Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Γίναμε θέμα - Ανακλήθηκε από τον Υπουργό Υγείας ο διορισμός της Μαρίας Γαλανού στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Στην ανάκληση του διορισμού της Μαρίας Γαλανού προχώρησε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά το σάλο που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα αφού η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρπενησίου είναι σύζυγος του οφθαλμίατρου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για «φακελάκι». Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες μας τον Απρίλιο του 2012, η είδηση ότι ο συγκεκριμένος γιατρός ζήτησε και πήρε 150 ευρώ από ανάπηρο ασθενή, τρόφιμο του Θεραπευτηρίου χρονίων παθήσεων, για εγχείρηση καταρράκτη, έκανε μεγάλη αίσθηση.

Την καταγγελία ως γνωστόν είχε κάνει η κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος η οποία ενημέρωσε τον προϊστάμενό της και διοικητή του θεραπευτηρίου αλλά και την Ασφάλεια Καρπενησίου για τα περαιτέρω. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία και βρήκαν στο γραφείο του γιατρού μετά την συναλλαγή.

Εκείνη την χρονική στιγμή, που στην χώρα μας και στο Νομό μας βρισκόμασταν εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η σύζυγος του Γιατρού ήταν υποψήφια με την ΝΔ. Τα καταγγελλόμενα όμως για τον σύζυγό της, την έθεσαν εκτός ψηφοδελτίου αφού η Νέα Δημοκρατία απέσυρε την υποψηφιότητά της.
Σχεδόν 9 μήνες μετά, και πιο συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου του 2013, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, μετά από νέα καταγγελία της κοινωνικής Λειτουργού προς τον στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αλλά και τον Αρμόδιο Υπουργό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα αυτό, το οποίο μάλιστα αναδείχθηκε και στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι η αναπληρώτρια διοικήτρια που τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου είναι η σύζυγος του οφθαλμίατρου και ότι η κοινωνική λειτουργός επανήλθε με νέα καταγγελία στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία τόνιζε πως ο γιατρός δεν είχε τιμωρηθεί για την πράξη του, το πειθαρχικό δεν συνεδρίασε ακόμη και ο ίδιος έχει επιστρέψει στην θέση του, ενώ επιβραβεύθηκε κιόλας αφού η σύζυγός του διορίσθηκε λίγο πριν την εκπνοή του 2012 στην θέση της αναπληρώτριας διοικήτριας στο νοσοκομείο που υπηρετεί και ο ίδιος. «Το ίδιο θα ξαναέκανα. Το χρωστάω στην πατρίδα µου, αλλά και στο παιδί µου, να καταγγέλλω συμπεριφορές που µας έφτασαν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα», δήλωσε στο ΕΘΝΟΣ η κοινωνική λειτουργός.
Εν τω μεταξύ στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται λόγος και για εντολή ελέγχου του Γιατρού από το ΣΔΟΕ.
Στο όλο θέμα τοποθετήθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας, ο οποίος με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «παρακολουθεί με λύπη του το διασυρμό του Νοσοκομείου και συλλήβδην του ιατρικού κόσμου του Νομού στο όνομα συναδέλφου που κατηγορείται (;) δημοσίως για χρηματισμό και που μέχρι σήμερα για πάνω από 20 χρόνια προσφέρει το ιατρικό του έργο στην περιοχή μας χωρίς να δίνει δικαιώματα» και ότι «δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα ουδεμία έγκυρη ενημέρωση από κανέναν εμπλεκόμενο φορέα για το συμβάν, ώστε να τεκμηριώσει άποψη».
Ωστόσο κύκλοι από το Νοσοκομείο Καρπενησίου κάνουν λόγο για μέγα πολιτικό λάθος, εκείνου που πρότεινε την κ. Γαλανού για την θέση αυτή και ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος δεν γνώριζε τίποτε για το θέμα αυτό και για το λόγο αυτό ανακάλεσε αμέσως τον διορισμό της.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Κοντογεώργος φέρεται πως δήλωσε στην ΝΟΔΕ, ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για ότι έγινε και πολύ σύντομα θα τοποθετηθεί για το μείζον αυτό ζήτημα. Από την πλευρά της ΝΟΔΕ ανακοινώθηκε ότι «η κ. Μαρία Γαλανού επί σειρά ετών συμβολαιογράφος στον τόπο μας, είναι ένα ικανότατο στέλεχος της παράταξής μας με παρελθόν και μέλλον.
Λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτής της κατάστασης, δεν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε και να αποφασίσουμε, έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.
Θεωρούμε ότι είναι ένα ενεργό, ικανό, υπεύθυνο άτομο και μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε θέση αν της ζητηθεί, όπως ασφαλώς και πολλά άλλα στελέχη που υπηρετούν την παράταξή μας δίνοντάς της νικηφόρα αποτελέσματα από όποιο μετερίζι κι αν χρειάστηκε».
Δυστυχώς στον πολυπαθή χώρο της υγείας στον τόπο μας αντί να γίνονται κινήσεις για την αναβάθμισή του, καταφέραμε στην Ευρυτανία και «γίναμε θέμα» με αρκετές μάλιστα ζημίες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Καρπενήσι, 14/01/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας παρακολουθεί με λύπη του το διασυρμό του Νοσοκομείου και συλλήβδην του ιατρικού κόσμου του Νομού στο όνομα συναδέλφου που κατηγορείται (;) δημοσίως για χρηματισμό και που μέχρι σήμερα για πάνω από 20 χρόνια προσφέρει το ιατρικό του έργο στην περιοχή μας χωρίς να δίνει δικαιώματα.
Σημειώνεται ότι, ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα ουδεμία έγκυρη ενημέρωση από κανέναν εμπλεκόμενο φορέα για το συμβάν, ώστε να τεκμηριώσει άποψη.

Για το Δ.Σ. του Ι. Σ. Ε.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       
Κωνσταντίνος Β. Τσιρώνης
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Απόστολος-Γεώργιος I. Σοφός