του Λεωνίδα»  είπε και ευχήθηκε καλή χρονιά και καλύτερη από το 2012. Ευχαρίστησε τον παπα-Σωτήρη που άφησε τη δεκαμελή οικογένειά του και τις ιερατικές του υποχρεώσεις και ήρθε από τα Άγραφα για να ευλογήσει την εκδήλωση αυτή. Δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει και ο σύλλογος το έργο του παπα-Σωτήρη για τη συντήρηση και ανακαίνιση των εκκλησιών των Αγράφων. Ευχαρίστησε τον πρώην δήμαρχο Αγράφων Χρήστο Μπούρα και σημερινό περιφερειακό σύμβουλο, για  τη σημαντική παρουσία του στην εκδήλωση και για τις επιτυχημένες προσπάθειές του να αναδείξει τον τόπο μας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε επίσης το χορευτικό συγκρότημα και τους Αγραφιώτες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού, τονίζοντας την επιτυχία του Ανταμώματος, του Τουρνουά Δηλωτής, του διαγωνισμού της Παιδικής Ζωγραφικής και των Ξεφλουδισμάτων στο χωριό τον Αύγουστο του 2012. Ένα DVD με τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, μοιράστηκε σε όλα τα μέλη του συλλόγου. Τέλος δεν ξέχασε να αναφερθεί και στην κα Κούλα Ανδρώνη-Παναγίτσα  για τις αγραφιώτικες στολές που χρησιμοποιήθηκαν.
Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο ιερέας των Αγράφων παπα-Σωτήρης Σαλαμάρας. Στη συνέχεια ο πρόεδρος  έκοψε το πρώτο κομμάτι. Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Μπούρας. Του ευχόμαστε το φλουρί να του φέρει "γούρι" και πρόοδο από τη νέα θέση του και να θυμάται πάντα τον τόπο που αφιέρωσε, με αποτέλεσμα, τα πιο παραγωγικά χρόνια του.
Ο κ. Μπούρας με τη σειρά του ευχήθηκε πρόοδο και ευημερία σε όλους και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συλλόγου Λάμπρο Γατή για τη συνεισφορά του στο σύλλογο και στ' Άγραφα. Περνάμε δύσκολες εποχές είπε  «…γιατί τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ακριβώς τα θέλαμε… Χάσαμε στοιχειώδη πράγματα που δύσκολα θα ξαναφτιάξουμε… Στενοχωριέμαι γιατί παρέα με τα προβλήματα χάνεται και το ηθικό μας… Πρέπει να σταματήσουμε τον ωχαδερφισμό και να προσέξουμε το σύλλογο και το χωριό, γιατί δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο…»
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος πρότεινε μία εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο ή τον Ιούνιο και έναν αποκριάτικο χορό που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν: ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος των Αγράφων Χρήστος Μπούρας, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγράφων Θεοφάνης Λόζος, ο συγγραφέας Τάκης Ντάσιος, ο Στέφανος Σουλδάτος εκπροσωπώντας τον σύλλογο Παπαρουσιωτών, ο Μαραθιώτης Γιάννης Μάκκας και από τα Επινιανά ο Νικήτας Αβράμπος.                 www.agrafiotis.gr